Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POČINJE LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE: Gvideti u Brazil i SAD vodi 16 odbojkašica

10.05.2024. 19:57 22:24
Piše:
Izvor: OSSRB

 Ženska seniorska reprezentacija Srbije u nedelju, 12. maja rano ujutro putuje u Rio de Žaneiro, preko Pariza, gde će igrati tokom prve sedmice Lige nacija.

Gvideti je istakao da će tokom prve dve sedmice Lige nacija, u Brazilu i SAD, na raspolaganju imati 16 odbojkašica.

Na spisku su - tehničari: Slađana Mirković i Marija Miljević. Korektori: Ana Bjelica i Vanja Bukilić. Libera: Aleksandra Jegdić, Teodora Pušić i Silvija Popović. Blokeri: Hena Kurtagić, Minja Osmajić, Ana Malešević i Maša Kirov. Primači: Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović.

Takmičenje po grupama u Ligi nacija odigraće od 14. maja do 16. juna.

- Odlučili smo da podelimo igračice u tri grupe. Prva grupa će igrati prva dva vikenda Lige nacija u Brazilu i SAD, druga grupa će igrati poslednjeg vikenda u Japanu. Zatim će još jedna grupa započeti treninge za Olimpijske igre 20. maja. Ove godine se Liga nacija malo razlikuje, pa ću moći da menjam igračice za svaki meč, a ne kao do sada za svaki vikend. Tako za svaki meč mogu da rotiram sve igračice, mogu da izaberem nekoga od 16 i menjam svaki put. To je dobro jer igračice mogu da se odmore i oporave. U Japanu ćemo probati sa mlađom grupom igračica, dok ćemo pripreme za Olimpijske igre početi sa dvadesetak igračica - kazao je selektor Đovani Gvideti.

Slađana Mirković je rekla da se kao i svake godine igračice iz klubova vraćaju kako koja završava sezonu.

- Spremamo se za ono što nam predstoji. Ekipa je podmlađena za prva dva vikenda, ali kvalitet je uvek na našoj strani. Iskustvo, možda nije, ali mi ćemo dati maksimum i borićemo se sa najboljim svetskim ekipama. Videćemo gde će nas to odvesti. Primarni cilj je da se što bolje spremimo za Olimpijske igre, tako da će nam ovo dobro doći kao uvertira - istakla je Mirkovićeva.

Aleksandra Uzelac se složila sa svojom reprezentativnom drugaricom da su ove godine primarni cilj Igre u Parizu.

- Zato će nam Liga nacija poslužiti kako bismo se što bolje pripremile i uigrale. Kratak je period između kraja klupske sezone i Lige nacija, nov je i tim, drugačiji nego u prošloj Ligi nacija. Trebaće nam vremena da se prilagodimo jedna na drugu i da se uigramo, ali daćemo sve od sebe u svakom duelu - rekla je Uzelac.

Ženska seniorska reprezentacije Srbije odigraće prvi meč u Ligi nacija u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike u četvrtak, 16. maja od 2 časa ujutro po našem vremenu.

Seniorke Srbije će drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati u petak, 17. maja od 19 časova po našem vremenu protiv Tajlanda, a treću u subotu, 18. maja od 19 časova po našem vremenu protiv Kine. Četvrti meč Srbija će odigrati u nedelju, 19. maja od 15 časova po našem vremenu protiv Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a prvi meč će odigrati protiv Poljske u utorak, 28. maja od 23 časa po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska u petak, 31. maja (2.30 po našem vremenu). Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade u petak, 31. maja (23.30 po našem vremenu). Srbija će u nedelju, 2. juna od 3 časa po našem vremenu igrati protiv Bugarske u četvrtom meču u Arlingtonu. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u Fukuoki, u Japanu. Srbija će prvi meč odigrati u sredu, 12. juna protiv Holandije od 8.30 časova po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska u petak, 14. juna od 5 časova po našem vremenu, a treći Japan u subotu, 15. juna od 12.20 časova po našem vremenu. Srbija će u nedelju, 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od 8 časova po našem vremenu. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Seniorke Srbije u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Finalni turnir Lige nacija odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija.

Autor:
Pošaljite komentar
GVIDETI SAOPŠTIO ŠIRI SPISAK ODBOJKAŠICA za Ligu nacija

GVIDETI SAOPŠTIO ŠIRI SPISAK ODBOJKAŠICA za Ligu nacija

18.04.2024. 16:34 16:36