Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Peti čin finala plej-ofa ABA lige: Zvezda ili Budućnost, pitanje je sad

22.04.2019. 11:13 11:17
Piše:
Izvor: KK Crvena zvezda

Peta utakmica finala plej-ofa između košarkaša Crvene zvezde i Budućnosti doneće odgovore na dva velika pitanja, ko će biti šampion ABA lige i ko će sledeće sezone naći mesto u Evroligi.

Posle četiri duela, sve je na početku, rezultat je 2:2, ori čemu su oba tima iskoristila prednost domaćeg terena.

Beograđani su prva dva meča na svom parketu rešavala velikom razlikom, ali su pretrpeli dva poraza u “Morači”. Posebno teško pao im je poraz u četvrtom meču, jer su imali izglednu priliku da završe posao u regionalnom takmičenju. Zvezda je do sada tri puta osvajala ABA ligu, ali je sva tri puta pitanje titule rešavala na gostujućem terenu, pa danas ima šansu da prvi put pehar osvoji pred svojom publikom. S druge strane, Budućnost je do sada jedinu titulu osvojila na domaćem parketu.

„Moramo da odigramo borbeno, pametno, da imamo vrhunsku koncentraciju tokom svih 40 minuta, hladne glave, ali koristeći ogromnu energiju koju ćemo dobijati s tribina od naših navijača. Uz pomoć njih, svi čvrsto verujemo da možemo do cilja koji je zacrtan i za koji smo se borili od prvog dana i prvog kola ABA lige. Očekuje nas finalna utakmica, imali smo mogućnost da pobedimo već u Podgorici, ali smo u potpunosti okrenuti ovome što sledi. Znamo da ćemo imati ogromnu podršku s tribina, i hvala navijačima što su prepoznali da nam je potrebna pomoć da dođemo do cilja“, rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.


Sude Slovenci i Hrvat

Slovenci Saša Pukl i Mario Majkić, te Hrvat Tomislav Hordov deliće pravdu u majstorici finala plej-ofa ABA lige. Uloga prvog sudije u utakmici pripašće Puklu, kao jednom od najboljih i najiskusnijih arbitara u regionu i Evropi. Pukl i Hordov sudili su prvi meč finala, koji je Zvezda dobila rezultatom 91:72, dok su Hordov i Majkić bili na parketu „Morače” u trećoj utakmici, u kojoj su Podgoričani slavili, uz brojne navijačke incidente - 80:72.

Crveno-beli će svakako biti zadovoljni što na terenu neće biti Slovenca Damira Javora, na čije suđenje su mnogo puta imali ozbiljne pritužbe. Javor je vodio četvrti meč.


Slaže se s trenerom i prvotimac crveno-belih Dejan Davidovac.

„Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ali pred ovakve mečeve nema umora, nema priče o povredama, ovakve utakmice te definišu i za ovakve mečeve treniraš i radiš svakodnevno. Znamo da ćemo imati podršku, vidim da je interesovanje ogromno, i taj vetar u leđa, taj huk s tribina koji prave naši navijači i koji je jedinstven, svakako će nam mnogo značiti. Moramo da budemo mirni, i da hladne glave sprovedemo sve što je potrebno i što je dogovoreno u svlačionici. Pripremamo se i bićemo spremni za ovaj izazov“, rekao je Davidovac.

Košarkaš Budućnosti Edvin Džekson pred majstoricu u Beogradu kaže da je svestan koliko ih vruća atmosfera čeka, ali da bi baš zbog toga trijumf bio slađi.


Semafor finala

1. utakmica: Crvena zvezda – Budućnost      91:72

2. utakmica: Crvena zvezda – Budućnost      107:69

3. utakmica: Budućnost – Crvena zvezda      80:72

4. utakmica: Budućnost – Crvena zvezda      84:80

5. utakmica: Crvena zvezda – Budućnost      (danas, 19)


„Način na koji smo izgubili prve dve utakmice, da li je bilo 30 ili 40 razlike, nije više bitan. Važno je da danas postignemo bar poen više i obezbedimo Budućnosti mesto u Evroligi, jer ovi ljudi to zaslužuju. Ostavićemo sve na parketu. Biće teško, publika će biti “luda”, ali to su momenti za koje se živi. Velike dvorane i velike utakmice, ko god pobedi, biće pravi šampion. Srećni smo što smo izborili taj meč, nismo hteli da izgubimo na našem terenu, jer su navijači bili sjajni cele sezone. Hteli smo da im damo poslednju veliku pobedu, poslednji šou, jer nas neće gledati u Beogradu. Igrao sam u velikim dvoranama, pred mnogo ljudi, ali nekada stvari odu izvan sporta. Niko ne voli da bude ispljuvan, pogotovo kad ne može da odgovori. To je bilo kukavički, da me neko od njih video na ulici, zna da to ne bi smeo da uradi“, rekao je francuski reprezentativac.

Interesovanje publike bilo je neverovatno i karte su planule, pa sve garantuje predstavu vrednu finala. Na kraju, prvi čovek Zvezde Nebojša Čović rekao je da situacija u petoj utakmici neće biti onakva kakva je bila u Podgorici na prethodnim duelima, kada su crveno-beli bili izloženi maltretiranju publike, obezbeđenja i policije.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
Čović: U Beogradu neće biti kao nedavno u "Morači"

Čović: U Beogradu neće biti kao nedavno u "Morači"

21.04.2019. 12:08 12:09
Poraz Zvezde u Podgorici, majstorica za titulu u Beogradu

Poraz Zvezde u Podgorici, majstorica za titulu u Beogradu

19.04.2019. 21:30 21:34