Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ĐURO TOJAGIĆ, POSLE TRIJUMFA S VOJVODININIM DAMAMA, OSVOJIO POKRAJINSKI KUP I SA RUKOMETAŠIMA JUGOVIĆA: Uspešno kormilari kaćkim brodom

13.12.2023. 17:29 17:32
Piše:
Foto: Đuro Tojagić, foto: RK Jugović

Rukometni trener Đuro Tojagić polako postaje specijalista za osvajanje trofeja Kupa Vojvodine.

Najpre mu je to pošlo za rukom s rukometašicama Vojvodine, a ovoga puta podigao je pehar u muškoj konkurenciji, sa kaćkim Jugovićem. Kaćanima je ovo treći pehar u istoriji, a tri poslednja finala za njega su se borili sa Kikindom, koja je prethodna dva puta bila uspešnija.

Na pobedničkom putu, redom su padali rivali Inđija i Vrbas.

– Imao sam iskustva igranja finala Kupa Vojvodine, tako da sam u tom smeru i pripremao ekipu za ono što nam sledi. Pokazali smo odlučnost i  borbenost jasno stavljajući do znanja da smo došli po trofej. Za nas je osvajanje kupa bilo dvostruko važno. Čak dva puta su uzastopno gubili finale od Kikinde, sada su uspeli da se izdignu iznad toga. Opet, ovom pobedom, poletom i pozitivnom energijom dobijemo krila za mečeve do odlaska na zimsku pauzu – smatra Đuro Tojagić.

Zanimljivo je to da je Tojagić pre mesec dana preouzeo kormilo kaćkog broda, koji pokušava da se izbori sa uzburkanim superligaškim vodama. On je treći trener Jugovića od početka sezone, a poverenje uprave je dobio samo do polusezone.


S Kragujevčanima 20. decembra

Voljom žreba u pretkolu Kupa Srbije rival Kaćanima, 20. decembra, biće Radnički iz Kragujevca.

– Njih smo pobedili nedavno u šampionatu i za razliku od tog susreta sada će imati novog trenera. Nama je prioritet Prvenstvo, ali sigurno naćemo u sledeću sredu izaći na megdan Kragujevčanima sa belom zastavom, pogotovo pred našim navijačima – rekao je Tojagić. 


– Tako smo se dogovorili, jer sam angažovan da budem trener druge ekipe. Spletom okolnosti, ostalo je upražnjeno mesto u prvoj ekipi, zamolili su me da im pomognem do kraja tekuće godine. Čisto, da vidimo gde se nalazimo, šta nam je dalje činiti, mnogo više ćemo znati naše stanje na tabeli, međusobno ćemo se upoznati i lakše ćemo definsati našu saradnju.

Kada je preuzeo ekipu, Tojagić nije znao kako reaguje ni kada vodi, ni kako kada je u rezultatskom deficitu.

–Zaista sam se našao u specifičnoj situaciji, za mene stranoj do tada. Trebalo je da se upoznamo i steknemo međusobno poverenje. Za kratko vreme smo uspeli da sprovedemo neke stvari. Ubrzo sam uvideo da je to skup veoma dobrih mladih igrača, željnih rada i napredovanja. Najvažnije je tada bilo podići ekipu posle poraza od Vojvodine, napraviti iskorak i pokušati da osvojimo nekoliko (ne)očekivanih bodova važnih za očuvanje elitnog statusa. Ušli smo u nezahvalni ritam sreda-subota zbog igranja i Kupa. Pobedili smo Inđiju i Vrbas u Kupu, kao i Radnički iz Kragujevca, gde je uspeo da dođe do izražaja sav igrački potencijal. S Partizanom smo bili prilično loši, nedostajalo je dotadašnje energije, ali nekako možemo to i da opravdamo prevelikom željom dokazivanja i zgusnutim kalendarom takmičenja.

Pod trenerskom palicom Đura Tojagića Kaćani su priredili iznenađenje i pobedili Ub na njihovom terenu, s ta dva boda načinili su veliki korak ka osiguranju mesta među superligašima.

– Osvojili smo dva izuzetno važna boda na vrućem terenu u Ubu. Moja ekipa je dala maksimum, uspeli smo da sprovedemo sve taktičke zamisli i celu utakmicu smo bili u vođstvu.

U subotu dolazi odlična ekipa Metaloplastike.

– Konačno ćemo da izađemo iz ritma sreda-subota. Jedva čekamo da budemo odmorniji, da odigramo što budemo najbolje umeli i završimo ovu izuzetno uzbudljivu polusezonu – istakao je Tojagić.

J. Galić

Autor:
Pošaljite komentar
SRPSKA CRNJA BILA SJAJAN DOMAĆIN ZAVRŠNICI RUKOMETNOG KUPA VOJVODINE: U znaku Jugovića i Srema

SRPSKA CRNJA BILA SJAJAN DOMAĆIN ZAVRŠNICI RUKOMETNOG KUPA VOJVODINE: U znaku Jugovića i Srema

13.12.2023. 17:12 17:27
MARKO GAĆINOVIĆ, GOLMAN RUKOMETNOG KLUBA JUGOVIĆ: Rezultati solidni, slede još bolji

MARKO GAĆINOVIĆ, GOLMAN RUKOMETNOG KLUBA JUGOVIĆ: Rezultati solidni, slede još bolji

13.12.2023. 16:57 17:02