Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Odbojkaši Vojvodine osvojili drugi ovosezonski trofej: Još korak do triple krune

03.03.2020. 10:40 10:53
Piše:
Izvor: Osvajači Kupa Srbije u obe konkurencije, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Posle pet godina, pehar Kupa Srbije ponovo je u Novom Sadu.

Odbojkaši Vojvodine NS seme slavili su, u Ubu, u finalu pobedu od 3:1 nad Partizanom i osvojili 15. put najmasovnije takmičenje. Interesantno je da su prošli kup osvojili takođe protiv beogradskih crno-belih i to identičnim rezultatom.

Ub je pokazao da ume da organizuje velike sportske manifestacije,atmosfera je bila izuzetna, a tribine su bile dupke pune. Sve je bilo na vrhunskom nivou i Ub i Odbojkaški savez Srbije položili su ispit iz organizacije.

Trebalo je malo vremena Novosađanima da se u finalu naviknu na prostor i uslove za igru, ali snagu su pokazali u pravom trenutku, sredinom drugog seta kada je šampionska mašina zaigrala kako ume. Ulazak Mehića povezao je redove, smirio prijem, a proglašeni MVP Aleksandar Blagojević igrao je partiju za udžbenike.


Čelnik  Vojvodine Dragoljub Zbiljić: Čestitke Ubu i Savezu

Prvi čovek aktuelnog šampiona i osvajača Kupa i Superkupa Dragoljub Zbiljić uživao je u Ubu.

- Najpre želim da pohvalim Ub i Odbojkaški savez Srbije za organizaciju priredbe, uneli su novitete u organizaciju sportskih manifestacija. Sve je bilo na vrhunskom nivou a pehr upotpunio ugođaju te večeri. Bilo je jako lepo biti prvi čovek najjačeg odbojkaškog kluba u zemlji. Mislim da smo u finalu videli klupsku i timsku pobedu Vojvodine, kao i taktičku pobedu našeg trenera Siniše Gavrančića, koji je vukao prave poteze i koristim priliku da ga javno pohvalim. Mislim da rastemo kao ekipa i kao klub, imamo vrhunsku ekipu i nadam se novim uspesima ove  i u sezonama koje dolaze – rekao je Zbiljić.


Partizan se trudio, pokušavao na sve načine da uzdrma favorita, njihovo prepoznatljivo radovanje i navijanje dalo je rezultat, ali samo u prvih pola sata, sve što se događalo kasnije bilo je u znaku šampiona. Novosađani su osvajanjem Kupa ispunili treći ovosezonski cilj (posle osvajanja Superkupa i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona), a ostao im je još jedan - osvajanje šampionske titule, kako bi ova sezona bila jedna od najuspešnijih u klupskoj.

- Spremni smo bili na veliku borbu, znali smo da treba da budemo strpljivi ako Partizan krene dobro. Kad samo došli do prpoznatljive igre, onda smo sve do kraja držali u našim rukama. Znamo koliko godina Vojvodina nije bila u Ligi šampiona i taj cilj smo ostvarili. Svesni smo bili i koliko dugo pehar Kupa nije bio naš, evo sad smo i to osvojili. Okrećemo se sada onom najvažnijem, a to je prvenstvo – rekao je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Siniša Gavrančić.


Plaketa velikom prijatelju Angelopulosu

Specijalni gost na finalu Kupa bio je odbojkaški trener iz Grčke Aristeidis Angelopulos, veliki prijatelj srpske odbojke i našeg Saveza.

Predsednik OSS Zoran Gajić uručio  je plaketu odbojkaškom prijatelju iz Grčke za dugogodišnju uspešnu saradnju i posebno za pomoć u teškim trenucima za našu odbojku i srpski narod tokom bombardovanja 1999. godine, kada je organizovao pripreme naših reprezentacija u Grčkoj.


Primač servisa Pavle Perić nijednog trenutka nije sumnjao u pobedu svog tima.

- Veoma smo srećni zbog još jednog uspeha u nizu, ali moram da čestitam Partizanu na velikoj borbi i korektnoj utakmici. Borili su se, ali smo mi još jednom pokazali da smo najbolji. Trebalo nam je malo vremena da se priviknemo na uslove za igru, izgubili smo prvi set, ali nas to nije poremetilo. Nijednog trenutka nismo sumnjali u uspeh, pa i da smo izgubili dva seta pobeda bi sigurno bila naša. Ostao nam je još da odbranimo titulu. Prvi smo na tabeli i nameravamo tu da ostanemo. Neće biti jednostavno jer svi žele da nas pobede, ali trudićemo se da potvrdimo da smo najbolji tim u zemlji – rekao je Perić.

M. Ristić

Finale Kupa za odbojkašice: Ubljanke bolje od Sremica

Prvi put u klupskoj istoriji odbojkašice Uba osvojile su Kup pobedom od 3:2 (25:15, 24:26, 25:13, 21:25, 15:9) nad Jedinstvom iz Stare Pazove.

Dva puta su vodile domaće u setovima, ali su Sremice nalazile način da izjednače i uvedu meč u taj-brejk, u kome ipak nisu imale snage za podvig. Iskoristile su Ubljanke atmosferu domaćeg terena i došle do pehara.

Najefikasnija kod Uba bila je Jelena Vulin sa 24 poena, a pratile su je Aleksandar Gligorić sa 16, Anica Kutlešić sa 15 i Dušanka Biberović sa 14 poena. Kod Jedinstva jedina dvocifrena bila je Jovana Mirosavljević.

Za najkorisniju igračicu finala proglašena je Aleksandar Gligorić.

Autor:
Pošaljite komentar
Odbojkaši Vojvodine NS seme osvojili Kup Srbije

Odbojkaši Vojvodine NS seme osvojili Kup Srbije

01.03.2020. 19:07 19:09