Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POGLEDAJTE SNIMAK TUČE U ARENI, NANELI PESNICOM RASKRVARIO LAZAREVIĆA: Zvezda se hitno oglasila! (VIDEO)

19.05.2024. 15:16 18:30
Piše:
Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvene zvezda oglasio se saopštenjem zbog incidenta koji se desio pre treće utakmice finalne serije ABA lige.

Naime, košarkaš Partizana Džejms Naneli je pesnicom udario Stefana Lazarevića po završetku šuterskog treninga na dan utakmice broj tri, koji je na programu u nedelju (19. maj) od 20.30 u Beogradskoj areni.

Incident se dogodio kada su se košarkaši mimoilazili, tada je nastalo koškanje posle kojeg je Naneli pesnicom udario Stefana Lazarevića i time mu naneo telesne povrede.

 

 

Klub sa Malog Kalemegdana je objavio i fotografije povređenog Lazarevića na kojima se jasno vidi rasekotina od nekoliko centimetara, tik uz levo oko, jedna manja ispod oka, malo iznad obraza (jagodična kost).

Stefanu je gotovo čitava leva strana lica otekla usled udarca koji mu je naneo košarkaš Partizana.

Tim povodom se košarkaški klub Crvena zvezda obratio saopštenjem.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige, i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.


Policija reagovala zbog Nanelija i Lazarevića!

Povodom incidenta, kada je košarkaš Partizana Džejms Naneli udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića reagovala je i policija.

Policija je uzela izjave od aktera i sačinila zapisnik, a Treće osnovno javno tužilaštvo je preuzelo slučaj.

Podsetimo, sve je počelo na 2. meču kada je Naneli davio Lazarevića tokom borbe na skoku, ali nažalost tu nije bio kraj.


Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, zato očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom, ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost na utakmici svih aktera iste, od težih incidenata.", stoji u saopštenju crveno-belih.

KK CRVENA ZVEZDA: Naneli udario Lazarevića, dosta sa lažima

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje i objavio video snimak incidenta u Beogradskoj areni, kada je košarkaš Partizana Džejms Naneli kako tvrde "crveno-beli" udario njihovog igrača Stefana Lazarevića.

Uz poruku "Dosta sa lažima", iz Zvezde navode da snimak objavljuju zato što, kako tvrde, na društvenim mrežama koje su pod kontrolom KK Partizan postoji "tendencija prikrivanja video nadzora i grube manipulacije".

"Lazarević je prilikom izlaska iz svlačionice naišao na Nanelija i upitao ga 'Zašto si me uhvatio za vrat, zašto to radiš, da li je to košarka' što se i vidi na snimku, na šta je prvotimac Partizana odgovorio da je to košarka i da će i ubuduće da ga hvata za vrat i uputio mu je psovke. Tad je došlo do međusobnog guranja, na šta je Naneli prvi put udario Lazarevića u predelu levog oka, a zatim, kad je Stefan krenuo ka njemu, što se i vidi na snimku, prilikom pada oba igrača, Naneli udara i drugi put Lazarevića u predelu levog oka i nanosi mu teške telesne povrede", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju piše i da je "prava sreća da su se pojavili igrači KK Crvena zvezda, kao i igrač Partizana Smit, koji su uspeli da razdvoje Nanelija i Lazarevića".

"Sve ovo se vidi na kompletnom snimku koji prilažemo, kako ne bi bilo manipulacije, prikrivanja i obmana javnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Lazarević, posle izjave koju je dao policiji u Beogradskoj Areni, upućen hitno u Urgentni centar na snimanja, usled teške telesne povrede.

Navodi se i da je sportski direktor ABA Lige  Milija Vojinović predao disciplinsku prijavu disciplinskom sudiji ABA lige protiv oba igrača, a da je disciplinski sudija ABA lige zatražio da se oba igrača pisanim putem izjasne u roku od 120 minuta.

"Očekujemo brzu reakciju disciplinskog sudije, imajući u vidu da se radi o krivičnom delu sa teškim telesnim povredama, kojim je onesposobljen igrač KK Crvena zvezda, za sada, za večerašnju utakmicu. Zamolili bismo pojedine medije koji su objavili deo snimka kojim se manipuliše, da objave kompletan snimak koji prilažemo, kako ne bi učestvovali u manipulaciji", zaključuju iz Zvezde.

Autor:
Pošaljite komentar
SFEROPULOS I LAZIĆ PRED PARTIZAN U ARENI: Moramo da se držimo našeg plana igre

SFEROPULOS I LAZIĆ PRED PARTIZAN U ARENI: Moramo da se držimo našeg plana igre

18.05.2024. 20:13 20:14
KOŠARKAŠI PARTIZANA DOČEKUJU CRVENU ZVEZDU U TREĆEM DUELU FINALA ABA LIGE: "Valjak" veruje u preokret 

KOŠARKAŠI PARTIZANA DOČEKUJU CRVENU ZVEZDU U TREĆEM DUELU FINALA ABA LIGE: "Valjak" veruje u preokret 

18.05.2024. 18:33 18:44