Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OD PETKA DO NEDELJE "MEMORIJAL VELIKANA" U ODBOJCI U PETROVARADINU: Voša gosti PAOK, Levski i Salonit

20.09.2023. 17:07 17:12
Piše:
Izvor: OK Vojvodina

Tradicionalni međunarodni odbojkaški turnir „Memorijal velikana" posvećen legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću, u organizaciji OK Vojvodina, održaće se od petka do nedelje. Pored Vojvodine na turniru će učestvovati grčki PAOK, bugarski Levski i slovenački Salonit. Zbog radova u maloj sali Spensa turnir će se održati u sportskoj hali u Petrovaradinu, a ulaz je besplatan.

Svečano otvaranje je u petak, a otvoriće ga Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu. Biće ovo dobra uvertira pred novu sezonu u koju Vojvodina ulazi sa mladim timom.

Generalni Direktor Vojvodine Nikla Salatić istakao je da su Žarko Petrović i Radovan Dabić bili njegovi prijatelji i da su mu emocije pred početak Memorijala uvek pomešane. On se zahvalio Gradu Novom Sadu i Upravi za sport i omladinu, koji su pokrovitelji turnira.


Generalka pred sezonu

Trener Vojvodine Marko Narančić je podsetio na to da je Memorijal generalna proba pred početak sezone.

– Biće ovo prilika da podignemo nivo igre, jer ćemo imati tri meča sa jakim ekipama. Turnir mi mnogo znači zbog činjenice da je posvećen velikanima i da je Dabić bio trener i Žarku Kisiću i meni. Ako bih nešto voleo, to je da imam odnos sa igračima kao što je Raša imao sa nama. Forma se diže iz dana u dan, mi smo time zadovoljni, ali je to rezultatski još uvek veoma šareno. Zato će javnost morati da ima razumevanje i strpljenje i da pruži podršku mladim igračima, jer za ovu sezonu ciljamo februar-mart. U sastavu imamo igrače rođene 2002. i mlađe, svega je nekoliko onih koji su uslovno iskusniji. Tako da će sigurno biti potrebno vreme da preležimo dečije bolesti – zaključio je Narančić.


– Ovaj turnir dobro će da nam posluži kao priprema za izazove koji nas očekuju. Uspeli smo i ove godine da, sa sportskim direktorom Đorđem Đurićem na čelu i generalni sekretarom Draganom Čučkovićem, dovedemo vrhunske ekipe na naš Memorijal. To će da bude značajno za pripreme našeg mladog tima za novu sezonu. Naši ciljevi su uvek isti, ali ćemo imati razumevanja i strpljenja za mladu ekipu, koja je budućnost ne samo našeg kluba, nego i srpske odbojke. Ništa ne može da se uradi preko noći i biće potrebno vreme da ovi mladi igrači pokažu pun potencijal. Poslali smo dva, tri igrača u druge superligaške klubove da stiču iskustvo i sazrevaju. Zapravo je plan da u novoj sezoni najbolje igramo u plej-ofu, a da za dve-tri godine budemo respektabilni u Evropi i da budemo nosioci srpske odbojke – kazao je Salatić.

Sa posebnim emocijama turnir dočekuje i sadašnji igrač Vojvodine Žarko Kisić.

– Radovan Dabić bio je moj trener, svako evociranje uspomena budi ono što je on nama usadio kao igračima i ljudima. Njegova iskrenost i pravičnost koje je imao bile su neponovljive. Pod njegovim vođstvom osvojili smo šampionsku titulu. Igraćemo ovaj turnir za njega i za Žareta s velikom emocijom. Turnir u Rumuniji pokazao je to da imamo izuzetan potencijal. To govorim kao neko ko je bio akter na terenu. Nedostaje nam još rada i samopouzdanja u završnicama. Rezultatski to možda ne izgleda tako, ali iznutra je to jako dobro i treba da budemo strpljivi i složni. Ekipa je nova, podmlađena i kockice treba da se sklope, a rezultat će doći na kraju. Trud i rad se uvek isplate, a mi smo na pravom putu – rekao je Kisić.

G. Malenović

Autor:
Pošaljite komentar
13. Memorijal velikana: PAOK pobednik, Voša treća

13. Memorijal velikana: PAOK pobednik, Voša treća

02.10.2022. 16:25 16:50
ODBOJKAŠI VOJVODINE ČETVRTI NA ARKADA KUPU U RUMUNIJI: Priliku dobili svi igrači

ODBOJKAŠI VOJVODINE ČETVRTI NA ARKADA KUPU U RUMUNIJI: Priliku dobili svi igrači

19.09.2023. 08:35 08:39