Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TRE­NER PA­RA­STO­NO­TE­NI­SKE RE­PRE­ZEN­TA­CI­JE SR­BI­JE LA­ZAR KUR­TEŠ: Na me­ti od­lič­ja u Še­fil­du

27.06.2023. 17:58 18:01
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Pa­ra­sto­no­te­ni­ska re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je za­vr­ši­la je še­sto­dnev­ne pri­pre­me u sta­roj ba­zi u ita­li­jan­skom le­to­va­li­štu Li­nja­no. Kao i pred sva­ko va­žno tak­mi­če­nje, ta­ko i pred Evrop­sko pr­ven­stvo,  ko­je će se u sep­tem­bru odr­ža­ti u bri­tan­skom Še­fil­du, na­ši pa­ra­sto­no­te­ni­se­ri pri­pre­me  su po­če­li u ovom me­stu ko­je im pru­ža iz­van­red­ne uslo­ve za rad.

U Li­nja­nu su ra­di­li: Bo­ri­sla­va Pe­rić Ran­ko­vić, Na­da Ma­tić, Mi­tar Pa­li­ku­ća, Go­ran Per­lić, Sa­nja Mi­ja­to­vić, Ana Pr­vu­lo­vić, Bo­ris Sto­ilj­ko­vić, Alek­sej Ra­du­kić i An­drej Ra­du­lo­vić. Tre­ner La­zar Kur­teš is­ta­kao je da je re­pre­zen­ta­ci­je u Ita­li­ju sti­gla po­sle kra­ćeg od­mo­ra od tri ne­de­lje. Po­red nje­ga, s igra­či­ma su ra­di­li i tre­ne­ri Sr­đan To­mi­čić i Sla­đa­na Kr­sma­no­vić.

- Ove pri­pre­me bi­le su po nji­ho­voj me­ri, od­no­sno u skla­du s for­mom u ko­joj se tre­nut­no na­la­ze. Ita­li­ja­ni ima­ju do­bre igra­če u ne­kim dru­gim kla­sa­ma, ta­ko da ni­smo kon­ku­ren­ci­ja, pa nam u ovoj fa­zi ra­da od­go­va­ra što smo ra­di­li s nji­ma. Ma­lo su du­ži bi­li tre­nin­zi ne­go što ina­če ra­di­mo i to je mo­žda i pa­da­lo naj­te­že na­šim igra­či­ma - ka­zao je Kur­teš.

On je is­ta­kao da ni­su svi igra­či ko­ji su do­šli na pri­pre­me ima­li isti pro­gram.

- Na­ši tro­fej­ni pa­ra­sto­no­te­ni­se­ri Mi­tar Pa­li­ku­ća, Bo­ri­sla­va Pe­rić Ran­ko­vić i Na­da Ma­tić ima­li su kom­bi­no­va­ni rad. Uz sto­no­te­ni­ski tre­ning od dva i po sa­ta, po­pod­ne su od­ra­đi­va­li još je­dan kon­di­ci­o­ni tre­ning. Osta­li, ne­što mla­đi igra­či, vi­še su ra­di­li u sa­li i spa­rin­go­va­li sa ita­li­jan­skim re­pre­zen­ta­tiv­ci­ma, što je za njih u ovom mo­men­tu naj­ko­ri­sni­je. Vo­di­li smo ra­ču­na i o Go­ra­nu Per­li­ću, ko­ji je ta­ko­đe ne­što is­ku­sni­ji, pa smo rad pri­la­go­di­li nje­go­vim mo­guć­no­sti­ma. Pri­pre­me su odr­ža­ne u do­brom, na­ma po­zna­tom am­bi­jen­tu i to je po­volj­no uti­ca­lo i na ras­po­lo­že­nje igra­ča. Bi­li su mo­ti­vi­sa­ni za rad i kad god smo ov­de apro­vo­di­li po­čet­nu fa­zu za­vr­šnih pri­pre­ma za ve­li­ka tak­mi­če­nja, bi­lo je i osvo­je­nih me­da­lja.

Kur­teš je na­gla­sio da je ovo bio do­bar po­če­tak i ve­ru­je da će u na­stav­ku pri­pre­ma za EP, ka­da je u pi­ta­nju igra, sve mno­go bo­lje da iz­gle­da.

- S Ita­li­ja­ni­ma već du­go od­lič­no sa­ra­đu­je­mo. Ni­je la­ko iz­dr­ža­ti sto­no­te­ni­ski tre­ning ko­ji tra­je dva i po sa­ta, ali us­pe­li su na­ši igra­či da pod­ne­su taj na­por. Ostva­re­no je sve ono što smo že­le­li.

La­zar Kur­teš se osvr­nuo i na rad mla­dih Alek­se­ja Ra­du­ki­ća i An­dre­ja Ra­du­lo­vi­ća.

- An­drej je pr­vi put na pri­pre­ma­ma re­pre­zen­ta­ci­je. Vi­di se da bi mo­gao da bu­de do­bar igrač, ali još mno­go mo­ra da ra­di, da do­sta ele­me­na­ta po­pra­vi i usa­vr­ši, ka­ko bi mo­gao da tre­ni­ra s ja­kim igra­či­ma i sa­mim tim da br­že na­pre­du­je. Još uvek je ra­no po­mi­šlja­ti na to da bi mo­gao do ne­kog ozbilj­ni­jeg me­đu­na­rod­nog re­zul­ta­ta, jer ima ma­li staž, ali ima smi­sla za ovaj sport i bi­lo bi do­bro da ra­di s re­pre­zen­ta­ci­jom kad god mo­že, ka­ko bi učio. Alek­sej je imao od­li­čan tre­ning u Li­nja­nu, mo­žda i naj­bo­lji za nje­ga. Imao je ja­ke igra­če za spa­ring. Tre­ni­rao je sa svet­skim pr­va­kom u kla­si T6 i tim nje­go­vim sto­je­ćim ka­te­go­ri­ja­ma. Do­bro je iz­dr­žao ve­o­ma in­te­zi­van rad od dva i po sa­ta pre pod­ne i po­pod­ne i do­bro će mu ko­ri­sti­ti za Evrop­sko pr­ven­stvo.

Po po­vrat­ku u Sr­bi­ju, za na­še re­pre­zen­ta­tiv­ce će, po­čet­kom ju­la, usle­di­ti pri­pre­me u Polj­skoj, na tur­ni­ru ko­ji se ne bo­du­je za svet­sku rang-li­stu.

- Po­sle se­dam da­na pri­pre­ma, tur­nir će bi­ti ve­o­ma do­bar tre­ning za na­še igra­če, ka­ko bi vi­de­li gde su. To će bi­ti još uvek ra­no za ne­ku ja­ko do­bru igru, ali u toj kon­ku­ren­ci­ji ve­ru­jem da mo­gu da na­pra­ve ne­što. Po­sle to­ga će­mo ra­di­ti u No­vom Sa­du, ali će­mo još vi­de­ti ka­ko će da­lje te­ći pri­pre­me do Še­fil­da i da li će­mo još ne­gde ići na pri­pre­me - za­klju­čio je La­zar Kur­teš, ina­če ne­ka­da­šnji pro­sla­vlje­ni ju­go­slo­ven­ski sto­no­te­ni­ser.

Tekst i fo­to: G. Ma­le­no­vić

Autor:
Pošaljite komentar
GORAN PERLIĆ, SRPSKI PARASTONOTENISER Nadam se medalji na EP

GORAN PERLIĆ, SRPSKI PARASTONOTENISER Nadam se medalji na EP

27.06.2023. 11:13 11:16
ANA PRVULOVIĆ s priprema parastonotenisera u Linjanu: U Tokiju sam ispunila želju, NADAM SE PARIZU

ANA PRVULOVIĆ s priprema parastonotenisera u Linjanu: U Tokiju sam ispunila želju, NADAM SE PARIZU

22.06.2023. 09:17 09:20