Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Teniska reprezentacija Srbije počela pripreme za Dejvis kup; Troicki: nadam se tituli

15.11.2021. 14:20 16:40
Piše:
Izvor: TSS, Srdjan Stevanovic

Muška teniska reprezentacije Srbije započela je danas pripreme u Beogradu na "TC Novak" pred odlazak na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa.

Pripreme pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog, koje će trajati do 20. novembra, započeli su Dušan Lajović (34. na ATP listi), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi), dok će se najbolji teniser sveta Novak Đoković priključiti srpskom timu u Insbruku po završetku ATP finala u Torinu.

U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je danas da se nada osvajanju titule u Dejvis kupu.

"Imamo dovoljno vremena do prvog meča. U sredu ću definitivno utvrditi tim i sastav od prvih pet igrača. Novak iz opravdanih razloga nije sa nama, željan i jedva čeka da nam se priključi i dođe u Austriju iz Torina. Nadamo se da će nam se što kasnije pridružiti", rekao je Troicki novinarima.

Ostali momci su veoma motivisani i srećni što su opet na okupu, jer dugo nismo imali prilike da igramo zajedno u Dejvis kupu, istakao je selektor.

"Drago mi je što smo u punom sastavu i nadam se da ćemo se pokazati u naiboljem svetlu i da ćemo i da ćemo napraviti zapažen rezultat. Nadam se tituli, naravno. To je zapažen rezultat", rekao je Troicki .

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održan od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino), a selekcija Srbije smeštena je u grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku.

"Tim nije igrao dugo, Zverev neće igrati. Jesu oslabljeni, ali ne treba ih potceniti. Dejvis kup je može svašta da se desi. Imaju dobre dublove, ali daćemo sve od sebe da dobijemo te mečeve", rekao je Troicki.

S Đokovićem smo jedan od favorita u Dejvis kupu

Teniski reprezentativci Srbije optimistično dočekuju nastup na finalnom turniru Svetske grupe Dejvis kup.

Teniseri Srbije započeli su danas pripreme u Beogradu na "TC Novak", gde će trenirati do 20. novembra.

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održan od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino), a selekcija Srbije smeštena je u grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku.

Miomir Kecmanović kaže da će tim biti spreman za ono što ih očekuje u Austriji.

"Oduvek mi je bila želja da igram za Srbiju u Dejvis kupu, igrao sam u Tokiju, nadam se da ću imati priliku da igram u Austriji. U dobroj sam formi, dobro treniram, imamo još vremena da se uigramo i biću spreman kada bude trebalo", rekao je Kecmanović novinarima.

Laslo Đere ističe da je atmosfera odlična kao i svaki put.

"Četvrta godina da sam u Dejvis kupu. To me raduje, uvek mi je čast da igram za Srbiju. Imali smo solidne sezone, godina je bila teška puna iskušenja. Malo smo se odmorili, treniraćemo i punom parom ćemo krenuti na Dejvis kup. Verujem u nas, imamo odlične igrače, pogotovo sa Novakom. Sigurno smo jedan od favorita", istakao je Đere.

Dušan Lajović kaže da su svi momci došli sa pozitivnom energijom, iako celokupna sezona svih nije bila najidealnija.

"Mislim da timski duh i posvećenost timu to može lako da preokrene. Novak će nam se pridružiti posle Torina, on donosi novu dimenziju timu. Nadamo se dobrom rezultatu. U grupi smo jakim reprezentacijama s obzirom da im ne igraju najbolji igrači, to je olakšavajuća okolnost za nas. Nadam se da možemo da porđemo te grupe. Imam dobar tim, na neki način smo se ukalupili. Očekujem sebe i od svih da daju svoj maksimum", rekao je Lajović.

Filip Krajinović takođe se raduje okupljanju i ističe da je Srbija sa najboljim teniserom sveta favorit.

"Srećan sam što smo se svi okupili, nažalost bez Novaka, ali svi znamo gde je. Uradićemo sve što je do nas da se spremimo. Igramo sa Austrijom i Nemačkom, koje su bez Tima i Zvereva. Očekuju nas teško mečevi. Sa Novakom mislim da smo favoriti. Iskreno se nadam pobedama", naveo je Krajinović.

Autor:
Pošaljite komentar
Đoković na spisku za Dejvis kup

Đoković na spisku za Dejvis kup

25.10.2021. 16:31 16:33