Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga za odbojkaše: Vojvodina bolja od Radničkog u derbiju u Kragujevcu

26.10.2019. 20:34 22:00
Piše:
Foto: Dnevnik (F. Bakić)

Odbojkaši Vojvodine osvojili su tri boda na možda najtežem gostovanju u ligi. Novosađani su posle velike borbe savladali Radnički u Kragujevcu i zaposeli vrh tabele, a trijumf je došao posle preokreta jer su Šumadinci osvojili prvi set.

Kragujvčani su poveli na početku (5:3, 7:5), a Vojvodina je izjednačila blokom na 7:7, ali su dobrim servisom poremetili prijem gostiju i opet došli do značajne prednosti. Kod 17:13, umesto Perića u igru je ušao Kovačević, ali su Novosađani i dalje puno grešili i samo dali krila odličnom domaćinu. Vrlo brzo trener Gavrančić je promenio i dizača, pa je umesto Todorovića ušao Radović. Vodio je Radnički 23:19, ali su nešto bolji servis i blok približili Vojvodinu na 22:23. Malo je nedostajalo do potpunog preokreta, Kragujevčani su ga ipak rešili u svoju korist.

Uz manji broj grešaka i konkretniji servis, igra Vojvodine je u drugom setu bila bolja. Na servis Blagojevića stigli su gosti do prednosti, a ubrzo je bilo i 7:3. Približio se protivnik, međutim crveno-beli su uspevali da drže odstojanje. I igra u polju je dobila na značaju, a isticao se libero Nikola Lakčević. Otišli su Novosađani na tehnički tajm-aut s prednošću (12:8), ali su se Kragujevčani posle dobrog servisa približili na 10:12. Bilo je u jednom momentu 15:14 za pulene trenera Gavrančića, ali je posle asa Nikića Vojvodina ponovo imala tri poena viška – 17:14. Blok je dominirao na strani crveno-belih i doneo im najpre vođstvo od 20:16, a onda i 22:17. Nisu dozvolili Novosađani iznenađenje u finišu, sigurno su priveli set kraju i izjednačili.

Na isti način poveli su Novosađani i u trećem periodu, ali je i domaćin pokazao odličnu igru, malo koristio i greške gostiju, te posle 7:5 za Vojvodinu izjednačio na 7:7. Bilo je to izjednačenje kratkog daha, nastavili su Novosađani da kontrolišu igru i imali vođstvo po dva i tri poena prednosti. Viđeno je puno lepih akcija, borbenosti u polju, domaćin se u nekoliko navrata vraćao, a u samom finišu najpre izjednačio (20:20), a onda i poveo (21:20). Posle servisa Perića, a onda i dobre odbrane, Vojvodina je okrenula na 22:21, da bi na servis Jekića Radnički stekao prednost od 23:22. U igri nerava, konkretniji i sigurniji bili su Novosađani, još jedan dobar servis, ovoga puta kapitena Simića doneo je priliku za nešto više i novo vođstvo. Blokom je tačku na treći set stavio Nikić.

Usledio je još jedan lep i kvalitetan set, koji je samo potvrdio da će ove dve ekipe  u tekućoj sezoni voditi veliku borbu za vrh tabele. Gotovo se sve vreme igralo poen za poen, da bi u drugom delu Radnički stigao dva poena prednosti – 17:15. Imao je domaćin i 21:18, ali su se onda razljutili Novosađani. Na servis je stao Todorović, a simultanku u bloku odigrali su Mašulović i Nikić, te doveli Vojvodinu do preokreta – 23:21. Hteli su brzo da završe posao crveno-beli, pa su prokockali dve meč lopte. Izjednačili su Kragujevčani na 24:24, ali su opet više umešnosti i preciznosti na kraju pokazali Novosađani i završili sa 26:24, za konačnih 3:1.

M. R.

RadničkiVojvodina NS seme 1:3 (25:23, 21:25, 24:26, 24:26)

KRAGUJEVAC: Hala “Jezero”, gledalaca: 300, sudije: Gradinski i Stevanović (Beograd).

RADNIČKI: Milutinović 7, Antić, Goić 6, Vidović, Pantović (l), Ristić 11, Trivunić, Petrović, Jekić 34, Matić, Pantelić (l), Perović, Stevanović 14, Krstić.

VOJVODINA NS SEME: Simić 13, Lakčević (l), Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić (l), Mašulović 13, Buša, Blagojević 23, Radović, Todorović 3, Rudić, Perić 13, Nikić 9.

Superliga (m)

Radnički – Vojvodina           1:3

Niš – Novi Pazar                3:1

Partizan – Ribnica             3:0

Spartak (S) – M. radnik        3:2

Jedinstvo (SP) – C. zvezda   1:3

Superliga (ž)

C. zvezda – Beograd             3:0

TENT – Partizan                  3:0

Vizura – Spartak (S)            3:1

Klek – Ub                               0:3

Železničar – Jedinstvo     1:3

Autor:
Pošaljite komentar
Odbojkaši Vojvodine u Kragujevcu s Radničkim igraju derbi kola

Odbojkaši Vojvodine u Kragujevcu s Radničkim igraju derbi kola

25.10.2019. 20:36 20:41