Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zbiljić: OK "Vojvodina" će biti na krovu Evrope

06.03.2018. 14:50 14:53
Piše:
Izvor: Dnevnik/Radivoj Hadžić

NOVI SAD: Predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba "Vojvodina" i vlasnik jedne od najvećih sprskih kompanija u oblasti energetike "Energotehnika Južna Bačka" Dragoljub Zbiljić kazao je da je cilj tog kluba da se do sezone 2020/21 domogne polufinala elitnog evropskog odbojkaškog takmičenja.

Iako su novosadski "crveno-beli" ispali u poslednjoj rundi kvalifikacija za ovogodišnju Ligu šampiona od francuskog "Tuluza", nakon veoma uzbudljivog dvomeča, u CEV Kupu su nakon preskočene prve prepreke, ispali od daleko iskusnije poljske "Brešovije", pruživši snažan otpor jednoj od "najskupljih" evropskih ekipa.



Prema rečima predsednika UO "lala", pokazana igra u Evropi predstavlja dobru osnovu za dovođenje tog kluba na sam vrh Evrope, što je glavni cilj uprave.



"Infrastrukturna ulaganja su jedna od velikih stvarih koje smo uradili u ovoj sezoni to jeste "dobar temelj" za naše ciljeve. Sada imamo nove prostorije, u kojima rado boravimo svi, kako igrači, tako i stručni štab i članovi Upravnog odbora. Odbojka se medijski se vratila na listu prioreteta Novog Sada, a naš grad je odbojkaški grad", kazao je Zbiljić u izjavi za Tanjug.



On je naveo da je menadžment kluba, zajedno sa brojnim sponzorima, spreman za nova ulaganja, kako infrastrukturna, tako i igračka, posebno naglasivši da će sav uložen napor biti još vidljiviji sledeće sezone.



Do početka naredne sezone, "Vojvodini" predstoji "plej of" odbojkaške Super lige Srbije, a pred tim klub se nalazi borba za odbranu titule šampiona Srbije.



OK "Vojvodina" je regularni deo sezone završila ubedljivo na prvom mestu, napravivši čak 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu "Novog Pazara" i u doigravanjau će imati predsnost domaćeg terena, što prema Zbiljićevim rečima, može biti od krucijalnog značaja u polufinalnim i finalnim duelima. 



U četvtfinalu domaćeg prvenstva "Vojvodina" će igrati sa "Spartakom" iz Ljiga, a predsednik Upravnog odbora kluba kaže da su se Novosađani već jednom opekli u ligaškom delu sezone u Ljigu, te da uprkos ulozi favorita, neće olako shvatiti susrete sa tom ekipom.



Kao najvećeg rivala u borbi za odbranu šampionskog trona u našoj zemlji, predsednik UO "Voše" vidi Novopazarce, za koje smatra da su dobar tim koje predvode veoma stručni ljudi posvećeni svom poslu, ali on blagu prednost daje svojoj ekpi u koju ima beskrajno poverenje.



Zbiljić je naveo da za OK "Vojvodina" doigravanje u Super ligi predstavlja treću trećinu u sezoni, kojom je uprava, delimično zadovljna.



"U kupu nismo ispunili zacrtana očekivanja, ispali smo od "Novog Pazara" u polufinalu i on je finalu osvojio tofej, a ja im u ime našeg kluba još jednom čestitam na tom uspehu, dok smo u evropskim takmičenjima pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa najjacim evropskim klubovima i time smo svi u kluvu veoma zadovoljni", poručio Zbiljić osvrnuvši se na minuli deo sezone.



Komentarišući navode i pojedine medijske napise u vezi sa njegovim povratkom u Upravni odbor Fudbalskog kluba "Vojvodina", Zbiljić je naveo da su takve pretpostavke netačne. On je za Tanjug potvrdio da je sa radom u FK "Vojvodina" završio decembra 2016. godine i da je netačno da će ponovo postati predsednik Poslovnog tima u tom klubu.



"Imam veliku ljubav i poštovanje prema FK "Vojvodina", ali ja se ne vraćam fudbalu, pošto je odbojka moja sadašnjost i budućnost", kazao je Zbiljić.



On je čestitao FK "Vojvodini" 104. rođendan, poželevši im puno uspeha u ostatku sezone i nastavku borbe za plasman u evropska takmičenja. 



"Preduzeće "Srbijagas", kao generalni sponzor FK "Vojvodine" i direktora tog preduzeća Dušana Bajatović su ozbiljno stali iza kluba, baš kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je prepznao klub kao veliki brend Novog Sada. Mnogo mi se dopada sinergija Grada Novog Sada i "Srbijagasa" u operativnom vođenju klubu i ne sumnjam da će plod te saradnje biti odlični sportski rezultat", zaključio je Zbiljić.

Autor:
Pošaljite komentar
Zbiljić: Jedna lopta delila nas od LŠ, puna podrška timu

Zbiljić: Jedna lopta delila nas od LŠ, puna podrška timu

16.11.2017. 13:05 13:06