Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novi Sad pretplaćen na elitu

30.04.2022. 16:54 16:56
Piše:
Izvor: OK Novi Sad/ Odbojkašice Novog Sada prvi put u najvišem rangu

Novi Sad ponosno nosi naziv grad odbojke i od sledeće sezone taj epitet biće u potpunosti opravdan, jer će se u Spensu, u Superligi, nadmetati tri kluba.

Ponos Srpske Atine, Vojvodina NS seme, biće glavni akter, pošto će ići na sedmu uzastopnu titulu prvaka države, 20. ukupno i još jednu dobru epizodu u Ligi šampiona. Crveno–belima će se u elitnom društvu pridružiti OK Novi Sad Maneks i Ženski odbojkaški klub Novi Sad, pa će najveći grad u Pokrajini prvi put imati tri superligaša. Osim toga što će ljubitelji sporta preko mreže imati priliku prvi put da uživaju u gradskom derbiju, na delu će moći da vide i takmičenje u najjačoj ženskoj konkurenciji, posle više od decenije.

Nakon odbrane titule, predsednik OK Vojvodina NS seme Dragoljub Zbiljić već je najavio da će klub sledeće sezone biti još jači.

– Potpisani su ugovori s nekim igračima, što ćemo uskoro i obelodaniti. Uz rad trenera Slobodana Boškana, sada smo u naletu i smatram da sledećih pet do sedam godina niko neće moći da nam uzme titulu – rekao je Zbiljić.


Grad odbojke

Posle lepih vesti da su odbojkaši Novog Sada izborili Superligu, članice ŽOK Novi Sad istim uspehom dodatno su obradovale sportsku javnost u gradu.

– Tu priču smo počeli pre sedam-osam godina i sada smo konačno uspeli da se nađemo u eliti. Uzimajući u obzir da se Novi Sad naziva i gradom odbojke, da je drugi po veličini u zemlji, kao i to koliko devojčica trenira ovaj sport, smatram da zaslužuje čvrstog i stabilnog superligaša u ženskoj konkurenciji – naglasio je predsednik ŽOK Novi Sad Bojan Švraka.


Nekoliko godina unazad, Novi Sad Maneks, koji sarađuje s Vojvodinom, priželjkivao je plasman u Superligu, a ove je i uspeo u tome, zauzevši treće mesto u Prvoj A ligi, poslednje koje je vodilo u viši rang.

– Osnovni cilj bio nam je da razigravamo mlade igrače i da ih pripremimo za prvi tim Vojvodine, dok nam Superliga nije ni bila u planu – rekao je predsednik OK Novi Sad Maneks Borislav Pantić. – Kako je odmicalo vreme, igrali smo sve bolje i shvatili da možemo i do elite. Da nije bilo mukotrpnog rada igrača, koje je predvodio trener Neyad Osmankač koji zna kako treba s mladima iz kojih izvlači maksimum, do ovog uspeha ne bi došlo. U drugom delu sezone igrali smo mnogo bolje, što je rezultat upravo takvog rada.

Novosađani će tako sledeće sezone imati priliku da bodre dva kluba u društvu najboljih.

– Radujem se gradskom derbiju s Vojvodinom. Trudićemo se da budemo dostojan rival i ne planiramo da se unepred predajemo. Nadam se da će publika uživati u lepim odbojkaškim predstavama.

Plavo–beli će u premijernoj sezoni u eliti imati jasan cilj.

– Nećemo se zadovoljiti samo opstankom, već želimo da budemo u sredini tabele i da ostvarimo zapažene rezultate – poručio je Borislav Pantić.

Superligašku priču zaokružile su odbojkašice Novog Sada, koje su prvi put obezbedile plasman u elitni rang, pošto su u Prvoj A ligi zauzele drugo mesto.

– Napravili smo ekipu s kojom smo mogli do Superlige, jer je došlo do izmena i taj rang se proširio na dvanaest timova. Zato su prva tri ekipe iz Prve lige direktno obezbeđivale plasman i hteli smo da iskoristimo priliku – objasnio je predsednik ŽOK Novi Sad Bojan Švraka.

Posle više od decenije, u Spensu će se igrati i najbolja ženska odbojka.

– Za prvu sezonu cilj nam je da opstanemo u Superligi. Za duže staze imamo ozbiljne planove, ali nam finansijska situacija nije u skladu sa željama.

U sledećih nekoliko sedmica radiće se i na formiranju ekipe za predstojeću sezonu.

– Mahom su u timu devojke iz Novog Sada, ali imamo i onih iz drugih mesta, poput Zrenjanina, Subotice, Valjeva... Počećemo razgovore sa svima, jer nam je cilj da većina ostane u klubu. Moraćemo da dovedemo i neka pojačanja, a i da rešimo pitanje trenera – istakao je Bojan Švraka.

Sva tri kluba su, posle okončanih sezona, u procesu sklapanja mozaika i formiranja timova, a potom im predstoje pripreme za ono što ih očekuje u elitnom društvu. Navijači u Novom Sadu imaće zadatak samo da rezervišu termin za dolazak na utakmice u Spens i da svakoj od tri ekipe pomognu na putu ka ostvarenju zacrtanih ambicija.

K. Bugarski

Autor:
Pošaljite komentar