Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U BK Vojvodina vredno se radi: Volonterski rad jedan od preduslova dobrih rezultata

20.11.2019. 17:36 17:38
Piše:
Izvor: Članovi BK Vojvodina na jednom od treninga, foto: BK Vojvodina

Nema sumnje da je boks kao sport posle duže vremena izašao iz anonimnosti, počeli su da stižu i rezultati vredni pažnje.

Jedan od uzornih bokserskih kolektiva i jedan od najboljih pokrajinskih klubova je svakako Vojvodina iz Novog Sada, koja po brojnosti, brojem reprezentativaca i dobrih rezultata nalazi se u samom vrhu u Srbiji.

- U klubu dva puta dnevno trenira više od 60 boksera, na šta smo izuzetno ponosni. Ono što nas raduje i pričinjava veliko zadovoljstvo je to što taj broj gotovo svakodnevno raste imajući u vidu da sve više mladih boksera iz drugih sredina žele da budu deo našeg kolektiva, čime nastavljamo tradiciju najpoželjnijih klubova. To nam imponuje, posebno što se u Vojvodini vrhunski trenira, pogotovo što im je mamac naš trener Jovan Ružić, koji je izrastao u vrsnog stručnjaka, jednog od najboljih u državi - rekao je predsednik BK Vojvodina Milan Kozomara.

BK Vojvodina je bila gotovo pred gašenjem, da bi u jednom trenutku dolaskom uprave sa profesorom dr Srđanom Vukmirovićem na čelu stanje u klubu počelo da se popravlja. Još tada, u ulozi direktora kluba, Kozomara je obećao da će vratiti stari sjaj klubu, što ulaskom u salu i gledajući rezultate može da se zaključi da je na dobrom putu.


Okosnica reprezentacija

Iz redova Vojvodine dres s nacionalnim grbom sada nose ili su bili deo reprezentacije Srbije: Dragana Jovanović, Željana Amiyić, Sara Hornjak, Ana Bošnjak, Milica Bašić, Ognjen Đurđev, Nazif Sejdi, Miloš Jovanović, Vukašin Tepić, Miloš Birčanin, kao i Vojislav Bjelica, Mihajlo Živković, Dušan Prica, braća Dragojlović.


- Rekao bih da smo joj već vratili stari sjaj, pošto okolnosti nisu iste kao što je to bilo pre tri ili četiri decenije. Večina klubova se žali na deficit boraca, dok sada kod nas sala postaje tesna u svim terminima. Naši takmičari postali su stub muške i ženske reprezentacije, uslovi za rad su odlični. Pored svega toga, bokseri su nam odlični borci i ljudi, a deca primer u svojim sredinama - ponosno je istakao Kozomara.

Prema njegovim rečima, odluke koje su donosili i politiku klupsku koju su vodili, u potpunosti je bila opravdana.

- Sve je bilo podređeno našim omladinskim selekcijama, njima smo se posvetili, a sada polako počinjemo da ubiremo plodove svega toga. Istupanje iz Lige je bilo pravovremeno, jer smo od tada imali više vremena za naše mlađe selekcije. Rezultati su najbolje merilo svega toga. Na nedavnom turniru “Nikola Drobac” u Žablju naš bokser Nazif Sejdi pobedio je domaćeg takmičara i reprezentativca Branislava Zeremskog, čime je potvrdio reprezentativni status. Takođe, Dušan Prica je otvorio put za reprezentativne nastupe. Zadovoljni smo i sa time što je selektor svih selekcija Dragan Vasiljević Durunga pozvao našeg trenera Jovana Ružića da 28. novembra bude jedan od trenera srpske reprezentacije na turniru u Poljskoj, kao i tri takmičara Ognjena Đurđeva, Dušana Pricu i Milicu Bašić. Tako stvarajući segment po segment postajemo stub spake reprezentacije - rekao je Kozomara dodajući da BK Vojvodina potvrđuje cilj da neko od njigovih članova se izbori za seniorski dres i ode na veliko takmičenje.

Predsednik Milan Kozomara smatra da veliku pomoć imaju od Grada, i da bez te podrške ne bi ni bilo njihove renesanse.

- Osnovni preduslav u današnje vreme za vrhunski rezultat je pre svega odricanje i volonterski rad. Primera radi, trener Ružić i ja već 13 godina radimo bez plata i dnevnica. Naša satisfakcija je to da smo od ničega stvorili ponovo respektabilan klub. U tome je, između ostalog, tajna našeg uspeha. Nažalost, svedoci smo da u materijalnom svetu, lični interes se stavlja ispred opšteg dobra, gde gramzivost prevazilazi osnovni postulat svakog sportskog radnika. Mi u svakom detetu vidimo mladog sportistu željnog znanja, dok mnogi u njima vide 20 ili 30 evra mesečno - naglasio je Kozomara.

J. Galić

Autor:
Pošaljite komentar
Bokseri Vojvodine dočekuju Lozničane: Derbi za sladokusce

Bokseri Vojvodine dočekuju Lozničane: Derbi za sladokusce

16.11.2018. 20:04 20:06