Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Saslušanje Đokovića pred Federalnim sudom u 00.15

14.01.2022. 12:09 18:33
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

MELBURN: Saslušanje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića pred Federalnom sudom, nakon što mu je drugi put uskraćena viza za boravak u Australiji, održaće se u subotu od 10.15 sati po lokalnom, odnosno u noći između petka i subote od 00.15 po srpskom vremenu.

Kako je saopštio Federalni sud, koji je preuzeo Đokovićev slučaj, najboljeg tenisera sveta saslušaće sudija Džon O'' Kalahan.



Prethodno bi u 22 sata po našem vremenu trebalo da bude saslušan pred imigracionim vlastima.



Srpski teniser će do saslušanja biti na drugoj lokaciji, na zahtev njegovih advokata, a konačnu odluku da li će mu biti dozvoljeno da brani titulu na Australijan openu doneće Federalni sud u nedelju, odnosno u noći između subote i nedelje po srpskom vremenu.

Sudija slučaj Đoković prebacio na Federalni sud

Sudija Entoni Keli naložio da se postupak prebaci na Federalni sud, što je odstupilo od zahteva advokata Novaka Đokovića.



Oni su zatražili da slučaj ostane u ovom okružnom sudu kako bi se stvari ubrzale.



Saslušanje je prekinuto jer je sudija Keli napustio sudnicu, jer se naljutio zbog načina na koji su Đokovićevi advokati izlagali na saslušanju.

Usvojen zahtev advokata, Novak na drugoj lokaciji

MELBURN: Novak Đoković će do večerašnjeg saslušanja, u 22 sata po srpskom vremenu, biti na drugoj lokaciji, odlučio je Sud u Melburnu.



Na taj način usvojen je zahtev Đokovićevih advokata da se svetski teniser broj 1 ne vraća u imigracioni hotel u kojem je proveo već pet dana.



Druga lokacija poznata je samo vlastima i advokatima, da bi se smanjile medijske tenzije, a kako prenose australijski mediji na istu lokaciju biće vraćen do novog ročista, ali ovaj put na Federalnom sudu.



Definitivna odluka biće poznata u nedelju, 24 sata uoči starta gren slema u Melburnu.

Đokovićevi advokati tražili da se proces ubrza zbog starta AO

Nikolas Vud, advokat Novaka Đokovića, zatražio je od sudije da proces ubrza što je moguće više, kako bi njegov klijent mogao da nastupi u ponedeljak prvom kolu Australijan openu.



Đokovićevi advokati žele da proces ostane na ovom sudu i da ne gube vreme na prebacivanje nekom drugom sudu.

"Trenutno je svaki minut značajan za našeg klijenta“, rekao je Vud na saslušanju.



On je potvrdio je da se njegov klijent ne nalazi u pritvoru.

Pilić: Neka ih je sramota zbog odnosa prema Novaku

„Nisam iznenađen ponovnim ukidanjem australijske vize Novaku Đokoviću jer su političari odlučili da preko Novaka dobiju neke političke poene”, rekao je za Tanjug legendarni teniser i teniski trener Nikola Pilić.



"Odluka o ukidanju vize koja je doneta danas, mogla je biti doneta u sredu. Sudija je sigurno u kontaktu sa vlastima Australije", rekao je on.



Pilić smatra da ovakvim potezima vlasti u Australiji pokušavaju da omalovaže Đokovića.



"Mogli su da kažu Novaku da ne može da igra i da ne dolazi, a ne da mu direktor turnira i lekari daju zeleno svetlo, a kad je stigao tretirali su ga kao kriminalca. Novak to nije zaslužio i neka ih je sramota", zaključio je Nikola Pilić.

Građani o Đokoviću: Žao nam je, nepravda, ali i on je kriv

BEOGRAD: Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću australijske vlasti ponovo su poništile vizu, čeka se konačna odluka suda o deportaciji, a građani Beograda različito reaguju kada govore o tome, dok neki smatraju da je Srbin pogrešio, većina je saglasna - slučaj u Australiji je stvar politike.



Student Nikola Kovačević rekao je za Tanjug da je iznenađen što je Đokoviću drugi put odbijena viza i istakao da je skandal ukoliko ga budu deportovali.



"Ipak je on broj 1 teniser, primili su ga već, tako da sam iskreno iznenađen. Mislim da će na kraju biti na Australijan openu, lično sam optimističan i verujem u pozitivan ishod", rekao je Nikola.



Stariji sugrađanin Nikola Grujić smatra da je Novak pogrešio i da mu njegova veličina ne daje to za pravo, ali i da je sa druge strane, srpski as zloupotrebljen.



"To što mi dramimo da je to antisrpska zavera, to nije tako. To su neki interesi sponzora koji su zainteresovani da on dođe, a verovatno neki unutar australijski ljudi su bili za to", poručio je Grujić.



Ovaj Beograđanin kaže i da se ne može na anonimnom čoveku praviti neka politička ili interesna aktivnost, pred izbore u Australiji i naglašava da srpskog tenisera ne bi dirali da je bio "ispravan".



"U svakom slučaju ima greške, ne bi njega niko dirao da je imao ispravne papire za ulazak", rekao je Grujić.



Beograđanka Rajna Stanivuković smatra da će ga deportovati iz Australije, ocenjujući ceo slučaj kao skandalozan.



"Šta čovek ima da kaže, to je postupak samo prema njemu, da su hteli tako da analiziraju i ostale slučajeve, koji su ušli kao on, isto bi našli nešto zbog čega bi ih odbili", smatra Rajna.



Ljubica Filipović izrazila je žaljenje što se Novaku sve to dešava.



"Bez komentara... Sve je moguće, ništa me ne bi iznenadilo", navela je Ljubica.



Stariji Beograđanin Momčilo Vrzić misli da će Đoković biti vraćen iz Australije.



"To je politička odluka australijske vlasti, to je jedna vrsta fašizma", oštar je Momčilo.



Penzionerka Mirjana Stačić kaže da ne bi volela da Novak bude deportovan, ali i smatra da je pogrešio.



"Treba da imaju razumevanja, ipak je on pomogao celom svetu. Mnogo mi je žao", poručila je ova Beograđanka.

Ako ostane u Melburnu, Đoković na terenu u ponedeljak



Ako ostane u Melburnu, meč prvog kola Australijan opena Đokoviće će igrati u ponedeljak.



Organizatori su saopštili su da će se prvog dana turnira igrati "gornja polovina" žreba, u kojoj je prvi nosilac Đoković.



Žrebom je odlučeno da se Đoković u prvom kolu sastaje sa Miomirom Kecmanovićem, a da li će igrati na prvom gren slemu sezone biće poznato u nedelju, nakon odluke Federalnog suda.

Autor:
Pošaljite komentar
Novaku Đokoviću poništena viza, oglasio se sudija Keli

Novaku Đokoviću poništena viza, oglasio se sudija Keli

14.01.2022. 08:41 11:22