Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EP u Hrvatskoj: Francuska razbila Srbiju

22.01.2018. 19:44 19:59
Piše:
Izvor: Petar Nenadić, foto: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

(Od našeg specijalnog izveštača)

Rukometaši Srbije doživeli su i drugi poraz u drugoj fazi Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Posle svetskih vicešampiona Norvežana, „orlove” je savladala i svetski prvak Francuska. Izostala je podrška publike našim reprezentativcima, kako je to selektor Cvetković najavljivao.

U prvih 15 minuta donekle smo se držali dok “galski petlovi” nisu dodali gas, a onda su do izražaja došle sve naše slabosti, prevashodno u postavci odbrane, koje nije ni bilo, pa je hrabri Cupara bio kao na strelištu, prepušten Francuzima na milost i nemilost. Ne ličimo na ozbiljnu reprezentaciju, mnogo je tu improvizacije bez pokrića, a rano direktno isključenje Marsenića (2. minut)) samo potkrepljuje tvrdnju stručnjaka, koji tvrde da nekih stvari ni izbliza nismo svesni. Bilo iz kontri ili brzim centrom Francuzi su povećavali razliku koja je do poluvremena iznosila sedam golova (19:12). Letargija u odbrani Srbije nastavljena je i u drugom poluvremenu.

Nastavak meča predstavljao je otaljavanje posla za Francuze, a u tome su im pomogli naši reprezentativci koji odbranu gotovo i da nisu igrali. Prednost je rasla vrtoglavom brzinom i bilo je samo pitanje sa kojom će razlikom protivnik da pobedi. Selektor Jovica Cvetković je dao šansu obojici golmana. Najsvetlija tačka u našem nacionalnom timu bio je golman Tibor Ivanišević koji je u drugom poluvremenu sprečio katastrofu. Francuzi su u odbrani isprva čuvali zonu i bili na liniji. Kada bi izašli agresivnije da zatvore bekove, u više navrata su sudije iz Danske podizale ruku zbog pasivnog napada „Orlova”. Nikola Karabatić je pogađao iz svih pozicija, čak i asistirao efektno, slično je radio i njegov brat Luka, a ostali njihovi saigrači iz ekipe su pokazali neverovatnu brzinu.

U poslednjem kolu Srbija sutra od 16 časova sastaje sa Belorusijom. Još posle poraza od Norveške je bilo jasno da „orlovi” ne mogu da se plasiraju u polufinale.

Jovo Galić

Srbija – Francuska 30:39 (12:19)

ZAGREB: Arena, gledalaca: 3.000, sudije: Gjeding i Hansen (Danska), sedmerci: Srbija 1 (1), Francuska 4 (2),  isključenja: Srbija 10, Francuska 6 minuta. Crveni karton: Marsenić (Srbija) u 2. minutu.

SRBIJA: Cupara (5 odbrana), Šešum 1, Vujić, Đukić 1, Beljanski 4, Nenadić 6 (1), Radivojević 1, Đorđić, N. Ilić 4, Crnoglavac, Jovanović 4, Zelenović 7, Marsenić, Stevanović, Obradović 2, Ivanišević (7 odbrana, 1 sedmerac.

FRANCUSKA: Dumulin (9 odbrana), Remili 3, Lagar 1, Mem 2, Žerar 1 (4 odbrane), N. Karabatić 4, Meje 4, Abalo 2, Soraindo, Gigu, L. Karabatić 7, Kler 1, Dipande 3, Port 2, Turna 2, Koušetu 7.

Cvetković:  Pali smo na ispitu protiv Francuske

ZAGREB:  Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da su njegovi rukometaši nisu dali sve od sebe u visokom porazu od Francuske (39:30) na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj.



"Čestitam Francuzima na pobedi, videla se razlika u kvalitetu. Pokušali smo koliko smo mogli u datim okolnostima da pružimo maksimum. Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvatam na sebe, ali nikada neću da prihvatim i shvatim da se ne daje poslednji atom snage za svoju zemlju. Mi smo pali na tom ispitu danas", rekao je Cvetković, a prenosi sajt RSS.



Kapiten Žarko Šešum očekuje mnogo bolje izdanje "orlova" u poslednjem meču protiv Belorusa u sredu."Francuska je bila daleko bolja od nas. Pokazali su nam kako izgleda tim svetske klase", kazao je Šešum.

Autor:
Pošaljite komentar
RSV: Srbija nije "klozet Evrope", selektor da se bavi sportom

RSV: Srbija nije "klozet Evrope", selektor da se bavi sportom

22.01.2018. 14:32 11:43
Stevanović i Ilić umesto Markovića do kraja EP

Stevanović i Ilić umesto Markovića do kraja EP

22.01.2018. 13:40 19:32
Cvetković: Da li ćemo deci ostaviti pogrome i oluje?

Cvetković: Da li ćemo deci ostaviti pogrome i oluje?

22.01.2018. 09:24 09:25