Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Selektor Ivančić o porazu od BiH: Zatajila realizacija

05.02.2021. 10:38 10:40
Piše:
Izvor: Duel Stefana Rakića i Bilala Jelića/FSS

NOVI SAD: Futsal reprezentacija Srbije poražena je u Novom Sadu od selekcije Bosne i Hercegovine  (4:2, 2:1), u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bosanci su priredili iznenađenje, ali na osnovu prikazane igre potpuno zasluženo odneli su ceo plen.

Orlovi su odigrali najlošiji meč u poslednjih nekoliko godina, jednostavno nisu znali da odgovore fizički spremnijem rivalu, koji je ispunio cilj i zauzeo lidersku poziciju na tabeli.

Selektor Srbije Goran Ivančić, posle prespavane noći i analize, smatra da su njegovi puleno odigrali očajnu utakmicu.

Ovo je naše najslabije izdanje godinama unazad. Reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu nas iznenadili ni u jednom segmentu, pošto sve ono što smo pripremali dogodilo se na terenu. Spremali smo se za igru sa igračem-golmanom, to je odrađeno kako treba. Izgubili smo u realnoj igri. Jednostavno nismo bili prisutni na utakmici. Imali smo mnogo više šuteva na gol i u okvir gola od rivala, iz malo prilika smo od njih primili pogotke. Ono što je najveći problem bio je taj što igra nije bila na zadovoljavajućem nivou. Znali smo da će rival tražiti kontakt igru jer su fizički dominantniji, pokušali smo to da izbegnemo, nismo u tome uspeli. Imali smo mnogo otvorenih prilika za šut, realizacija je bila izuzetno loša i to je rezultiralo našim zasluženim porazom, iskreno je rekao selektor Ivančić.

Na ruku orlovima ide to što su Rumuni u Severnoj Makedoniji remizirali (2:2).

To nas ostavlja u igri, praktično ništa se nije promenilo, Bosanci imaju šest bodova, Rumuni su sa dva, Makedonci i mi sa po bod. Naša sreća je što su Rumunni kiksnuli u Makedoniji i ostavili nas u igri za EP. Najveći problem u celoj priči je naša igra u poslednje dve utakmice, u Rumuniji (2:2) i sada u Srpskoj Atini. Videćemo kako dalje, šta možemo da promenimo za dvomeč sa Makedonijom, a u međuvremenu igraju BiH i Rumunija, tako da će se tada mnogo više znati, kazao je Ivančić.

Imajući u vidu da se radi o istoj reprezentaciji, igra u kvalifikacijama za SP i za EP se ne može uporediti.

Ako može da bude bar neko opravdanje primera radi Tomić i Lazarević, koji su u poslednjih šest meseci odigrali samo dve utakmice za reprezentaciju, pošto im je Liga stopirana. U Belgiji samo treniraju, bez utakmica. Znači igrači su bili bez takmičarskih mečeva, za razliku od utakmica u kvalifikacijama za SP. Ovo je praktično nezgodan period za sve, imamo i povređenih igrača, ali to može da bude samo razlog, a nikako opravdanje, smatra selektor selektor Srbije.

Za oscilacije u igri mogu donekle da bude opravdanje i smena generacija.

Sve je to odrađeno kako treba. Kada se uradi smena onda se čeka celi ciklus da bi se došlo do rezultata. Mi smo i pored toga uspeli da se plasiramo na SP i još nismo izgubili šanse za EP. Normalno je da mlada ekipa ima oscilacije. Šta se desi, nama je teško objašnjivo, moramo da vidimo šta ćemo uspeti i kako da promenimo, poručio je Ivančić.

Novo okupljanje futsalera Srbije je zakazano za 1. mart.

Očekuju nas dve utakmice sa Makedoncima, prva 5. marta u Vranju, a potom revanš za četiri dana u Skoplju. Neće nam biti lako ni u tim utakmicama. Podsećam BiH je pobedila 2:1 u Sarajevu, a Rumuni su igrali nerešeno, tako da moramo da budemo maksimalno koncentrisani i spremni za te utakmice imajući u vidu našu formu, jasan je Goran Ivančić.

J. Galić

 

Grupa 4

Srbija - BiH 2:4

S. Makedonija - Rumunija 2:2

1. BiH       2      2      0      0      6:3             6

2. Ruminija       2      0      2      0      4:4     2

3. S. Makedonija 2     0      1      1      3:4   1

4. Srbija   2      0      1      1      4:6             1

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije u futsalu za EP: Poraz Srbije od BiH

Kvalifikacije u futsalu za EP: Poraz Srbije od BiH

03.02.2021. 22:08 22:11