Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U Novom Sadu održan MMA spektakl: Bojanu Veličkoviću SBC šampionski pojas

09.11.2020. 09:49 09:53
Piše:
Izvor: Novi SBC đampion Bojan Veličković, foto: SBC

Prestižna MMA organizacija, jedna od najcenjenijih u Evropi, organizovala je još jedno “veče ratnika” za pamćenje.

Pandemija virusa korona učinila je to da glavni akteri SBC 29 Riveny spektakla mečeve u Novom Sadu odrade bez prisustva publike, uz sve mere predrostrožnosti donete od strane nadležnih organa, dok su ljubitelji mešovitih borilačkih veština imali priliku da uživaju u vrhunskim borbama putem TV ekrana.

U Srpskoj Atini borilo se ukupno 20 ratnika oktagona. SBC šampionski pojas u velter kategoriji čekao je šampiona u glavnoj borbi večeri, u kojoj su se sudarili najuspešniji srpski borac, bivši UFC i PFL ratnik, Bojan Veličković alijas Srpski čelik, i bugarski nokauter Vladislava Kančev.

Tvrda, teška borba svim raspoloživim snagama, obeležila je ovaj duel iz kojeg je kao pobednik izašao Veličković i time, baš u rodnom Novom Sadu, postao novi SBC šampion. Pojas SBC sada putuje u SAD zajednom sa Srpskim čelikom, koji trenutno živi i trenira u Denveru, u klubu Iston trening centar i član je jednog od najboljih timova na svetu  “Elevejšn fajt tim”. Trijumf u vatrenom ringu SBC-a, Velikčoviću otvara vrata za povrata na najprestižniju MMA scenu sveta, dakle u UFC-u.

Atraktivnost i kvalitet nisu manjkali ni u borbama koje su prethodile onoj glavnoj, u kojima se posebno izdvojio duel u lakoj kategoriji, u kom su vatru u SBC oktagonu rasplamsali najbolji srpski borac u toj kategoriji Slobodan Limp Maksimović iz Beograda i njegov rival iz Brazila Seržo de Žesus Santos Bananeira, bivši belator borac, koji je odavno čekao na SBC debi. Dan uoči meča, Maksimović je izjavio da je rešen da prolije krv za pobedu i obećano je ispunio. Na kraju bitke, krvave glave, ali s osmehom na licu i visoko podignutom rukom u znak pobede, Slobodan je napustio SBC ratnički “kavez”.

Na delu su viđene i mlade snage, čije vreme u oktagonu tek dolazi. Dva potvrđena asa MMA scene, dvojica Nemanja i ovaj put bili su na visini zadatka. Bivši šampion lake kategorije Nemanja Sleyhamer Kovač, tehničkim nokautom pobedio je u prvoj rundi iskusnog borca iz Hrvatske Ivana Vladimira, dok je Nemanja Uverić pobedio gušenjem debitanta u oktagonu, iskusnog bokserskog šampiona iz Gane Majedu Sulejmana Mababu. Neporaženi srpski borac, član beogradske Sekjutor akademije Stefan Negucić, u SBC debiju nastavio je pobednički niz tehničkim nokautom nad borcem iz BiH Tarikom Žunićem.

Predrag Bogdanović iz novosadskog Famili fajt tima, posle godinu dana pauze, ušao je u oktagon i još jednom pokazao da je vrhunski talenat i srpski maestro za yiju-yicu, savladavši gušenjem Radeta Novakovića u prvoj rundi. Posebna atrakcija večeri bio je sudar dva teškaša, srpskog Ivana Vicića (114,5 kg) i diva iz BiH Benjamina Šehića (129,8 kg), koji je u prvoj borbi noći pobedio Marka Đorđevića završnicom i time upisao prvu pobedu na MMA sceni. Sat vremena kasnije Šehić je reprezirao debi meč i savladao već u prvoj rundi Vicića. Mladi borac iz Beograda Borislav Nikolić gušenjem trianglom u prvoj rudni zaustavio je Milana Stanojkovića, dok je David Tečer iz Subotice, takođe gušenjem u prvoj rundi, rešio meč u sudaru s Davorom Matićem iz BiH.

Pehare šampionima dodelili su naši proslavljeni sportski asovi i reprezentativci, košarkaš Igor Rakočević i yudista Aleksandar Kukolj, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin, kao i bivši svetski juniorski prvak u boksu Kubanac Anhel Moja, koji je sada bokserski trener u Femili fajt timu u Novom Sadu.

R. D.

Autor:
Pošaljite komentar
MMA takmičenje u novosadskom Spensu opravdalo očekivanja

MMA takmičenje u novosadskom Spensu opravdalo očekivanja

09.12.2019. 11:52 11:57