Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) NOVAK KROZ MUKE DO POLUFINALA U MONTE KARLU

12.04.2024. 17:44 18:20
Piše:
Izvor: Printscreen/X mreža

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu pobedio je Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.

6:4: Poen za Aleksa, pa dva lepa poena za Novaka. Potom i treći koji mu je doneo dve meč lopte. Koristi Novak već prvu, ide u polufinale!

5:4: Toliko mučenja u servis gemovima za Novaka, sada lako stiže do tri vezana poena i 40:0. I nova greška Aleksa, sada je 5:4. De Minor će servirati da ostane u meču. 

4:4: Uspeo je De Minor da dobije svoj servis gem i time prekine ovu neobičnu seriju brejkova u drugom setu. Sada je 4:4. Novak mora da nađe način da odgovori i završi meč u ovom setu. 

4:3: Šesti brejk zaredom, imao je Novak 40:15, ali ne koristi šansu. Austrralijanac je nekako još u setu, smanjio je novim ribrejkom na 4:3. 

4:2: Nastavlja se ista priča. Australijanac lako greši u servis gemovima. Tako je Novak opet lako stigao do 15:40 i dve prilike za brejk. Prvu ne koristi, ali tu je druga! Ovog puta duga razmena pripala je Novaku. Ima 4:2!

3:2: Ponovo neizvestan gem. De Minor je greškama Novaka stigao do 15:40 i dve brejk lopte. Ne koristi prvu, poslao je lopticu u aut. Ali posle duge razmene, pogrešio je Đoković i eto nam novog brejka. Brejkdens u drugom setu se nastavlja, 3:2. 

3:1: Imao je Aleks 30:0, ali onda pravi dve lake greške za 30:30. I novu iz bekhenda, za brejk loptu Đokovića. Pa iz forhenda, eto novog brejka za broja jedan!

2:1: Novak opet teško diše, deluje da je baš umoran. Svakako će pokušati da igra kraće poene, očigledno je da je daleko od one nekadašnje fizičke spreme. Ipak, meč za sada ide u dobrom smeru. Australijanac koristi Novakove probleme. Odmah uzvraća ribrejkom, smanjuje na 2:1. Da vidimo kako će Đoković izaći iz ove mini krize...

2:0: Na 30:15, Novak je naterao De Minora na dve lake greške. Tako je stigao do 30:40 i brejk lopte. Pogrešio je De Minor na mreži, poslao volej u mrežu i Nole je uzeo brejk.

1:0: Posle dobijenog seta, uspeo je da dobije i početni gem u drugom setu. Dve greške De Minora su mu pomogle u tome posle 30:30. 

Počeo je drugi set

 

Novak Đoković je osvojio prvi set za 66 minuta sa 7:5. Nole je iskoristio tek treću set loptu.

7:5: Dva poklon poena na startu gema, lake greške De Minora, 0:30. Pogodio je potom as broj dva, ali je usledila dupla servis greška za 15:40. Nove dve set lopte za Novaka! Ne koristi prvu, bio je to promašaj iz forhenda po dijagonali. Ni narednu, ovog puta je pogrešio iz bekhenda. Stigla je i treća šansa u gemu, greška Aleksa na drop-šotu! Set za Novaka posle 66 minuta igre. 

6:5: De Minor je uspeo da dođe do 30:40 i brejk lopte. Loš odskok je pomogao Novaku, pogrešio je Australijanac i poslao loptivu u mrežu. Novak je potom nešto tražio od sudije Oreli Tort, nejasno je šta. Dobio je naredni poen, ali uz pad u blizini mreže, srećom bez posledica. Odličnim forhendom je rešio naredni poen i dobio gem kojim je obezbedio makar taj-brejk. 

5:5: Na 15:0, Novak je uspeo da uhvati visoki volej i spusti lopticu u polje protivnika, 15:15. Usledio je dobar servis De Minora, potom još jedan promašaj iz riterna, 40:15. Ljutio se Novak, nije bio zadovoljan savetima iz boksa, ali je promašio i De Minor, 40:30. I još jednom, Australijanac je poklonio Novaku "đus". Potom loš drop-šot De Minora, set lopta za Novaka! Ne koristi je, De Minor je pogodio viner posle jedne kraće lopte.

5:4: Novakov prvi as u meču usledio je za 40:0. Ritern De Minora na drugi servis završio je u autu. Dobra stvar za Novaka da dobije ekspresno gem i stavi protivnika pod pritisak. Sada De Minor servira da ostane u setu. 

4:4: Na 30:30 odigrali su izuzetno dugu razmenu, na kraju pogrešio je Novak iz forhenda. Razmenili su čak 34 udarca. Imao je Aleks sreće da pogodi liniju iz bekhenda, loptica je samo skliznula i tako je stigao do 4.4.

4:3: Divnim lob udarcem i neuspelim tvinerom posle toga od strane De Minora, Novak je došao do 30:0. Promašio je Novak forhendom po paraleli, 30:15, da bi potom i Aleks pogrešio i izbacio lopticu u aut. Za kraj sjajan drop-šot, ne stiže to ni "Brzi Gonzales De Minor".

3:3: Dobro za sada igra i De Minor. Ima veliku brzinu, diktira udarce, a za kraj gema koji je dobio bez izgubljenog poena, pogodio je as. Prvi od početka susreta.

3:2: Glatko Novak dobia ovaj gem. Bez izgubljenog poena, a završava ga neodbranjivim vinerom. Za sada, sve deluje u njegovoj igri veoma dobro.

2:2: Sada je De Minor izgubio samo jedan poen i relativno lako dobio gem.

2:1: Čini se da Novak polako pojačava ritam. Ni u ovom gemu nije bilo lako, ali na30:30 je dobro odservirao, a potom je pritisnuo protivnika i naterao ga na grešku.

1:1: Sada je Novak lako stigao do 15:40 i dve brejk lopte. De Minor je forhend vinerom rešio prvu. Onda sjajnim drop-šotom neutralisao i drugu, Novak to nije uspeo da stigne da vraati u teren. Štop volejom Aleks je stekao prednost, ali je potom pogrešio iz forhenda. Potom dobra defanziva Aleksa i imamo 1:1.

1:0: Počelo je promašajima Đokovića iz forhenda. To je donelo dve brejk lopte De Minoru i 15:40. Novak je prvu spasao tako što je naterao protivnika na grešku iz forhenda. Usledila je duga razmena i nova greška Australijanca za 40:40. Novak je potom pozvao skraćenom loptom Aleksa na mrežu i potom dobio poen pošto je bekhend volej Australijanca završio u mreži. Dobio je Novak i naredni poen i poveo. 

Đoković je prethodna dva duela sa Safijulinom (6:1, 6:2) i Muzetijem (7:5, 6:3) dobio bez izgubljenog gema, a siguran je bio i Australijanac protiv Stena Vavrinke (2-0), Talona Grikspora (2-1) i Alekseja Popirina (2-0).

Novak i De Minor su odigrali dva međusobna duela i rezultat je 1-1. Srbin je 2023. slavio na Australijan Openu 6:2, 6:1, 6:2, a njegov današnji rival u januaru ove godine na Junajted kupu 6:4, 6:4.

Đoković ima 40 masters trofeja, od toga dva u Monte Karlu, a ukoliko u nedelju podigne pehar to će mu biti 100. jubilarni u karijeri. De Minor ima osam titula.

Autor:
Pošaljite komentar
ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU MONTE KARLA, POGLEDAJTE KAKO JE NOLE ODGOVORIO PUBLICI NA PROVOKACIJE u duelu sa Italijanom Muzetijem

ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU MONTE KARLA, POGLEDAJTE KAKO JE NOLE ODGOVORIO PUBLICI NA PROVOKACIJE u duelu sa Italijanom Muzetijem

11.04.2024. 16:59 17:23