Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stonoteniserke STK Novi Sad neće da igraju u biblioteci

09.02.2019. 14:54 15:02
Piše:
Izvor: Sala u Novom Kneževcu  Foto: privatna arhiva

U stonoteniskoj Superligi strasti ne miruju.

Nakon što je Milan Stanić podneo ostavku na mesto rukovodioca takmičenja, jer nije želeo da ispuni naloge Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije(STSS), između ostalog, zato što se tražilo da se zakaže utakmice u salama u Novom Kneževcu i u Bačkoj Topoli, koje je on prethodno suspendovao. Umesto njega  izabran je Dragan Gitarić. Novi rukovodilac takmičenja je po stupanju na dužnost zakazao utakmice ženske Superlige TSC - Crvena zvezda i Obilić - Novi Sad u spornim salama u Bačkoj Topoli i u Novom Kneževcu, sa obrazloženjem da njegov prethodnik nije sačinio zapisnik o tome da li sale u tim mestima odgovaraju ili neodgovaraju propozicijama takmičenja. STK Novi Sad je uputio je prigovor na odluku.

„Kako Propozicije takmičenja ne dopuštaju odigravanje mečeva u salama koje ne ispunjavaju ni minimalne uslove za igru, STK Novi Sad odbija da svoje igračice izloži riziku nastupa u uslovima koji mogu ugroziti njihovu bezbednost. To se u Zakonu o sportu tretira kao “Predupređenje rizika nastanka štete za sportiste“, što je dužan da obezbedi organizator sportske priredbe (član 157. Zakona o sportu)”, stoji u saopštenju STK Novi Sad.

U novosadskom klubu tvrde da sala na adresi Nikola Tesla 7. u Novom Kneževcu, gde je Gitarić zakazao meč 10. kola Superlige, nema širinu od minimum devet metara, odnosno da nema pet metara širine borilišta i po dva metra sa obe strane od ringa koji odvaja borilište od eventualnog gledališta ili drugih fizičkih prepreka, što je jasno navedeno u propozicijama.

- Novoizabrani rukovodilac takmičenja je u istom danu kada je i izabran već imao pripremljen scenario. Za manje od 48 sati zakazao je utakmicu u Novom Kneževcu, uz navođenje da uslovi za sve učesnike moraju biti ravnopravni i da nema podatak da li je izvršeno licenciranje sala. Dakle, to znači da novi rukovodilac naslepo zakazuje mečeve. Prema  njegovom stavu,utakmice se mogu igrati i na ulici – kaže predsednik kluba Dan Fracile i nastavlja: - Da je malo bolje upućen, novi rukovodilac takmičenja, umesto da sluša naređenja iz vrha Saveza, znao bi da je objekat na adresi Nikola Tesla 7 u Novom Kneževcu registrovan kao objekat kulture i da je to biblioteka Branislav Nušić. Siguran sam da nikad nije boravio u tom objektu u kome nema svlačionica i mokrog čvora za sportiste, potpuno je u ruiniranom stanju, na krovu su rupe, a pitanje je da li ima protivpožarni elaborat i evakuacioni izlaz.

STK Novi Sad veruje da je odluka novog rukovodiova takmičenja pogrešna.

- Pošto sumnjamo u spregu između institucija u stonoteniskom Savezu, kako budemo iscrpeli sve pravne lekove, tako ćemo pokrenuti upravni spor pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije. Prosto je neverovatno da se u 21. veku u Srbiji nepoštuje Zakon koji je usvojila Vlada Republike Srbije i da mi klubovi, koji se pri tome takmičimo i u evropskim kupovima i predstavljamo našu zemlju, ne možemo da učinimo ništa – završio je Fracile.

Inače, vanredna Skupština STSS zakazana je za 20. februar kada će se delegati izjašnjavati o poverenju generalnom sekretaru, a nezvanično saznajemo da su regionalni savezi Vojvodine i Niša zatražili i ostavku predsednika Saveza Aleksandra Karakaševića, jer je u sukobu interesa, pošto je istovremeno i pravni zastupnik u STSS i odbornik u Skupštini Grada Beograda.  

S. R.

Autor:
Pošaljite komentar
Stonoteniserke Novog Sada dominantne na državnom prvenstvu

Stonoteniserke Novog Sada dominantne na državnom prvenstvu

06.03.2018. 09:11 09:12
Kup Evrope za stonoteniserke: Novosađanke veruju u prolaz

Kup Evrope za stonoteniserke: Novosađanke veruju u prolaz

15.12.2017. 16:29 16:37
Stonoteniserke Novog Sada osvojile drugo mesto

Stonoteniserke Novog Sada osvojile drugo mesto

29.10.2017. 22:23 22:25