Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MEMORIJAL LAZA KRSTIĆ I MARICA DŽELATOVIĆ U SPORTSKOJ GIMNASTICI ODRŽAN U NOVOM SADU: Sokoli ukupno najuspešniji (FOTO)

11.12.2023. 14:45 14:53
Piše:
Izvor: Sokolsko društvo Vojvodina ukupno najuspšenije, foto: F. Bakić

Međunarodni memorijalni turnir "Laza Krstić i Marica Dželatović" u sportskoj gimnastici, 14. po redu, održan je u sali OŠ "Prva vojvođanska brigada u Novom Sadu.

Ekipno ukupno (muška i ženska konkurencija) na Memorijalu su najuspešniji bili članovi domaćina, Sokolskog društva Vojvodina iz Novog Sada ispred danskog Hermesa. Kod muškaraca ekipno slavili su vežbači iz južnoafričkog Vanderersa ispred mađarskog Honveda iz Budimpešte i slovenačkih Ruša, a najbolje plasirani srpski klub bio je Partizan iz Kostolca. Kod devojaka ekipno su najbolje bile gimnastičarke Zelene Jame iz slovenačke Ljubljane ispred nacionalnog tima Hrvatske i Sokolskog društva Vojvodina.

Kod dečaka u prvoj kategorji u višeboju ju najbolji bio Viktor Asanović (Partizan, Kostolac) ispred Uroša Đorđevića (Topličanin, Prokuplje). U finalima po spravam najuspešniji je bio Pavel Popov sa dva zlata (razboj, vratilo) i dve bronze (parter, karike), a Đorđević je bio zlatni na karikama, srebrni na preskoku i vratilu. U drugoj kategoriji slavio je Kan Seferović (Ruše, Slovenija), a nabolji naš takmičar bio je Dušan Milojević (Partizan, Kostolac) na 9. mestu. U finalima po spravama najbolji je bio Jeromoš Temeši (Honved Budimpešta, Mađarska) sa dva zlata (parter, konj s hvataljkama), srebrom (vratilo) i bronzom (karike). Naš Dragan Laudis Nanaši (Partizan Željezničar) bio je bronzani na preskoku. U trećoj kategoriji zlato je pripalo Nikolasu Nakovu (Levski Spartak, Bugarska), a najbolji srpski gimnastičar bio je Uroš Grujić (Topličanin, Prokuplje) na 4. mestu. U finalima po spravama Grujić (Topličanin) je bio zlatni na preskoku i razboju, srebrni na konju s hvataljkama i bronzani na vratilu. U četvrtoj kategorji pobedio je Kadin Čester (Vanderers, Južna Afrika), a naš najbolji takmičar bio je Andrej Dolić (SD Vojvodina) na 8. mestu. Čester je bio najbolji u finalima po spravama - zlatni na parteru i preskoku, srebrni na konju s hvataljkama i bronzani na razboju. I u petoj kategoriji najbolji je bio gimnastičar iz Južne Afrike  - Zulu Sibusiso (Vanderers), a srpski najboqi vežbač bio je Filip Kulić (Partizan Željezničar, Subotica) na trećoj poziciji. U finalima po spravama najuspešniji je bio Tin Štros (Maribor, Slovenija) sa zlatom (vratilo) srebrom (razboj) i bronzom (parter). Kulić je bio srebrni na vratilu, bronzani na preskoku i razboju.

Kod devojčica u prvoj kategoriji u višeboju slavila je Julija Radivojević (Zelena jama, Slovenija), a od naših Dunja Krstić (Pobednik, Beograd) na 16. mestu. U finalima po spravama najuspšnija je bila Radivojevićeva sa zaltom (greda) i dva srebra (parter, preskok). U drugoj kategorji zlato je pripalo Kristin Krastevoj (Junak, Bugarska), a od naših gimnastičarki najbolja je bila Jelena Radišić (SD Vojvodina) na 9. mestu. U finalima po spravama je najbolja bila Krasteva sa dva zlata (parter, preskok) i dva srebra (greda, dvovisinski razboj). Sofija Kostić (SD Vojvodina) bila je bronzana na parteru. U trećoj kategoriji prva je bila Vita Prijanovič (Zelena Jama, Slovenija), a najbolja srpska vežbačica je bila Tara Drakulić (SD Vojvodina) na trećem mestu. U finalima po spravama najbolja je bila Anđela Živanov (SD Vojvodina), koja je bila četvrta u višeboju, sa zlatom (preskok), srebro (greda), bronzom (dvovisinski razboj). Drakulićeva je bila srebrna na preskoku i bronzana na parteru. U četvrtoj kategoriji zlato je pripalo Niki Kukuljan (Rijeka, Hrvatska), dok je Anđela Jurković (SD Vojvodina) bila srebrna. Jurkovićeva je u finalima po spravama bila zlatna na parteru i srebrna na preskoku.

- Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim takmičenjem, sve je proteklo odlično, iako smo imali nekoliko otkaza pred samo nadmetanje što zbog povreda, što zbog ratnog stanja (Izrael), a i zbog velikog broja takmičara morali smo da povećamo Memorijal za još jedan dan, pa nekima nije odgovaralo zbog škole. Ove godine je nastupilo 253 takmičara i takmičarke iz 13 zemalja. Naše devojčice iz kluba ekipno su osvojile treće mesto i pojedinačno imamo dobrih rezultata, istakle su se Tara Drakulić i Anđela Jauković. I kod dečaka immao finaliste na nekoliko sprava, pa smo kao klub zadovoljni s obzirom na veliki broj učesnika - kazao je Miroslav Kovačev, predsednik Sokolskog društva Vojvodina.

G. Malenović

Autor:
Pošaljite komentar
OD PETKA DO NEDELJE MEMORIJAL LAZA KRSTIĆ I MARICA DŽELATOVIĆ U SPORTSKOJ GIMNASTICI U NOVOM SADU: Učestvuje 263 takmičara iz 13 zemalja

OD PETKA DO NEDELJE MEMORIJAL LAZA KRSTIĆ I MARICA DŽELATOVIĆ U SPORTSKOJ GIMNASTICI U NOVOM SADU: Učestvuje 263 takmičara iz 13 zemalja

06.12.2023. 16:32 16:36
Memorijal „Laza Krstić i Marica Dželatović”: Ekipne bronze za sokole

Memorijal „Laza Krstić i Marica Dželatović”: Ekipne bronze za sokole

12.12.2021. 20:15 20:16