Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Više od 600 strelaca cilja medalje na EP u Đeru

19.02.2018. 20:09 20:15
Piše:
Foto: SSS

U utorak počinju da se dele medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u mađarskom Đeru.

Tokom šestodnevnog nadmetanja na EP  učestvovaće  više od 600 strelaca iz 47 zemalja.  Kao i obično, sem klasičnih nadmetanja vazdušnom puškom i pištoljem, na programu su i neolimpijske discipline u gađanju pokretnih meta, u kojima Srbija nema predstavnike.

Gužva u dvorani u Đeru je sve veća, reprezentacije se kompletiraju, pa je na zvaničnim treninzima vatrena linija prepuna.

Prvenstvo, po tradiciji, otvaraju juniori. U utorak će se nadmetati strelci puškom u obe omladinske kategorije. Za ženski juniorski tim Srbije gađaće Marija Malić, Marija Zavišić i Ivana Marić, dok će našu zemlju u kategoriji omladinaca predstavljati Đorđe Savić, Veljko Ilić i Aleksa Mitrović. Takmičenje za devojke na programu je sutra pre podne, dok omladinci borbu za finala, a kasnije i za medalje počinju popodne. Nadmetaće se 61 junior i 69 juniorki.

Izuzimajući Malićevu, svi naši juniorski strelci puškom su debitanti na EP vazdušnim oružjem. Ilić je gađao na EP malokalibarskim oružjem prošle godine, a Savić na Prvom Svetskom juniorskom prvenstvu, održanom takođe 2017.

Marija Malić je bila članica ekipe, koja je 2017. na EP u Mariboru osvojila ekipno srebro. Međutim, prvog dana će se strelci boriti samo za pojedinačne medalje. Prvi put u istoriji EP plasman u ekipnoj konkurenciji se neće određivati na osnovu zbira rezultata članova tima u kvalifikacijama, već u posebnom takmičenju, koje je za juniore na programu u četvrtak.

Četvoro članova naše juniorske selekcije puškom će se nadmetati sva tri dana omladinskog dela šampionata, jer u sredu su na programu miksevi, a prvenstvo u Đeru je prvo EP na kome reprezentacije imaju pravo da prijave dva miksa po disciplini. Na prva dva šampionata Starog kontinenta u okviru kojih su održano zvanično takmičenje mikseva, u Đeru 2016. i lane u Mariboru, jedna zemlja je u istoj disciplini mogla da se takmiči samo sa jednim mešovitim parom.

U sredu će u juniorskim miksevima puškom, u konkurenciji 36 parova, gađati tandemi Marija Malić/Đorđe Savić i Ivana Marić/Veljko Ilić. Prekosutra će na vatrenu liniju izaći i Katarina Maricki (pištolj), ali nju očekuje samo pojedinačno takmičenje, jer je jedina predstavnica Srbije u juniorskim nadmetanjima vazdušnim pištoljem. 

Seniorske reprezentacije će se takmičiti od petka do nedelje.

Sastav Srbije za Evropsko prvenstvo 

Seniori, puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan, Beograd), Milica Babić (Pobednik, Beograd), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790).

Seniorski miks parovi: Arsović/Stefanović i Babić/Kovačević.

Juniori puška: Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić), Veljko Ilić (Smederevo), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće).

Juniorke puška:Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova), Ivana Marić, Marija Zavišić (obe Policajac, Beograd).

Juniorski miks parovi puškom: Malić/Savić i Marić/Ilić.

Seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac, Beograd), Dimitrije Grgić (Akademac, Beograd), Duško Petrov („Aleksa Dejović“, Užice).

Seniorke pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011, Beograd), Bobana Veličković (Bor 030), Jelena Tomić (Kikinda).

Seniorski miksevi pištoljem: Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.

Juniorka pištolj: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“, Sremska Mitrovica).

Stručni štab – vođa puta: Dragan Marković, seniori i seniorke puška: Dragan Donević, seniori i seniorke pištolj: Jelena Arunović i Goran Mikec, juniori i juniorke puška i pištolj: Ivan Manojlović i Saša Iker, treneri reprezentacije po pozivu za pištolj: Jasna Šekarić i Mitja Grgić, lekar reprezentacije: dr Slaviša Jovanović.

Autor:
Pošaljite komentar
Maricki 32. vazdušnim pištoljem u kvalifikacijama za OI mladih

Maricki 32. vazdušnim pištoljem u kvalifikacijama za OI mladih

18.02.2018. 21:09 21:13