Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SP za stonotenisere invalide: Borislava Perić Ranković šampionka

20.10.2018. 16:01 17:43
Piše:
Foto: Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, foto: STSOSI

CELJE: Srpska paraolimpijka Borislava Perić Ranković osvojila je titulu svetske šampionke u konkurenciji stonoteniserki sa invaliditetom na Prvenstvu u slovenačkom Celju i tako, posle titula paraolimpijske pobednice i kontinentalne prvakinje, upotpunila zbirku najvrednijih trofeja zlatnog sjaja.

U finalu klase T-4 Perićeva je pobedila vodeću igračicu na svetskoj listi, šampionku Azije i dvostruku paraolimpijsku pobednicu u Londonu pre šest godina Kineskinju Jing Žou sa 3:0 ( 11:6, 11:7, 11:8). Šest godina od finala u Londonu čekala je najbolja srpska igračica priliku za revanš za poraz u finalu Paraolimpijade u glavnom gradu Engleske.

„Presrećna sam. Nije bilo ni malo lako mada, na prvi pogled izgleda da je bilo lakše u finalu, nego u polufinalu“, uzbuđeno je prokomentarisala novi veliki uspeh Perićeva.

„Čekala sam i dočekala priliku za revanš, a što je najvažnije osvojila sam trofej koji je nedostajao i koji sam toliko želela.“

Pre toga Borislava je u polufinalu pobedila Kineskinju Mijao Žang sa 3:1. Perićeva je prva dva seta u polufinalu sa Kineskinjom Mijao Žang, na prvi pogled, dobila lako sa 11:9 i 11:8. U trećem je ostala na sedam poena, da bi u četvrtom, ispostavilo se i odlučujućem, demonstrirala snagu stabilne ličnosti iskusne sportistkinje: anulirala je set loptu protivnice za izjednačenje, kod vođstva Kineskinje od 10:5, najpre izjednačila, a potom u igri nerava na razliku dobila set sa 15:13 za prolaz u finale. U kineskom polufinalu svetski broj jedan Jing Žou u pet setova dobila je Ksiodan Gu, triput na razliku, u trećem setu čak sa 18:16.

Selektor Srbije i Bebin trener Zlatko Kesler je istakao:

„Drago mi je da Borislava lagano dostiže moju zbirku medalja sa međunarodnih takmičenja. Biću još srećniji ako me u zbiru i prestigne. Zaslužila je ona zlato, na osnovu svega što je uložila u sport kome se posvetila. Žao mi je što broj medalja nije značajniji. Bili su blizu i Mitar i Nada, ali nemam šta d a im zamerim. Siguran sam das u uložili svu svoju snagu i znanje i dali maksimum na prvenstvu, a to jeste ono što trener očekuje i traži od svojih izabranika.“

Što se ostalih četvoro srpskih paraolimpijaca tiče, u konkurenciji 325 takmičara oba pola iz 54 države sa svih kontinenata, na pragu medaljama bili su bronzani na prethpdnom šampionatu Nada Matić i Mitar Palikuća, kao i Goran Perlić. Takmičenje su završili u četvrtfinalu. Zorica Popadić nije prošla grupnu fazu takmičenja.

Mirović čestitao šampionki



Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Borislavi Perić Ranković titulu svetske šampionke u stonom tenisu koju je osvojila na Svetskom prvenstvu u Sloveniji. 



"Nakon titule paraolimpijske pobednice, evropske prvakinje, vašu zavidnu zbirku trofeja upotpunili ste svetskim zlatom. Vaš uspeh nas je učinio ponosnim. Pokazali ste da kroz istrajnost, napor i veliki trud ispisujete najlepše stranice srpskog sporta", naveo je Mirović u poruci svetskoj šampionki, reprezentativka Srbije u para stonom tenisu Borislavi Perić-Ranković. 



To je njena 22. medalje na Paraolimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim pevenstvima u pojedinacnoj i ekipnoj konkurenciji. 

Autor:
Pošaljite komentar
SP za stonotenisere invalide: Borislava Perić Ranković obezbedila bronzu

SP za stonotenisere invalide: Borislava Perić Ranković obezbedila bronzu

19.10.2018. 17:29 17:31
SP za stonotenisere invalide: Četvoro srpskih takmičara u nokaut fazi

SP za stonotenisere invalide: Četvoro srpskih takmičara u nokaut fazi

18.10.2018. 18:15 18:16
SP za stonotenisere invalide: Očekivani rezultati na startu

SP za stonotenisere invalide: Očekivani rezultati na startu

17.10.2018. 14:49 17:43