Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Atanasijević optimista pred kvalifikacije za olimpijske igre

30.12.2019. 13:02 13:04
Piše:
Izvor: FIVB/Aleksandar Atanasijević bio je najefikasniji u reprezentaciji Srbije

Naši najbolji odbojkaši, aktuelni evropski šampioni, pripremaju se za kvalifikacioni olimpijski turnir,koji će se održati u Berlinu  od 5. do 10. januara. 

U našoj grupi su još Francuska, Holandija i Bugarska, a u drugoj  Nemačka, Belgija, Češka i Slovenija. Po najbolje dve ekipe će u polufinale, a samo će pobednik turnira u Berlinu otići na Olimpijadu u Tokio, što samo po sebi govori pred kakavim izazovom je naš nacionalni tim.Reprezenacija je trenirala  u Kragujevcu, a do odlaska u Berlin biće u Beogradu.

- Nema nikakve dileme  da nas očekuje veoma težak posao, jer svi učesnici berlinskog turnira imaju indentičnu želju, da se plasiraju na Olimpijadu. Posle osvajanja Evropskog šampionata logično je da nas svi rivali vide među glavnim favoritima za osvajanje olimpijske vize, što nas nikako neće uspavati i opustiti . Moramo da pokažemo visok nivo igre u svakoj utakmici ako želimo do cilja.Zvanično smo najbolja reprezentacija u Evropi,s tim što mora da se uzme u obzir da je iza nas veoma naporna sezona i da nismo imali vremena da predahnemo nakon klupskih obaveza. Optimista sam, kao i uvek, siguiran sam da ćemo biti na željenom  nivou i da ćemo biti ozbiljni kandidati za put u Tokio – kaže sjajni  korektor Aleksandar Atanasijević.


Klupska sezona kao iz snova

Atasijevićav i Podraščanin su vedete Peruđe, koja je trenutno drugoplasirana u italijanskom šampionatu.

- Klupska sezona ide sjajno, kako sam samo mogao da poželim. Osvojili smo Superkup i u nizu smo od 11 pobeda u ligi. Imao sam malih problema s kolenom u novembru i dalje se malo mučim, ali to je normalno s obzirom na broj utakmica koje igram. Situacija je sve bolja, sada je na medicinskom osoblju da nas oporavi i pripremi za nastup u berlini – zadovoljan je Atanasijević.

Atanasijevića smatraju naslednikom zvanično najboljeg korektora ikada Ivana Miljkovića. Popularni Bata već ima sjajnu reprezentativnu i klupsku karijeru, ali pred njim su još brojne sezone i verujemo trofeji.Svakako da će  od njegovih partija u Berlinu umnogome zavisiti da li će Srbija ići na OI.On veruje da hoće.


Aktuelnog šampiona Starog kontinenta prvi meč u Berlinu  igraće s Francuskom, jednom od selekcija sa najvećim renomeom i po bukmejkerima prvog favorita za prvo mesto.

- Ritam je takav da neće biti vremena za predah i pripreme pred utakmice, ali kako je nama – tako je i drugima. Možda je i dobro što ćemo prvu utakmicu igrati sa Francuskom, da odmah vidimo gde smo sa formom. S obzirom na to da u grupi igramo tri meča, imamo kredit za jedan porazkiks jer trebaju dve pobede za prolaz u polufinale, što je naš  prvi cilj. Ako izuzmemo Poljsku, Rusiju i Italiju, u Berlinu će biti sve najbolje evropske ekipe, tri od četiri najbolje selekcije sa minulog EP. Na nama je da pokažemo da ono što se desilo u Parizu nije bilo slučajno i da možemo da budemo najbolji i u Berlinu.

Za više reprezentativaca  ovo će biti možda i poslednja prilika da se ponovo nađu na Olimpijskim igrama, s tim što je zaista  čudan sistem kvalifikacija za plasman na najveće planetarno takmičenje.

- Sistem kvalifikacija je takav kakav je, svi smo morali njemu da se prilagodimo. Ova generacija polaže možda i najvažniji ispit, jer pitanje je koliko će igrača iz ovog sastava igrati u kvalifikacijama za naredne OI. Zato nam je veoma važno da se plasiramo u Tokio, a znamo da je lakše osvojiti olimpijsku medalju nego li se plasirati na Igre.Smatram da ova sjajna generacija zaslužuje, posle osvajanja četvrtog mesta na SP, bronze i zlata na EP, da bude učesnik Olimpijskih igara.Diplomski ispt je pred ovom generacijom u Berlinu i ja verujem da ćemo putovati u Tokio  - poručio je Atanasijević.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar