Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUKOMETAŠI VOJVODINE NA KORAK DO 12. TITULE ŠAMPIONA SRBIJE:  Očekuju slavlje u „Zorki"

21.05.2024. 17:50 17:57
Piše:
Izvor: Jovica Nikolić sa pet pogodaka ponovo onaj "stari", foto: F. Bakić

Vladari srpskog rukometa u protekloj deceniji igrači Vojvodine odigrali su fenomenalnih 60 minuta i potpuno nadigrali Metaloplastiku u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Koliko su Novosađani bili dominantni govori i sam rezultat – 38:23 (18:11).

U prvih 20 minuta vođena je ravnopravna borba, a nakon toga usledila je serija Novosađana, pa su sa solidnom zalihom golova otišli na odmor. Malo ko očekivao da će u nastavku, u svega nekoliko minuta, da izabranici Borisa Rojevića da reše pitanje pobednika. Sve je funkcionisalo perfektno. Fran Lučin je brljirao na golu, odbrana je bila „ona stara“, a napadi su pretežno završavani iz kontre.

Strateg Vojvodine Boris Rojević pohvalio je igrače, ali rekao sa su tek na pola puta.

– Odigrali smo veoma dobar meč i ponosan sam na naše momke. Možda sam malo dosadan sa ovom pričom, ali najgore što sad može da nam se dogodi je da se opustimo i da pomislimo da smo završili posao. Daleko smo od toga. Savladali smo ekipu kakva je Metaloplastika sa čak 15 golova razlike, ali ne igra se na gol razliku, već na dve dobijene utakmice, tako da je to pobeda kao i svaka druga. Ne želim da nakon ovog „poletimo“ – poručio je trofejni stručnjak.

O šansama za pobedu u revanšu i tituli Rojević je rekao da ekipa mora da odigra kao u prvom meču, a potom se i našalio sa novinarima.

– Šabac je rukometni grad i sigurno je to da će atmosfera da bude odlična. Njihovi navijači imaju zavidno rukometno znanje. Mogu da osete momenat kada treba da naprave pritisak na sudije ili gostujuće igrače. To neće da nas zbuni i ako odigramo kao u Novom Sadu smatram da ćemo završiti posao u Zorki. Nadam se da se nećemo opet družiti u našoj sali za konferencije ove sezone – šaljivo je poručio Rojević novinarima aludirajući na priliku da njegovi puleni u Šapcu overe novu titulu šampina zemlje.

Strateg Metaloplastike Vladan Matić koji će od leta voditi mađarski Čurgo rekao je da je isključenje Milana Jovanovića bilo prekretnica, kao i da su crveno-beli u potpunosti zaslužili da slave.

– Držali smo se dobro, parirali Vojvodini, ali je jedan od naših lidera Milan Jovanović planuo nakon sudijske odluke i tu je Vojvodina napravila osetniju prednost. Jednostavno, pritisak je veliki sada na nas. Igrači razmišljaju o nastavaku karijere, narednim angažmanima i nije im lako da budu fokusirani samo na teren – rekao je nekadašnji selektor Srbije.

Kada je reč o šansama u Šapcu Matić je rekao da će se ekipa boriti, ali da je Vojvodina favorit.

– Nećemo se predati dok imamo šansu da izborimo majstoricu, ali biće veoma teško. Zbićemo redove i pokušati da ovog puta pariramo ceo meč i probamo da ih iznenadimo, a onda se ponovo vratimo u Novi Sad – dodao je šef struke Metaloplastike.

Ono što može da raduje Šapčane, ali i rukometnu Srbiju jeste činjenica da je Matić u poslednjih 15 minuta na teren poslao golobrade mladiće, omladinske reprezentativce Srbije, koji su imali priliku da odmere snage sa najboljom ekipom u državi i sigurno će to pamtiti tokom cele karijere.

Drugi meč zakazan je za nedelju od 19 sati u hali "Zorka" u Šapcu.

V. Gvozdenović

Autor:
Pošaljite komentar
RUKOMETAŠI VOJVODINE POVELI U FINALNOJ SERIJI PLEJ-OFA SUPERLIGE SRBIJE Dominantnom igrom do meč lopte

RUKOMETAŠI VOJVODINE POVELI U FINALNOJ SERIJI PLEJ-OFA SUPERLIGE SRBIJE Dominantnom igrom do meč lopte

20.05.2024. 20:53 23:01
PRVA UTAKMICA FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA RUKOMETAŠE: Voša za nastavak dominacije, Šapčani za prekid posta

PRVA UTAKMICA FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA RUKOMETAŠE: Voša za nastavak dominacije, Šapčani za prekid posta

19.05.2024. 15:39 15:43