Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Selektor parastonotenisera Zlatko Kesler: Očekujemo bar dve medalje na EP

13.09.2019. 15:11 15:19
Piše:
Foto: Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, foto: STSOSI

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom putuje sutra na Evropsko prvenstvo, koje će se od 16. do 21. septembra održati u švedskom gradu Helsinborgu.

Put Švedske ide 13 stonotenisera i stonoteniserki, uz šest trenera. Ženski deo ekipe čine: Borilsva Perić Ranković, Nada Matić, Zorica Popadić u klasi T4, Ana Prvulović u klasi T2, Sanja Mijatović u klasi T3. U ekipnom delu će nastupiti Borislava, Nada i Sanja. Muški deo ekipe čine: Goran Perlić, Boris Stoiljković i Vladan Petković u klasi T2, a oni će nstupiti i ekipno, zatim Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, pojedinačno i ekipno u klasi T3, te Mitar Palikuća i Milan Zelen u klasi T5, a sa njima će ekipno igrati Darko Babić koji je iz klase T3. Od trenera u Švedskoj će biti Lazar Kurteš, Ilija Đurašinović, Srđan Tomičić, Slađana Krsmanović, Miodrag Čović i Zlatko Kesler, kao trener i selektor. Uz njih će biti i predsednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije Svetislav Dimitrijević, kao i novinar Lazo Bakmaz koji će izveštavati sa EP.

- Odradili smo dobre pripreme ovog leta – kaže trener i selektor Zlatko Kesler pred put u Švedsku. – Bili smo i dva puta u Slovačkoj i u Poljskoj. Oni su kod nas na pripremama bili u prvoj polovini godine, a mi kod njih sada. Zadovoljan sam kako je sve urađeno. Poslednju proveru imali smo prošlog vinenda na Svetskom kupu u Ostvari u Češkoj, gde smo osvojili osam medalja. Po tome kako igrači stoje na evropskoj rang-listi trebalo bi da iz Švedske donesemo bar dve medalje. Pre svega tu mislim na Borislavu Perić Ranković, koja je prvi nosilac kao i na žensku ekipu u klasi T4 koju pored Borislave čine i Nada Matić i Sanja Mijatović. Do odličja bi pojedinačno mogli i Nada Matić i Mitar Palikuća, koji su četvrti na rang-listi, kao i Ana Prvulović, jer su joj u njenoj klasi potrebne dve pobede do bronze. Od volje žreba ćemo videti da li bi mogli da iznenade ekipno Goran Perlić i Boris Stoiljković, koji su već dva puta osvajali bronze na EP, kao i Mitar Palikuća, Milan Zelen i Darko Babić.


Odličan uspeh u Ostravi

Na bodovnom Svetskom kupu u češkoj Ostravi proteklog vikenda reprezentacija Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom potvrdila je visoku klasu osvojivši osam odličja – dva zlata, tri srebra i tri bronze. Zlato je osvojila Borislava Perić Ranković u pojedinačnoj konkurenciji, a odličnu formu je potvrdila i u ekipnom delu takmičenja sa Sanjom Mijatović. Dva odličja osvojila je i Ana Prvulović, srebro pojedinačno i ekipno sa Britankom Lusi Buron.

U ekipnom delu Svetskog kupa bronzanom medaljom su se okitile Kristina Arančić i Zorica Popadić. Odlični su bili i reprezentativci, Mladen Ćirić je osvojio srebro, a Mitar Palikuća bronzu.


Pored odličja za naše stonotenisere sa invaliditetom važno je da ostvare što bolje rezultate i plasmane, jer će tako sakupiti bodove koji su neophodni za plasman na Paraolimpijske igre, koje se sledeće godine održavaju u Tokiju.

- Borislava Perić Ranković i Nada Matić su već obezbedile nastup u Tokiju, dok je Mitar Palikuća na granici da uzme „vizu“. Tu su još Goran Perlić, Ana Prvulović i Zorica Popadić, koji imaju šansu da se nađu na Paraolimpijskim igrama po svetkoj rang-listi. Nadam se da će uspeti na Evropskom prvenstvu da pobede nekog od bolje rangiranih igrača, kako bi uzeli još koji bod i popeli se još više na rang-listi – zaključio je Kesler.

G. Malenović

Autor:
Pošaljite komentar
Srpski stonoteniseri sa invaliditetom osvojili šest medalja na Svetskom kupu u Linjanu

Srpski stonoteniseri sa invaliditetom osvojili šest medalja na Svetskom kupu u Linjanu

19.03.2019. 15:49 15:51
Srpski stonoteniseri sa invaliditetom treniraju sa Poljacima i pripremaju se za svetske kupove i EP

Srpski stonoteniseri sa invaliditetom treniraju sa Poljacima i pripremaju se za svetske kupove i EP

05.02.2019. 16:32 10:20