Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Bečej i Novi Bečej očekuju takmičare i goste

13.06.2019. 10:03 10:07
Piše:
Izvor: Jovo Galić/Radničke sportske igre

Opštine Bečej i Novi Bečej, od 28. do 30. juna, biće domaćini završne manifestacije 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine (SORV), na kojoj će se takmičiti i družiti 2.500 radnika - sportista iz više od 150 najvećih pokrajinskih kompanija iz 31 lokalne samouprave.

Takmuičenja će se odvijati u 19 disciplina u muškoj  i ženskoj konkurenciji. Tim povodom u prelepom ambijentu Golf kluba Centar na Spensu, uz muziku i dobru gastronomsku ponudu, održana je promocija i podrška radničkoj olimpijadi.

Olimpijada ime tradiciju dugu 50 godina, sa 12 olimpijskih ciklusa, na hiljade i hiljade radnika su učestvovala u ovoj manifestaciji, izgrađeno je i rekonstruisano na stotine sportskih objekata... Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije i donedavni predsednik Saveza Sport za sve Vojvodine Branko Vujović rekao je da je sve spremno za SORV i završnu manifestaciju.

- Celokupan ciklus 12. olimpijade prošao je u sjajnom ambijentu, opštine Bečej i Novi Bečej su bili sjajni domaćini. S obzirom na to da ciklus nije samo završna manifestacija, već to podrazumeva organizaciju Kupa i Prvenstva Vojvodine, više desetina hiljada zaposlenih prošao je ciklus tokom četiri godine radeći na tome da završna manifestacija sa 2.500 učesnika bude održana na najvišem nivou – rekao je Vujović.

O tome koliko je bitno da radnici učestvuju na ovakvim sportskim događajima izlišno je i govoriti.

- To i jeste najvažnija poruka, s obzirom na to da kvalitet našeg života zavisi od kvaliteta slobodnog vremena. Slobodno vreme, ukoliko se bavimo fizičkim aktivnostima, je zaista korisno provedeno vreme. I to ne samo za najmlađe, već i najstarije, a pogotovo za one koji rade. Ukoliko želimo da imamo radno sposobno i produktivno društvo moramo zaposlenima da obezbedimo da se bave sportom. Upravo cilj ovih olimpijada je da ima uticaj na društvo da širi svest o tome koliko je važno baviti se sportom. U mnogim slučajevima zaposleni to i znaju, ali mi moramo da utičemo zaista na pravi način na poslodavce, na kompanije koje u Evropi, u modernom svetu, već funkcionišu po tom pravilu. U zemaljama članicama Evropske unije zaposleni imaju fizičku aktivnost kao obaveznu tokom radnog vremena ili posle njega.Mi želimo da pomerimo te granice i da napravimo bolji ambijent za zaposlene – istakao je Vujović.

Olimpijska medalja u Vojvodini u ovih 50 godina ima zaista veliki značaj za svakog učesnika, mnogo zaposlenih je branilo boje svojih kompanija i opština, što im je izuzetno važno.

- Olimpijade ne bi bilo bez generalnog pokrovitelja – Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, opština Bečej i Novi Bečej, Saveza samostalnih sindikata, Fakulteta za sport i fizičku kulturu, TIMS-a, Sportskog saveza Vojvodine, svih granskih sportskih saveza, kao i svih onih koji doprinose da ova tradicionalna manifestacija bude ono što jeste - vojvođanski i srpski brend – dodao je predsednik Asocijacije Saveza za sve Srbije.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je govorio o značaju SORV.

- Što se tiče Novog Bečeja, a mislim i Bečeja, svi tereni su spremni. Značajno je to što je Novi Bečej na mapu manifestacija stavio još jednu i to onu koja se odnosi na celu teritoriju Vojvodine. Želja nam je da uključimo i naše ljude sa Kosova, radnike iz  centralne Srbije za sledeći ciklus, za početak ako ne u takmičarskom ono bar u manifestacionom i revijalnom delu. To bi mnogo značilo za sport, za Srbiju, za AP Vojvodinu i Novi Bečej koji namerava da se samostalno kandiduje za sledeću olimpijadu – rekao je Maksimović.

On je podsetio šta je to urađeno u protekle četiri godine

- Rekonstruisani su tereni za rukomet, potom hala sportova zahvaljujući kompaniji NIS, koja je donirala 14.000.000 dinara, na čemu joj dugujemo veliku zahvalnost. A zahvaljujući pokrajinskom buyetu rekonstruisali smo kuglanu, teren u OŠ “Josip Marinković”, uređen je stadion, fasada fiskulturne dvorane OŠ “Mile Čiplić”. Opština Novi Bečej i Vode Vojvodine su očistile deo kanala DTD posle 30 godina, spajajući korisno i lepo, gde će se odvijati takmičenje pecaroša...

Olimpijada ima i turistički značaj.

- Novi Bečej je poznat unutar turističkih krugova zbog Gospojinskih dana koje izuzetno kvalitetno organizujemo. Prvi put smo ove godine organizovali auto-trke u centru mesta, što je jedinstven slučaj u Srbiji.Novi Bečej ima šta da ponudi, ušta će se uveriti i radnici - sportisti – poručio je Maksimović.

Tekst i Foto: Jovo Galić

Autor:
Pošaljite komentar