Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRBIN KOGA VOLI 20 MILIONA TURAKA „Borimo se za sportsku slavu“

14.03.2024. 12:39 12:50
Piše:
Izvor: Youtube printscreen/ Sport Klub

Košarkaši Bešiktaša koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević plasirali su se u polufinale Evrokupa i tako je talentovani stručnjak ponovo potvrdio kakav potencijal ima.

Posle uspeha s Bursom, sada za Sputnjik govori o istorijskom rezultatu sa klubom koji ima više od 20 miliona navijača!

Alimpijević je prve uspehe u karijeri napravio sa FMP-om, potom je vodio Crvenu zvezdu u Evroligi kao veoma mlad trener, zatim ispisao istoriju igravši finale Evrokupa sa Bursom 2022. godine, a sada je u polufinalu Evrokupa sa Bešiktašom.

Jasno je da Dušan spada među najtalentovanije srpske trenere koje naša košarka poseduje.

Jutro posle uspeha sa Bešiktašom ekskluzivno govori za čitaoce Sputnjika o velikom uspehu i euforiji koja vlada.

„Kako nije, mislim, istorijski je ovo uspeh jer Bešiktaš nikada nije igrao u polufinalu Evrokupa. Naravno da takav uspeh u Turskoj, kao naciji koja slavi sport, još je i predimenzioniran“, rekao je Alimpijević za Sputnjik.

Najefikasniji u ekipi Bešiktaša u četvrtfinalu bio je Džona Metjuz sa 28 poena, dok je Metju Mičel dodao 22. U ekipi Hapoela istakao se Vil Kamings sa 28 poena, dok je Džejlan Hord ubacio 16.

Bešiktaš je duel četvrtfinala okrenuo posle minusa od 21 poena.

„Pričam od početka, napravili smo odličan stručni štab. Imamo sjajnog kondicionog trenera Marka Sekulića koji je prvi kondicioni trener reprezentacije Srbije. Radi posao fantastično. Ekipa nam je veoma spremna. Verujemo i kada krenu stvari po zlu da imamo fizičke snage, pameti i spreme da se vratimo. Naravno da ne želimo da gubimo minus 21 pa da se vraćamo, ali košarka je igra grešaka i to se dežava nažalost. Najvažnije je da smo se vratili“.

„Kako nije, mislim, istorijski je ovo uspeh jer Bešiktaš nikada nije igrao u polufinalu Evrokupa. Naravno da takav uspeh u Turskoj, kao naciji koja slavi sport, još je i predimenzioniran“, rekao je Alimpijević za Sputnjik.



„Šta su šanse, koje su šanse bile da prođemo Gran Kanariju, pa smo prošli? Koje su nam šanse davali ljudi da prođemo Hapoel, pa smo prošli. Šanse su jedna iluzija narodu koji ne veruje u svoj sistem. Daju prividnu sliku. Idemo od utakamice do utakmice i borimo se za neku vrstu sportske slave. Mogu da ti kažem da bi Bešiktaš kao organizacija i kao klub iskoristiti šansu za nešto više ako se bude ukazala. Vrlo ćemo jako prigrliti jer ovaj put ima potencijala“, kaže Alimpijević.

Bešiktaš je u svetu sporta poznat kao klub koji ima više od 20 miliona navijača i svi oni trenutno slave srpskog trenera.

Bešiktaš ima 20 miliona navijača! To je neshvatljivo za naše pojmove. Dolazim iz zemlje koja ima oko sedam miliona ljudi, a ovaj klub ima samo 20 miliona navijača. To je nešto neverovatno, ne mogu ti to opisati, kakva je to euforija vezana za sportske uspehe. Kada se pojaviš u Istanbulu, jednom od najvećih gradova na svetu. To je nešto specijalno i drugačije. Oni su pasionirani ljubitelji sporta, kada se pojavi ovakav uspeh... slični su nama po tom pitanju“, dodao je Alimpijević.

Treba dodati da je i Petar Božić sa ekipom London Lajonsa takođe prošao u polufinale Evrokupa.

Čuli smo se sinoć. Naravno, čestitali jedan drugom. To su fantastične stvari za srpsku trenersku školu, fantastične stvari“, konstatovao je srpski trener.

Da li Alimpijević priželjkuje da ponovo radi u Evroligi? Na nivou Evrokupa se više nego dokazao.

Znaš kako Strahinja, ako sam sa 32 godine bio u Evroligi, ljudski je očekivati da budem opet. Generalno niti žurim, niti umirem u svemu tome. Bogu sam zahvalan na svemu što mi je dato. Idemo korak po korak. Iskreno da ti kažem čini mi se da je rad najbolja reklama. Iz rada dolazi uspeh, a onda se pojave i želje klubova. Imam puno poverenje i sa verom u Boga sve će biti kako mora“, ističe Alimpijević.

Reprezentacija? Da li Alimpijevića možemo da vidimo kao selektora u nekim narednim godinama?

„Kao što sam i ranije isticao, spisak kvalitetnih i dobrih trenera u Srbiji je dugačak. Savez najbolje zna ko je taj“, zaključio je Alimpijević za Sputnjik.

(Sputnjik)

Autor:
Pošaljite komentar