Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Đoković: Doneo sam radikalnu odluku, odmaram do kraja sezone

26.07.2017. 14:30 15:08
Piše:
Izvor: FoNet

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta.

„Nakon konsulatacija sa lekarima, doneo sam odluku da odmaram do kraja sezone. Dakle, neću igrati ni jedan zvanični turnir. Ovo je povreda koju vučem već godinu i po i predstavljala mi je problem na mnogim turnirima“, rekao je Đoković.

Dodaje da je sve eskaliralo u poslednje vreme, pogotovo na Vimbldonu.

„Zato sam morao da donesem ovakvu radikalnu odluku. Imao sam sreće da u karijeri ne pauziram više od mesec-mesec i po dana. Imao sam sreće da uspem da održim stanje duha i zdravlja koje mi je omogućilo da se bavim profesionalnim tenisom“, naveo je Đoković.

Kaže da je povredu najjače osećao prilikom servisa kao najjačeg udarca u tenisu.


Tata drugi put

"U naredna dva meseca Jelena i ja ćemo postati roditelji. Tako da će to biti u fokusu mog života", rekao je Nole.


Dodaje da će bar dva meseca odmarati bez reketa, odnosno igre. Svi stručnjaci su se, kako kaže, složili da mu je potreban odmor i rehabilitacija.

"Imaću vremena da sastavim tim svojih saradnika i da se posvetim igri, kako bih se u najboljoj formi vratio na terene. Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene tokom odmora kao i na početku sledeće sezone. To je nešto što me raduje. Bićemo redovno na vezi. Jedva čekam da stanem na teren sa njim i da uđemo u suštinu moje igre kako bismo videli kako da je unapredim i da se početkom sledeće sezone vratim još jači. Ostaje još da odaberem kondicionog trenera. Ima ih više u opticaju, ali o tom po tom", naveo je Novak.

"Neću ja odustati. Gledaćete još mnogo mojih mečeva"

Kaže da operacija, odnosno hirurška intervencija nije neophodna i lekari mu je ne preporučuju.

"Nikada nisam bio operisan niti to želim. Mislim da mogu da se oporavim prirodnim putem. Reč je o ozbiljnoj povredi, što potvrđuje to da mi savetuju da ostavim reket na dva-tri mececa. Povredu vučem još od jeseni 2015. godine i dosta mečeva sam odigrao pod lekovima protiv bolova. Radi se o povredi karakterističnoj za tenisere i bejzbol igrače. Sigurno je da je jedan od glavnih uzroka preopterećenost", istakao je Đoković.


Sponzori ostali uz Novaka

Đoković kaže da može za sadovoljstvom da izjavi da su svi sponzori ostali uz njega.

"Ovde su sa nama ljudi iz porodice Lakosta koji su mi doneli Ju-es open majicu. Jeste da je neću nositi na terenu... Znam da im nije lako da prihvate činjenicu da neću igrati šest meseci, ali naša saradnja se zasniva na poverenju i saradnji na terenu i van njega", rekao je Novak.


Dodaje da je šest meseci više nego dovoljno da zaleči povredu, da se vrati u fromu i da 1. januara sledeće godine izađe na teren jači nego ranije.

"Imao sa fazu kada sam postigao gotovo sve. I pored toga što mi je to donelo mnogo sreće i zadovoljstva, sa druge strane, mnogo me je i iscrpelo. Imam taj osećaj već duže vreme. I mnogo ranije sam razmišljo o tome da napravim pauzu. Ipak to je sve neko životno iskustvo tokom koga sam ispitivao sebe, video se u nekom drugom svetlu. Mislim da je rezultat toga što sam u poslednja četiri meseca igrao mnogo bolji tenis nego u prethodnom periodu. Znam da to nije bilo kao kad se pogleda generalno poslednjih osam godina, ali je bio napredak", rekao je Đoković i dodao da se, pored toga, mnogo stvari dogodilo, pogotovo na privatnom planu kada je postao otac.

Kaže da će mu prijati da posle mnogo godina po hotelima i na putu, provede na jednom mestu više od mesec i po dana.

"Naravno, prioritet će mi biti sin i supruga koja je trudna", zaključio je Nole.

"Ja u tenisu uživam, to je moja velika ljubav. Tako da spremite se, neću ja odustati. Gledaćete još mnogo mojih mečeva",  s osmehom je rekao Đoković.

Autor:
Pošaljite komentar
Đoković ispada iz Top 4 posle deset godina!

Đoković ispada iz Top 4 posle deset godina!

25.07.2017. 11:31 11:34
Đoković 99 odsto ne igra na US openu

Đoković 99 odsto ne igra na US openu

24.07.2017. 12:32 12:38