Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga Srbije: Partizan bolji od Metalaca, Vojvodina izgubila

01.05.2018. 21:39 23:17
Piše:
Izvor: Pixabay

Košarkaši Partizana pobedili su Metalac 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13) u utakmici petog kola B grupe Superlige.

Crno-beli su upisali petu pobedu od starta Superlige ponajviše zahvaljujući Najdželu Vilijamsu- Gosu sa 24 poena. Crno-beli su zadržali maksimalan učinak u Grupi B, ali su se neočekivano namučili dok nisu "slomili" otpor "fenjeraša".

Metalac je maksimalno koristio opušten pristup domaćina i loš šut Partizana, te preko raspoloženih Mikulića, Vasića, Kaplanovića i Đukanovića sjajno parirao velikanu punih 35 minuta. Crno-beli su ipak iskoristili svoj kvalitet u poslednjoj deonici i predvođeni triom Gagić, Marinković, Vilijams-Gos serijom od 18:4 uspeli su da „slome“ rivala pred svega 500 gledalaca na tribinama hale "Aleksandar Nikolić". 

U sledećem kolu crno-beli gostuju Vojvodini, a Metalac čaeka FMP, 4. maja.

Partizan – Metalac 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13)

BEOGRAD: Hala "Aleksandar Nikolić", 500 gledalaca. Sudije: Mrdak, Juras, Arsenijević.

PARTIZAN: Si 2, Gagić 14 (7sk), Vilijams-Gos 24 (7as, 5sk), Marinković 17, Pecarski 4, Jovanović, Čakarević, Von 8 (6as), Andrić 8, Brajma 5, Šalić 4, Aranitović 5.

METALAC: Vasić 15 (12as, 6iz), Mikulić 15, Đukanović 17 (6sk), Zekavčić 8, Nerandžić 8 (12sk), Marojević, Čolović, Turbić 2, Đekić, Kaplanović 14, Matić, Pavlović.

Čanak: Jedina dobra stvar je pobeda

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je promašene zicere kao ključni faktor tesne pobede nad Metalcem u Superligi Srbije.

Gosti iz Valjeva su 35 minuta parirali crno-belima u praznom "Pioniru", ali nisu imali snage da se bore do kraja za prvu pobedu u sezoni.

"Loš početak utakmice u smislu fokusa i koncentracije. Promašeni ziceri su nas uveli u neku apatiju. Ekipa Metalca ima kvalitet, imaju visinu, tri "petice" koje su po visini ABA igrači. Mikulić koji je izvanredan šuter i dva plejmejkera koji imaju kreaciju i slobodu u igri, a ti nisi na 100 odsto koncentracije. Ušli smo u velike probleme, jedina dobra stvar je pobeda. Liga je takva, na svaka tri dana je utakmica, dešavaju se ovakve stvari. Moramo nastaviti da gledamo unapred. Uvek će dolaziti do nervoze i to moramo da svedemo na najmanju moguću meru", istakao je Čanak. 

Jedan od ključnih igrača Partizana u pobedi bio je centar Đorđe Gagić. 

"Pre svega čestitam Metalcu na fer i poštenoj borbi. Ušli smo malo mekano u utakmicu, promašili neke zicere i otvorene šuteve. Moramo od početka da krenemo i držimo nivo kao protiv Vršca i da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, da se borimo jedan za drugog i to je to"rekao je Gagić. 

Crno-bele sada očekuju dva gostovanja, prvo u petak, 4. maja od 19 časova protiv Vojvodine u Novom Sadu, a potom i 7. maja protiv FMP-a u Železniku.

Vojvodina poražena od Dinamika

Košarkaši Dinamika savladali su Vojvodinu 94:83 u meču petog kola B grupe Superlige Srbije. Tim sa Dorćola je trećom pobedom nastavio da prati FMP u borbi za drugo mesto u B grupi.

Dinamik je vodio sve vreme, imao dvocifrenu prednost na poluvremenu, Vojvodina smanjuje na koš zaostatka početkom poslednjeg kvartala, ali Andreja Stevanović i Nemanja Krstić "prelamaju" meč sredinom perioda.

Igrač utakmice je bio upravo Stevanović sa 24 poena, Krstić ga je pratio sa 20 uz pet skokova, dok je 12 postigao Marko Radonjić, a 11 ubacio Nemanja Kapetanović. 



Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Krsto Bjelica sa 20 poena uz sedam asistencija, ali je imao i šest izgubljenih lopti. U stopu ga je pratio Dejan Janjić sa 19 poena uz šest skokova, dok je odličan bio i Aleksa Birovljev sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti. 



Vojvodina je ostala na jednoj pobedi, ispod mesta koje vodi u plej-of. U sledećem kolu Dinamik gostuje Vršcu, dok Voša čeka neporaženi Partizan.

Apić vodio FMP do četvrte pobede

Košarkaši FMP-a pobedili su na gostovanju Vršac sa 102:89 (25:28, 24:23, 31:20, 22:18), u utakmici petog kola B grupe Superlige Srbije.

FMP su predvodili Dragan Apić sa 30 poena i devet skokova, Marko Jeremić sa 20 poena i Nemanja Nenadić sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija. U ekipi Vršca Stefan Đorđević postigao je 22 poena uz sedam skokova, a Miroslav Pašajlić dodao je 16 poena i osam asistencija. Stefan Momirov postigao je 14 poena uz sedam skokova, a Danilo Ostojić 11 poena i 10 skokova.

U šestom kolu, u petak, FMP će igrati u Valjevu protiv Metalca, a Vršac će dočekati Dinamik.

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga Srbije: Zvezda sa "plus 51" počela odbranu titule

Superliga Srbije: Zvezda sa "plus 51" počela odbranu titule

18.04.2018. 21:49 21:57