Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

"Dnevnikov" izbor najboljih sportista u AP Vojvodina: Laureat Ivana Španović

24.12.2018. 12:52 20:18
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

U izuzetno prijatnom i svečanom ambijentu hotela “Novi Sad” po 62. put održan je “Dnevnikov”izbor za najbolje sportiste Autonomne Pokrajine Vojvodina, po čemu je naša akcija daleko najstarija u Srbiji, ali i u zemljama regiona.

Priredbu su uveličali i bivši šampioni, značajna imena srpskog, evropskog i svetskog sporta, koji su na taj način dali podršku svojim naslednicima. Odlukom žirija našeg lista, za najbolju u 2018. godini proglašena je skakačica udalj, reprezentativka, svetska dvoranska šampionka i prvakinja Mediterana Ivana Španović, čije ime se našlo na večnoj listi dobitnika laskavog priznanja. Atletičarka Vojvodine bila je ispred drugoplasiranih svetskih vicešampiona u kajaku Marka Tomićevića (Bečej) i Milenka Zorića (Zorka, Šabac) i trećeplasiranog, takođe srebrnog sa Svetskog prvenstva, rvača Davora Štefaneka (Spartak, Subotica).

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim sve uvažene goste i prisutne, na čelu s pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i članom gradskog Veća zaduženim za istu delatnost Ognjenom Cvjetićaninom“, naglasio je Dušan Vlaović, generalni direktor kompanije “Dnevnik Vojvodina pres”.


Priznanja nagrađenima

Ivani Španović veliki pehar namenjen najboljem sportisti godine uručio je Dušan Vlaović, generalni direktor kompanije “Dnevnik Vojvodina pres”. Pehar Tomićeviću i Zoriću, koji ovog puta nisu mogli da budu prisutni i umesto kojih je priznanje primio Branislav Punoševac, urednik sportske rubrike “Dnevnika”, dodelio je Leonid Babić, direktor Regionalnog centra “Đenerali osiguranja”, dok je nagradu umesto opravdano odsutnog Davora Štefaneka iz ruku Dragana Berića, vlasnika kompanije “Berić satovi i nakit”, primio Davorov rođeni brat Danijel.


„Ovo je već 62. izdanje “Dnevnikovog” izbora najboljih sportista i na njega smo ponosni, baš kao i na naš turnir u malom fudbalu, čije će 56. izdanje početi upravo ovih dana. Naša lista nagrađenih sportista predstavlja svojevrsnu istoriju sporta na ovim prostorima, jer se na njoj nalaze imena istinskih šampiona koji su proneli sportsku slavu naše zemlje širom sveta. “Dnevnik” uvek posvećuje veliku pažnju sportu i nema razloga da tako ne ostane i ubuduće. Koristim priliku da čestitam svim dobitnicima, a mlađim naraštajima da poručim da se ugledaju na njih i da se potrude da jednog dana i oni stignu na ovu pozornicu. Ujedno, čestitam vam svima božićne i novogodišnje praznike i želim vam svaku porodičnu i ličnu sreću u 2019. godini.“


Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu: Svetla budućnost vojvođanskog sporta

„Čestitam svim dobitnicima “Dnevnikovih” priznanja, konkurencija je velika i nikada nije lako opredeliti za najbolje se s obzirom koliko uspeha postižemo u svim granama. Kao bivši sportista i sada funkcioner poštujem ovu manifestaciju i jako mi je drago što sam video mnogobrojne šampione na okupu, nosioce odličja s najprestižnijih evropskim i svetskih takmičenja i svi smo zajedno došli da odamo priznanje današnjim šampionima. Siguran sam da je pred vojvođanskim sportom lepa budućnost i svi zajedno, ljudi iz sporta i sa svih nivoa vlasti, moramo da stvorimo što bolje uslovi kako bismo imali nove šampione. Svim dobitnicima želim još uspešniju godinu, a čitaocima “Dnevnika” puno zdravlja i sreće u Novoj godini“, rekao je Batez.


Kao i ranijih godina, proglašeni su najbolji pojedinci u 21 sportskoj grani, a veliki broj uvaženih gostiju i bivših i sadašnjih asova, svako imenovanje propratili su aplauzima. Svakom od njih ručne časovnike, dar kompanije “Berić satovi i nakit”, uručio je zamenik glavnog i odgovornog urednika našeg lista i urednik sportske rubrike Branislav Punoševac.


Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine: Izabrati najbolje su uvek slatke muke

„“Dnevnikov” izbor najboljih sportista je velika i poznata manifestacija, sjajno organizovana i veliko mi je zadovoljstvo da, kao i svake godine, budem deo proslave. Čestitke laureatima i sve najbolje čitaocima našeg lista. “Dnevnikov” i izbor Sportskog saveza su zaista približni, a nije lako opredeliti se za najbolje kada se zna koliko kvalitetnog sporta ima u Pokrajini i u Novom Sadu. Svi koji učestvujemo u izborima imamo te slatke muke, izabrani su zaslužili sve pohvale“, istakao je Boškan.


Specijalno priznanje “Dnevnika” je pripalo bodibilderu Dušanu Jovanoviću, iz Karavukova, inače članu kluba Hajduk Titan iz Kule, za ostvarivanje odličnih rezultata u kontinuitetu, prisutni su propratili jasnim podržavanjem.

Posebno gromoglasan i dugotrajan aplauz usledio je kada je obznanjeno da su zlatne plakete naše kuće dobili basketaši “tri-na-tri”, članovi Novog Sada, koji su u 2018. godini znali samo za uspehe, osvojili naziv svetskih prvaka u reprezentativnoj, ali i klupskoj konkurenciji i, plus toga, bili najbolji na svakom od turnira Masters serije na kojem su nastupili.

U ime ekipe, priznanje su primili Dušan Domović-Bulut i Marko Savić. Ista nagrada uručena je i evropskoj, svetskoj i olimpijskoj šampionki u konkurenciji sportista sa invaliditetom, stonoteniserki Borislavi Perić Ranković. Svima njima nagrade je uručila glavna i odgovorna urednica “Dnevnika” Nada Vujović.


Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu: Dobri rezultati posledica ulaganja

„Ovogodišnji “Dnevnikov” izbor je zaista kvalitetan, pogodili ste u centar. Verujem da ste imali muke da izaberete najbolje ikao je sport egzaktan i rezultat sve govori. Drago mi je što Pokrajina ima veliki broj sportista koji vladaju svetskom scenom u svojim disciplinama,kao i što ih  ima u Novom Sadu. Prema podacima Olimpijskog komiteta, imamo mlade sportiste koji će naslediti današnje asove, a to je sve rezultat ulaganja Grada, Pokrajine i Republike Srbije u saveze, sportiste, trener i kvalitetniji trenažni proces. Ako nastavimo da radimo u kontinuitetu, ne moramo da brinemo za uspeh sporta u našoj zemlji“, rekao je Cvjetićanin.  

Osvrnuo Cvjetićanin i na sportske prilike u Novom Sadu.

„Zadovoljni smo, pre svega zato što je gradonačelnik Miloš Vučević i ove godine pojačao buyet za naš resor, posebno za omladinu jer smo uskoro evropska prestonica mladih. Svake godine se procentualno povećavaju sredstva za sport. To je jasan pokazatelj koliko  brine o sportu i sportistima i na svima nama je zadatak da tako nastavimo“, istakao je Cvjetićanin.


U ime nagrađenih, kako je to običaj, zahvalila se najbolja sportistkinja Vojvodine za 2018. godinu Ivana Španović.

„Hvala vam na izboru i podršci“, rekla je Španovićeva, danas velika zvezda svetskog sporta.

„Godinu koja se približava kraju obeležila je svetska dvoranska titula koju sam osvojila u Berlinu, a povreda koju sam potom imala na Evropskom prvenstvu i zbog koje sam odustala od finala, već je iza mene. Zadovoljna sam, treniram punom snagom i pripremam se za obaveze koje me očekuju u 2019. godini i koje su prolazni ciljevi ka Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Koristim priliku da kolegama sportistima čestitam na priznanjima i poželim im u narednoj sezoni dobro zdravlje i puno sportske sreće.“

Tekst: Aleksandar Predojević, Marko Ristić, Kristina Bugarski

Foto: Slobodan Šušnjević

IZJAVE DOBITNIKA DNEVNIKOVIH NAGRADA

Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš na svetu: Lepo je biti u ovako dobrom društvu

„Lepo je biti u ovako dobrom društvu, Meni je ovo drugi put, s obzirom da smo pre nekoliko godina takođe dobili specijalnu nagradu „Dnevnika“. Iza mene i mojih saigrača je uspešna sezona, mnogo toga smo ostvarili, ali prija  kada stigne priznanje iz sredine odakle smo potekli. Planovi za naredu godinu? Kao i do sada, opšta svetska dominacija“, kroz smeh je rekao Domović – Bulut.

Jovana Adamović, košarkašica 021: Čast je biti među dobitnicima Dnevnikovogpriznanja

„Čast je biti među dobitnicima „Dnevnikovog“ priznanja, među zaista velikim imenima u svetu sporta. Stvarno sam ponosna!“, kazala je Jovana

Sabina Šurjan, najbolja stonoteniserka u našem izboru: Potrudiću se da opravdam nagradu

Sabina Šurjan je u godini na izmaku bila prva na juniorskoj evropskoj rang listi, treća na svetskoj. Osvojila je evropski juniorski Top 10 sa skorom 9-0, a na svetskom joj je izmakla medalja, kao i na Olimpijskim igrama mladih. Sve to ju je preporučilo da ove godine ponese zvanje najbolje stonoteniserke u Pokrajini.

„Hvala na nagradi i podršci, trudiću se da nastavim s nizom dobrih rezultat. Očekuje me sigurno teži period pošto ulazim u seniorsku konkurenciju, ali nadam se da ću ostati član reprezentacije i nastaviti s dobrim rezultatima i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji“, najavila je taletovana stonoteniserka.

Plivač Čaba Silađi: Laska prepoznavanje uspeha

Priznanje za najboljeg plivača Vojvodine pripalo je Čabi Silađiju. Bečejac je najbolji prsaš ikada u Srbiji, a ove godine je kao član Vojvodine ostvario odlične rezultate.

„Gledano kalendarsku godinu, ova mi je bila jedna od najuspešnijih u karijeri. Možda je falilo i malo sportske sreće da se to i plasmanski zapečati, međutim, velika stvar je u 28. godini otplivati dva državna rekorda u dve različite discipline. To je pravi pokazatelj da i dalje imam šta da pružim u bazenu. Zahvalan sam na nagradi koju mi je dodelio “Dnevnik”, jer uvek laska kada neko prepozna vaš trud i uspehe“, istakao je Silađi.

Vaterpolista Radoslav Filipović: I treće priznanje znači puno

Jedan od stubova čvrste odbrane i celog tima vaterpolista Vojvodine jeste golman Radoslav Filipović. Talentovani čuvar mreže ovog leta je treći put bio u sastavu seniorske reprezentacije Srbije tokom priprema, ali ga je povreda sprečila da bude na golu na Svetkom kupu. “Dnevnikovo” priznanje primio je treći put u karijeri.

„Svakako da mi svaka nagrada puno znači, kao i do sada. Za mene ovo predstavlja  podstrek za nastavak dobrog rada. U početku mi je možda stvaralo pritisak što sam jedan od nosilaca igre Vojvodine, ali vremenom sam stekao iskustvo, pa na to sada gledam kao na dodatnu motivaciju“, kazao je Filipović.   

Rukometaš Jovica Nikolić: Pravi naslednik bivših laureata

Sa nepunih 17 godina Jovica Nikolić jedna je od najvažnijih karika Rukometnog kluba Vojvodina. Pored titule prvaka države ove godine Nikolić je na Evropskom prvenstvu za kadete proglašen za najboljeg desnog beka. Srbija je šampionat završila na osmom mestu i izborila je vizu za Svetsko prvenstvo sledeće godine u Makedoniji. Zaslužio je Nikolić i priznanje u vidu prvog poziva za seniorsku reprezentaciju, ali ga je manja povreda sprečila da se i pridruži sastavu selektora Nenada Peruničića.

„Zadovoljan sam ovom godinom i svim rezultatima koje sam postigao. Naravno, ova nagrada mi puno znači i s obzirom na to kakva imena su pre mene bili laureati predstavlja motiv da radim i napredujem još više. Ovaj uspeh sam dostigao svojim radom, ali i zahvaljujući klubu, upravi i stručnom štabu koji su mi dali veliku podršku“, izjavio je Nikolić.

OVOGODIŠNJI DOBITNICI

Atletika

Ivana Španović (Vojvodina, Novi Sad)

Biciklizam

Veljko Stojnić (S – tim, Sombor)

Boks

Ognjen Đurđev (Vojvodina, Novi Sad)

Vaterpolo

Radoslav Filipović (Vojvodina, Novi Sad)

Veslanje

Dušan Stefanović (Danubius 1885, Novi Sad)

Gimnastika

Vlada Raković (SK Vojvodina, Novi Sad)

Dizanje tegova

Tamaš Kajdoči (Spartak, Subotica)

Karate

Marina Radičević (Zadrugar, Lazarevo)

Kajak i kanu

Marko Tomićević (Bečej) i Milenko Zorić (Zorka, Šabac)

Košarka

Jovana Adamović (KK 021, Novi Sad)

Kuglanje

Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad)

Odbojka

David Mehić (Vojvodina NS seme, Novi Sad)

Plivanje

Čaba Silađi (Vojvodina, Novi Sad)

Rvanje

Davor Štefanek (Spartak, Subotica)

Rukomet

Jovica Nikolić (Vojvodina, Novi Sad)

Stoni tenis

Sabina  Šurjan (Novi Sad)

Streljaštvo

Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova)

Tenis

Laslo Đere (Senta)

Fudbal

Emil Rockov (Vojvodina, Novi Sad)

Džudo

Jovana Rogić (Slavija, Novi Sad)

Šah

Nikola Sedlak (Spartak, Subotica)

Autor:
Pošaljite komentar