Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Šef stručnog štaba OK Vojvodina Nedžad Osmankač: Šampionski smeč za duplu krunu

04.01.2018. 09:09 09:11
Piše:
Izvor: Nedžad Osmankač, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Odbojkaši Vojvodine NS seme završili su polusezonu u našem prvenstvu s jednim minimalnim porazom i deset pobeda, a ispustili su svega šest setova.

Posle nesrećnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, nastavili su takmičenje u CEV Kupu i u drugoj polovini januara ih očekuje dvomeč osmine finala s poljskom Rešovijom iz Žešova.

Sve se za sada odvija po planu aktuelnog šampiona, ambicije su temeljno postavljene pre početka sezone i ne menjaju se, a vezane su za osvajanje duple krune.

„Posle paklenih novembra i decembra, igrači su malo došli do daha, imali su dva i po dana pauzu za Novu godinu, da se odmore i regenerišu, a ove sedmice smo krenuli s treninzima. Pauza od dva i po dana nas sve očekuje i za božićne praznike, a od iduće sedmice krećemo s jačim radom jer je blizu paklena druga polovina januara, gde nas čeka mnogo teških utakmica. Počećemo neugodnim gostovanjem u Kragujevcu, pa nam dolazi Rešovija i sve tako, u ritmu sreda-subota, do polovine februara“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Nedžad Osmankač.


Seminar u Atini

Osmankač će radno provesti božićnu pauzu jer ga očekuje put u Atinu, gde će održati predavanje na trenerskom seminaru, koji organizuje tamošnji Savez.

„Na poziv predsednika OŠ Zorana Gajića, Vanja Banković i ja idemo u Atinu da održimo kratka predavanja tamošnjoj trenerskoj organizaciji, koja ima veliku i dobru saradnju s našom. Sve se uskladilo s božićnom pauzom, pa ćemo skoknuti do Atine, da se družimo s našim velikim prijateljima u Grčkoj. Nadam se uspešnom i radnom seminaru, Trenerska organizacija Grčke jaka je. Predsednik Saveza Kosta Haritonidis, čija je ćerka studirala u Novom Sadu, dobro zna našu kulturu i održavamo najlepše moguće kontakte“, istakao je Osmankač.


Ipak, zadovoljan je Osmankač urađenim u polusezoni.

„Polusezonu smo odradili dobro, imamo jedan poraz i ukupno šest izgubljenih setova u domaćem prvenstvu. Dobro smo se pokazali i u Evropi, ostao je žal za propuštenim s Tuluzom u Ligi šampiona,što smo pripisali našoj mladosti. Najbitnije je da momci stasavaju iz utakmice u utakmicu, ostali smo jedini naš klub u Evropi, uz Vizuru koja je u Ligi šampiona, i zbog toga sam zadovoljan. Dvomeč s poljskom Rešovijom će biti dobar test, ali i nagrada za sve nas u klubu. Igrači će moći da se odmere s veoma dobrom poljskom i ekipom, punom odličnih domaćih igrača i stranaca.“

Sve se lagano sklapa u šampionski mozaik, dva pojačanja doprinela su kvalitetnijem radu na treninzima, kao i kvalitetu i iskustvu.

„U igri smo za dva domaća trofeja, kako smo i planirali. Neki mladi igrači su stasali i opravdali poverenje, kao Božidar Vučićević, a Deda Mraz nam je doneo dva pojačanja, koja su donela nedostajuće iskustvo. Drugačije je sada na treninzima, doneli su kvalitet i ozbiljnost i bolje se radi, a očekujem da će oni doneti sigurnost i kvalitet kada bude trebalo.Valjano se pripremamo za ono što nas očekuje,sledi zgusnut kalendar, ali igranje jakih utakmica može samo da nam koristi. Istina, biće manje vremena za trening, s tim što će  igrači rasti kroz utakmice. Neće biti pakleno kao što je to bilo u protekla dva meseca, što znači da ćemo sve izdržati. Sve je u službi priprema za završnicu šampionata i domaći Kup. Spremamo se da smečujemo za duplu krunu.“

Novi predsednik kluba Dragoljub Zbiljić poznat je po velikim ambicijma, koje se uklapaju u klupske.

„Zadatak Vojvodine je uvek dupla kruna, tako da se ništa nije promenilo u tom smislu. Što se Evrope tiče, videćemo kada se sezona završi gde smo i kojim ćemo putem nastaviti. Igranje u Evropi zavisi najviše od finansijkih mogućnosti, tako da to takmičenje zahteva stabilnost, buyet od minimum milion do dva miliona evra i tek u tom slučaju možemo ozbiljno da pričamo o igranju velikih takmičenja“, zaključio je Osmankač.      

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
OK Vojvodina: Osmankač poveo ekipu na pripreme

OK Vojvodina: Osmankač poveo ekipu na pripreme

06.09.2017. 20:36 09:08
(Intervju) Nedžad Osmankač trener OK Vojvodine: Bićemo glavna meta, ali na to smo navikli

(Intervju) Nedžad Osmankač trener OK Vojvodine: Bićemo glavna meta, ali na to smo navikli

06.08.2017. 15:45 15:49