Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RAFA NE IGRA PROTIV ĐOKOVIĆA U SINGLU? Nadal i Alkaraz pobedom startovali u dublu na Olimpijskim igrama

27.07.2024. 22:51 23:08
Piše:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Španski teniseri Rafael Nadal i Karloz Alkaraz pobedom su započeli takmičenje u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su savladali Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija iz Argentine rezultatom 7:6 (7:4), 6:4.

Meč je trajao sat i 49 minuta, uz ovacije publike, posebno Nadalu.

Španski dubl je loše počeo meč na „Šatrijeu“, ali je već u drugom gemu vratio brejk rivalima. Imali su Rafa i Karlos probleme, očekivano, u petom gemu Argentinci nisu iskoristili dve vezane brejk lopte, i odluka je pala u tajbrejku. Nekadašnji igrači broj jedan u singlu su u tajbrejku bili nešto smireniji, iskoristili su svoje šanse i uz odličan servis osvojili prvi set.

Gonzales i Molteni su i drugi set počeli mnogo bolje, poveli su sa 3:0 uz brejk u drugom gemu, ali su Španci bez izgubljenog poena napravili ribrejk za 3:2. Španci su u sedmom gemu spasili tri brejk lopte, a ubrzo su iskoristili šansu da još jednom oduzmu servis protivnicima za 5:4 i na svoj servis završe meč.

Rafa i Karlistos će se u drugom kolu će se sastati sa boljim iz meča Holanđana Grikspor i Kulhof i Mađara Fučoviča i Marožana. Interesantno je da će Nadal u nedelju u singlu igrati protiv Fučoviča. Ako ga savlada u drugom kolu ga čeka Novak Đoković. Rafa se inače naljutio na pitanja o Noletu i "poslednjem plesu".

"Ko je rekao da je to poslednji ples, ko to kaže", rekao je Nadal.

Ali, nešto kasnije na pitanje da li će igrati singl, Rafa je iznenađujuće kazao: 

"Ne znam, razgovaraću sa timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje više. Sutra ćemo doneti odluku a li ću igrati ili ne, moram da razgovaram sa svima".

Nadal ima olimpijsko zlato u singlu osvojeno 2008. i u dubl konkurecniji 2016. zajedno sa Markom Lopezom.

 

Pre dubla sa Nadalom, Alkaraz je odigrao i sngl meč u prvom kolu i ubedljivo savladao Libanca Hadija Habiba sa 6:3, 6:1. Alkaras će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Kameron Nori – Talon Grikspor. Karlosu je u prvom setu meča sa Habibom bio dovoljan jedan brejk. U nastavku je napravio još dva, tako da ni pobeda nije dolazila u pitanje. Alkarasu je za plasman u drugo kolo bilo dovoljno tačno 72 minuta. Podsetimo, Alkarasu je ovo prvi nastup na Igrama.

"Ima toliko mnogo različitih zastava i na to nikako nisam navikao. Jedva čekam da odigram još neki meč. Atmosfera je drugačija jer nismo navikli na ovako mnogo zastava na našim turnirima. Istina je da je energija potpuno drugačija i zaista je sve posebno. Jako lepo iskustvo. Osećao sam se dobro na šljaci na svom prvom meču posle Vimbldona. Igramo na drugačijoj podlozi i to je uvek komplikovano, ali da budem iskren dobro sam se osećao i dobro sam igrao. Neke sitnice moram da ispravim da mi ne bi bilo teško u narednime mečevima, ali to je normalno. Sve će biti kako treba", rekao je Alkaras.

Autor:
Pošaljite komentar
NOVAK ĐOKOVIĆ POSLE EKSPRESNE POBEDE U PRVOM KOLU OI: Odličan početak, spremam se za potencijalni meč sa Nadalom

NOVAK ĐOKOVIĆ POSLE EKSPRESNE POBEDE U PRVOM KOLU OI: Odličan početak, spremam se za potencijalni meč sa Nadalom

27.07.2024. 16:16 18:43
RAFAEL NADAL ODRADIO TRENING PRED POČETAK OLIMPIJSKIH IGARA: Još uvek neizvestan nastup u singlu

RAFAEL NADAL ODRADIO TRENING PRED POČETAK OLIMPIJSKIH IGARA: Još uvek neizvestan nastup u singlu

26.07.2024. 18:55 18:58
RAFAEL NADAL PRIČAO O ŽREBU, O ĐOKOVIĆU NI REČ, pa doneo iznenađujuću odluku, MOŽDA ODUSTANE OD SINGLA

RAFAEL NADAL PRIČAO O ŽREBU, O ĐOKOVIĆU NI REČ, pa doneo iznenađujuću odluku, MOŽDA ODUSTANE OD SINGLA

25.07.2024. 18:20 21:27