Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vaterpolista Zvezde: Da nisam skočio u more, ubili bi me (video)

09.02.2019. 17:53 20:19
Piše:
Izvor: Tviter printskrin/Aleksandro Kralj

SPLIT: Golman VK Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga "ubili" da nije to uradio. 

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Kralj nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.



Hrvatski sajt Indeks.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana želeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik". 



Pre nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt. 

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je ranije danas da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.



Indeks navodi da je njemu navodno razbijena arkada. 



Vaterpolisti Crvene zvezde, koji je večeras trebalo da igraju na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su tokom dana u centru Splita. 



Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sedela su na kafi oko 13.40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče. 



"Slobodna Dalmacija" navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića. 



"Ođednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a ođednom je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog inicidenta. 

Milojević: Igrači napadnuti noževima, šipkama, palicama...

BEOGRAD: Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.



Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.



"Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obeležja, a ne navijačka. Najnormalnije su sedeli, konobar je prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama", rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.



Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbednost.



"Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice", rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.



Milojević je podsetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznaka poznate navijačke grupe iz Splita "Torcida".



"Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko pridaje njima i dođe do incidenta".



Prema njegovim rečima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.



"Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici".



Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

Radošević: Policija traga za napadačima na vaterpoliste

SPLIT: Splitska policija preduzela je sve potrebne akcije nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, i traga za napadačima, izjavila je danas Željka Radošević iz policijske uprave splitsko-dalmatinske. 



Ona je naglasila da policija sumnja da je bilo više napadača. 



Radošević je rekla da je policija oko 13.40 sati dobila dojavu da je nekoliko muškaraca napalo trojicu igrača Crvene zvezde u Splitu. 



"Odmah po dojavi, policijski službenici preduzeli su sve potrebne i opsežne policijske akcije kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice ovog događaja", rekla je Radošević novinarima. 



Ona je dodala da policija uvek, prilikom gostovanja, osigurava sve utakmice i tvrdi da je tako bilo i u ovom slučaju. 



"Utvrđujemo okolnosti kako je došlo do toga da su se igrači našli na Rivi, da li su se oni kretali u tom trenutku izvan protokola osiguranja", rekla je Radošević. 



Ona je dodala da je policija zatekla jednog od napadnutih igrača, kojem je ponuđena lekarska pomoć, ali ju je on u prvom trenutku odbio, a potom je ponovo zatražio. 



Prema njenim rečima, utvrđena mu je lakša telesna povreda.



Druga dvojica napadnutih igrača odbila su lekarsku pomoć, dodala je Radošević. 

Mateša: Huliganski čin

ZAGREB: Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i prvi čovek Regionalne lige i direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić osudili su danas napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.



"U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i celokupne hrvatske sportske porodice najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obaveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i ''najsportskijim gradom na svetu'', naveo je Mateša u saopštenju koje prenose hrvatski mediji.



Mateša ističe da je "krajnje vreme da nadležne državne služe i institucije u Hrvatskoj počnu da rigorozno sprovode zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta".



"Ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju".

Bukić: Najoštrije osuđujem napad na vaterpoliste Zvezde

SPLIT: Prvi čovek Regionalne vaterpolo lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, poručivši da je svaki čin nasilja "neprihvatljiv". 



"Ispred Hrvatskog vaterpolo saveza, te u svoje lično ime, najoštrije osuđujem incident koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv", poručio je Bukić u saopštenju za javnost. 



On je istakao da u Regionalnoj vaterpolo ligi, u 11 sezona, koliko se odvija ovo takmičenje, nikada nije bilo nikakvih incidenata niti napada na sportiste.



Bukić je naglasio da se i ovaj napad dogodio izvan, kako je rekao, bilo kakvog mogućeg autoriteta tela ovog takmičenja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vreme sportista, prenosi "Slobodna Dalmacija". 



On je dodao da se "iskreno i duboko" nada da ovaj inicident neće uticati na do sada "izuzetno korektne odnose" između svih učesnika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekat zajedničkog sportskog takmičenja "koji se do sada pokazao vrlo uspešnim za sve njegove učesnike". 



"Sa druge strane, ovo što se dogodilo nikako mi u vaterpolo zajednici ne smemo potceniti, te i nas obvezuje da, sa svoje strane, napravimo dodatan napor da se ovako nešto više nikad i nigde ne ponovi", zaključio je Bukić.

 

VSS traži pojačanu bezbednost u Hrvatskoj

BEOGRAD: Vaterpolo savez Srbije tražiće pojačane mere bezbednosti za gostovanja u Hrvatskoj u Evrokupu nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu.



Reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. marta, a mesec dana kasnije čeka je završni turnir u Zagrebu.



"Tražićemo povećane mere bezbednosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni... Čekaju nas utakmice u Sisku i Zagrebu, nadam se da se neće ponoviti incident kao u Splitu", rekao je direktor VSS Đorđe Đorđević na konferenciji za novinare u VSS-u.



On je naglasio da VSS ima dobru saradnju sa hrvatskim Savezom i klubovima, ali da poslednji incident dovodi u pitanje učešće srpskih klubova u Hrvatskoj.



"Ove godine se igra nezvanično svetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje da li će igrati", zaključio je on.



U napadu na vaterpoliste Zvezde najteže je povređen golman Aleksandro Kralj, koji je čak morao da skače u more.

VK Mornar osudio napad na vaterpoliste Zvezde

SPLIT: Vaterpolo klub "Mornar" oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, rekao je sekretar "Mornara" Vili Marinić. 



"Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", rekao je Marinić. 



Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi, a Marinić kaže da VK "Mornar" žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po celom regionu, bez ikakvih incidenata.



On je za hrvatski portal Indeks.hr dodao da su vaterpolisti "Crvene zvezde", s kojima je "Mornar" trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče po podne.



"Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu", rekao je on. 



Hrvatski portal "24 sata" navodi da su vaterpolisti "Zvezde" u klupskim obeležjima napadnuti na splitskoj Rivi, da su trojica pobegla, a da je jedan zbog nekoliko udaraca čak morao da skače u more.



Predsednik vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Autor:
Pošaljite komentar
Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu

09.02.2019. 15:54 16:07