Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Odbojkašice Srbije počele pripreme za SP u Japanu

24.07.2018. 21:18 21:21
Piše:
Izvor: Foto: OSSRB

Najbolje odbojkašice Srbije počele su pripreme u Kovilovu, nešto više od dva meseca pre početka Svetskog prvenstva, koje će se od 29. septemra do 20. oktobra održati u Japanu. U Kovilovu će trenirati do 1. avgusta, a onda će se preseliti na Pale, gde će odraditi drugi deo priprema.

Posle petog mesta u premijernom izdanju Lige nacija,odbojkašice s velikim ambicijama gledaju ka Japanu i žele da se posle 7. i 8. mesta na minula dva šampionata pokažu u pravom svetlu i možda osvoje neko od odličja. Prvoj prozivci prisustvovalo je 18 od 19 devojaka.

„Sve deluje dobro, devojke su odmorne i spremne za rad. Neće biti potrebe za posebno uvođenje u pripreme, već ćemo odmah krenuti sa ozbiljnim radom. Nadam se da će ostati zdrave do Svetskog prvenstva i da ćemo posao do tada uraditi kako treba“, rekao je selektor Zoran Terzić.


Maja na prozivci

Aktuelne šampionke Starog kontinenta u Japanu će biti jače za Maju Ognjenović, koja je bila u centru pažnje na  okupljanju u Kovilovu.

„Moje nedoumice oko povratka bile su bez osnova, baš sam se uželela svih devojaka. Očekuju nas teška dva meseca rada, ali sve smo već navikle na to. Veoma je dobro što ćemo imati visinske pripeme na Palama, a nadam se samo da će nas zaobići povrede i da ćemo zdrave dočekati tamičenje u Japanu“, rekla je Ognjenovićeva.


Plan rada do puta u Japan urađen je do tančina.

„Sa Pala se vraćamo u Beograd gde ćemo odigrati nekoliko utakmica. Planiramo odigravanje nekoliko vezanih mečeva kako bismo se navikli na sistem Svetskog šampionata. Deset dana pre početka SP otputovaćemo u Japan kako bismo se adaptirali na uslove i promenu vremenskih zona.“


Brankica se oporavlja

Povreda je odvojila Brankicu Mihajlović s finalnog turnira Lige nacija, no kako sada stoje stvari ona bi trebala da bude spremna za Svetsko prvenstvo.

„Imaćemo dosta vremena za pripreme za Svetsko prvenstvo na kojem imamo najviše ambicije. Naši kvaliteti su dobro poznati, a daćemo sve od sebe kako bismo došle do još jednog odličja. Što se moje povrede tiče, još sam u periodu rehabilitacije, ali treniram. Sigurna sam da će sve biti kako treba i kako očekujem“, poručila je Mihajlovićeva.


U delu žreba sa  našim timom su još Brazil, Holandija i Japan, najveći rivali za tri mesta koje vode u završnu fazu šampionata.


Tim za Japan

Zbog privatnih obaveza izostala je dizač Bojana Živković, pa će selektor Terzić prve nedelja raditi sa 18 igrčaica: dizači – Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Slađana Mirković, korektori - Tijana Bošković, Ana Bjelica i Sanja Malagurski, libera – Silvija Popović i Teodora Pušić, blokeri – Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović i Maja Aleksić, primači – Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Vojana Milenković, Sara Lozo i Katarina Lazović.


„Sada je teško pričati o sastavima grupa i potencijalnim ukrštanjima. Više ćemo znati pred prvenstvo kada vidimo sve sastave, ali realno je da će te četiri selekcije odlučivati o tri mesta za finalnu rundu. Ne mogu da kažem da je teško, ali neće biti ni lako. Tu su još Dominikanke i Nemice, koje će se truditi da pomrse račune favoritima. Drugi deo žreba je jači, tamo su Kina, Rusija, Amerika, Italija i Turska. Svakako da moramo da budemo spremni za svakog rivala“, jasan je Terzić.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
Maja Ognjenović za "Dnevnik": Nisam se vratila da budem mama u ekipi

Maja Ognjenović za "Dnevnik": Nisam se vratila da budem mama u ekipi

19.07.2018. 11:22 11:34
U susret svetskim šampionatima: Momci kreću sa Amerima, a devojke sa Dominikankama

U susret svetskim šampionatima: Momci kreću sa Amerima, a devojke sa Dominikankama

18.07.2018. 09:35 09:42