Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Svesrpski kup za rukometaše: Vojvodina i Borac za trofej

21.12.2019. 22:11 22:30
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Za četvrti trofej namenjen pobedniku Svesrpskog kupa boriće se rukometaši Vojvodine iz Novog Sada i Borca iz Banjaluke.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Novosađani su u polufinalu eliminisali Šapčane (31:24), dok su Banjalučani ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva (28:23). Finale četvrtog Svesrpskog kupa je sutra, od 16 časova igraće Vojvodina – Borac, a dva sata ranije (14), u utakmici za 3. mesto, snage će odmeriti Slavija i Metaloplastika.   

Duel dve najbolje srpske ekipe, učesnice regionalne Seha lige, protekao je dominaciji trostrukog osvajača Svesrpskog kupa, Vojvodine, mada su ih igrači Metaloplastike dobrim delom terali da iz sebe izvuku maksimalan učinak. Već uvodni minuti susreta pripali su u potpunosti Novosađanima, koji su zahvaljujući raspoloženom beku Stevanu Sretenoviću i Nemanji Ratković stekli četiri gola prednosti (5:1) i naterali trenera Šapčana Veselina Vukovića da zatraži tajm aut već u 7. minutu. Imali su Rojevićevi izabranici priliku da povećaju prednost i olakšaju sebi posao u nastavku.

Međutim, dve greške, pogođena prečka, omogućilo je rukometašima Metaloplastike da se vrate u život golovima Milana Đukića i Alekse Kljajića, rezultat dovedu u egal (6:6) i utakmicu uvedu u neizvestan tok. Crveno-beli se nisu mnogo obazirali, kreator igre Nemanja Pribak mudro je vodio napad, kad je trebalo i postizao golove, u kome su kao pobednici sa golmanom Bomeštrom dolazili Jovica Nikolić, Strahinja Stanković i Sretenović. Ubrzo je Vojvodina vratila prednost od tri gola, da bi na odmor otišla sa četiri gola.

I u nastavku Novosađani su držali konce igre u svojim rukama, odbrana je i dalje davala rezultat, tako da su prednost održavali na pet golova viška. Sredinom drugog poluvremena Branko Tomić je doveo Vošu na šest golova prednosti (24:18), da bi golom Stankovića prvi put dodirnula „ 7“. Boris Rojević je šansu dao svim igračima, rekovalescent Stefan Ilić je uspešan bio s linije sedam metara, Milić je ponovo pokazao potencijal. Sve u svemu, svi igrači su, svako u svom domenu, davali puni doprinos.

Tekst i foto: J. Galić

VojvodinaMetaloplastika 31:24 (17:13)

PALE: SRC Peki, gledalaca: 400, sudije: Balvan i Praštalo (Banjaluka), sedmerci: Vojvodina 3(2), Metaloplastika 3 (3), isključenja: Vojvodina 12, Metaloplastika 14 minuta.

VOJVODINA: Ovčina 2, Milić, Mirković, Pribak 6, Ilić 2 (2), Medurić, Arsenić (2 odbrane), Ratković 2, Tomić 2, Stanković 4, nikolić 5, Verkić (5 odbrana), Grozdanić, Vučković, Sretenović 8.

METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić, Pisarić, A. Babić 4 (1), Došen 1, Čagalj 1, Bomaštar (8 odbrana, 1 sedmerac), Đukić 1, Matičić 4 (2), Todorović, Gojković 1, Petrović, Melić 5, Kljajić 4, Trkulja, D. Babić 3.

Rojević: I dalje smo gazde u srpskom rukometu

Trener Novosađana Boris Rojević bio je srećan posle polufinala.

„Hteli smo odmah u prvoj utakmici da pokažemo da smo mi gazde u srpskom rukometu. Šapčani su dobro igrali Seha ligu, nadali su se pobedi, međutim mi smo pokazali da smo kvalitetniji od njih i da će s nama i ove godine teško izaći na kraj, prvo u osmini finala Seha lige, potom u prvenstvu“, rekao je Rojević.

Najbolji igrač na utakmici bio je levi bek Stevan Sretenović koji je postigao osam golova, pet-šest asistencija, a i u odbrani je imao svoju rolu.

„Bila je odlična utakimica, Pokazali smo im gde smo mi a gde su oni. Bili smo maksimalno fokusirani u ovom meču što je dalo rezultat“, rekao je Sretenović.

Autor:
Pošaljite komentar
Ovog vikenda na Palama Svesrpski kup za rukometaše: Vojvodina brani trofej

Ovog vikenda na Palama Svesrpski kup za rukometaše: Vojvodina brani trofej

20.12.2019. 22:58 23:00