Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUKOMETAŠI VOJVODINE ZAVRŠILI SEZONU U LIGI EVROPE: Žal i ponos u isto vreme

06.03.2024. 15:35 15:44
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Uspešna, ali i nesrećna. Tako bi se mogla opisati završnica sezone rukometaša Vojvodine u EHF Ligi Evrope (LE). Crveno-beli su u 4. kolu top-16 faze LE savladali Kadeten (24:21), ali su, ipak, „sajdžije” otišle u narednu fazu takmičenja zbog bolje gol razlike. Voši je falio samo jedan pogodak (u Šafhauzenu bilo 24:27), ali ga puleni Borisa Rojevića nisu postigli. Uprkos porazu, šampion Srbije je ostavio pozitivan utisak u Evropi i zaslužio pohvale svih ekipa s kojima su se sastali.

Utakmica je počela bajkovito za Vojvodinu serijom 7:0. Odbrana je bila fenomenalna, a isto tako i čuvar mreže Andrej Trnavac, kojem je ovo sigurno jedna od najboljih partija u dosadašnjoj karijeri. Povremeni reprezentativac Srbije je bio noćna mora za goste i imao je čak 11 intervencija u prvih 20 minuta. U tim trenucima domaći su imali potrebnu razliku i konstantno su vodili sa pet ili šest golova razlike. U finišu prvog dela konsolidovali su se gosti i imali samo tri gola zaostatka pred odlazak na odmor.

U nastavku je usledio pad u igri Novosađana dok je Pjetrašik iz redova bio izuzetno raspoložen i zadužen za postizanje golova. Borili su se domaći da ponove steknu četiri gola prednosti, ali nisu uspeli. Da tuga bude veća imali su crveno-beli poslednji napad, lopta je stigla do pivota Nemanje Ratkovića, koji nije uspeo da uputi šut na gol Švajcaraca, pa je tako Voša sa pobedom, ali nedovoljnom razlikom, završila takmičenje u Ligi Evrope.

Strateg Vojvodine Boris Rojević bio je vidno utučen nakon meča sa Kadetenom, ali i ponosan na igrače.

– Jako mi je teško pošto smo bili bolji tim sve vreme. Imali smo sve u svojim rukama, čak poslednji napad, ali nije nam se dalo. Ratković mi je rekao da je situacija bila dobra, da se jednostavno spetljao i nije uputio šut. Svestan sam da smo odigrali fenomenalnu utakmicu, postigli prvih sedam golova na meču i bili na dobrom putu da uspemo u nameri, jako malo nam je falilo. Imali smo probolema u napadu, Goluboviću nije bio dan, dok je Jovica Nikolić odradio tek dva treninga s ekipom što se videlo na terenu. Sve sam probao, da li će neko od bekova da iskoči ali nisu. Iako sam tužan isto tako mi je i drago što smo pobedili ekipu koja je na nivou Lige šampiona i pokazali smo da svima možemo da izađemo na crtu – jasan je Rojević.

V. Gvozdenović


Vojvodina - Kadeten 24:21 (11:8)

NOVI SAD: SC Slana bara, gledalaca: 2002. Sudije: Lešjanski i Pjahota (Poljska). Sedmerci: Vojvodina 5 (3), Kadeten 4(4). Isključenja: Vojvodina 8, Kadeten 6 minuta.

VOJVODINA: Ocvirk 6 (2), Vukovljak, Aziz 1, Ratković 1, Milenković 2, Sunajko, Pušica, Rađenović 3, Pešić, Rogan 5, Đorđić 1 (1), Golubović 1, Puhovski 4, Nikolić, Lučin, Trnavac(19 odbrana).

KADETEN: Ben Romdane 1, Rikardson 7 (4), Kanjeljas 1, Hrahovec 2, Šoper, Lir 1, Broker, Pjetrašik 7, Marković, Maros, Martinović, Prins, Herburger 2, Pilipović (8 odbrana, 1 sedmerac), Mejer (1 odbrana, 1 sedmerac).


TOP 16 FAZA LIGE EVROPE

Grupa 3

Silkeborg – Flenzburg 26:45

Vojvodina – Kadeten 24:21

1. Flenzburg               6             5             0             1             231:167             10

2. Silkeborg               6             3             0             3             178:197             6

3. Kadeten      6             2             0             4             168:188             4

4. Vojvodina 6             2             0             4             155:180             4


Favoriti prošli dalje

Završena je glavna runda Lige Evrope. Pobednici četiri novoformirane grupe koji su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale su Nant, Skjern, Flenzburg i Sporting iz Lisabona. U borbi za preostala četiri mesta naći će se : Nekse – Raj Nekar Leven, Kadeten – Fukse, Dinamo – Silkeborg, Burgdorf – Savehof. Prvi mečevi osmine finala igraju se 26. marta, a revanši sedam dana kasnije.


Grupa 1

Raj Nekar Leven – Zabrzje 27:23

Nant – Burgdorf33:36

Grupa 2

Savehof – Nekse 34:28

Gorenje – Skjern 24:29

Grupa 4

Dinamo – Sporting 27:31

Fukse – Konstanta 35:31

Autor:
Pošaljite komentar
RUKOMETAŠI VOJVODINE PORAŽENI OD FLENZBRUGA U LIGI EVROPE: Odluka pada u Novom Sadu

RUKOMETAŠI VOJVODINE PORAŽENI OD FLENZBRUGA U LIGI EVROPE: Odluka pada u Novom Sadu

27.02.2024. 20:26 20:32