Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EVROLIGA: Zvezda trojkama srušila “kralja”

01.12.2017. 23:14 23:48
Piše:
Izvor: FoNet

Preciznim šutem starog asa Pere Antića sedam sekundi pre kraja,  Zvezda je srušila Real u Madrudu za treću ovosezonsku pobedu u Evroligi, prvu gostujuću.

Odlično su igrli crveno – beli, a pre svega odlično su šutirali izvan linije 6,75 (17 od 40), što im je donelo veliki trijumf.

Rela je nešto bolje počeo meč, ali brzo su se konsolidovali crveno – beli, te je nakon trojke Bjelice Zvezda povela (8:11). Kao da su se takmičili Bjelica i Dončić u dobrim potezima i preciznim šutevima, pa je viđena rezultatska klackalica koju je prekinuo mladi Slovenac furioznom serijom u finišu prve deonice.

Na početku druge, Rela je kompletirao seriju od 9:0 za plus sedam (28:21), ali onda je krenula odlična serija srpskog šampiona. Rešetali su koš domaćih trojkama Bjelica, potom i Dobrić, a onda je pravu simultanku u finišu prvog poluvremenu priredio Ročesti. Sjajnim ulazima, uz faul nakon drugog, postigao je pet uzastopnih poena. Uz dobru odbranu, rasla je prednost crveno – belih, da bi u poslednjim sekundama druge četvrtine, malo pre zvuka sirene, iz teške pozicije Ročesti još jednom pogodio za vođstvo Zvezd3 na poluvremenu od sedam poena viška (39:46).

Daleko veće muke priredili su Beograđani domaćim igračima u trećoj četvrtini. Prvo je seriju napravio Feldin, da bi Real uzvratio serijom 6:0. Ipak, tada je nastupio odličan period igre crveno – belih u kom su “kraljevi” bili na kolenima: Ročesti je trojkom obezbedio dvocifrenu prednost svom timu (47:57), a već u sledećem napadu izvan linije 6,75 bio je precizan i Antić za plus 13 napšeg tima (47:60). Do kraja treće deonice, Španci su samo uspeli da ubleže prednost Zvezde, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 58:67.

Niska postava domaćih koju je izveo Pablo Laso krenula je odlično, napravivši seriju od 8:0. Prekinuo je to trojkom Ročesti, a potom je i dve uzastopne trice pogodio Dangubić za 69:76. Propustila je Zvezda šansu da stekne odlučujuću prednost, pa je Real uhvatio priključak. Ušlo se u neizvesnu završnicu i bilo je jasno da će meč odličiti jedna lopta. A to je bila ona trojka Antića u samom finišu, koja je zapečatila veliku pobedu crveno – belih.

D. Knežić

Alimpijević: Sjajan osećaj je pobediti Real u Madridu



MADRID; Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je večeras da je fantastičan osećaj pobediti tako veliki klub kao što je Real Madrid na njegovom terenu.Zvezda je u 10. kolu Evrolige savladala Real 87:83 i prekinula niz od pet uzastopnih poraza u elitnom takmičenju.



"Sjajan osećaj je pobediti tako veliki klub kao što je Real, na njegovom terenu u Madridu. Ovo je važan trijumf za nas jer smo imali loš period. Igrali smo pametno", rekao je Alimpijević odmah posle meča.Zvezdin plejmejker Tejlor Ročesti, najefikasniji sa 18 poena, istakao je da se oseća fantastično.



"Bili smo gladni pobede posle nekoliko vezanih poraza. Došli smo ovde sa dosta samopouzdanja i bili pravi tim na terenu", poručio je Ročesti.(Tanjug)

Real Madrid – Crvena zvezda 83:87 (24:19, 15:27, 19:21, 25:20)

MADRID: Vizink centar, gledalaca: 9.300. Sudije: Hristodulu (Grčka), Lotermozer (Nemačka), Pastusjak (Poljska).

REAL: Kozer 8, Rendl 3 Fernandez 10 (5 as), Radončić, Dončić 20, Maciulis, Rejes 8 (8 sk), Kampaco 5, Justa 3, Kerol 12, Tavares 4, Tompkins 10.

C. ZVEZDA MTS: Radičević, Dangubić 6, Davidovac 7, Lazić 3, Antić 11, Dobrić 10, Feldin 10 (5 as), Janković, Ročesti 18 (7 as), Lesor 6, Jovanović, Bjelica 16 (6 sk).

 

Evroliga, 10.  kolo

Efes – Makabi                                73:68

Makabi - Žalgiris                         81:74

Baskonija – Fenerbahče                 69:83

Valensija – Olimpijakos               64:72

CSKA – Barselona                         92:78

PAO Unikaha                                   82:71

Real – C. zvezda                             83:87

 

Autor:
Pošaljite komentar
Evroliga: Već viđeno, Zvezda nemoćna u Pireju

Evroliga: Već viđeno, Zvezda nemoćna u Pireju

18.11.2017. 11:14 11:18