Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

"AZURI" PONOVO KOBNI Košarkaši Srbije PORAŽENI u prvom kolu druge faze na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

01.09.2023. 12:10 12:17
Piše:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

ošarkaši Srbije poraženi su od Italije u prvom kolu novoformirane I grupe na Svetskom prvenstvu, nakon što su ispustili 16 razlike koje su stekli tokom treće četvrtine.

Tragičar je bio Bogdan Bogdanović, pošto je za tri šutirao jedan od 12. Sada ih očekuje duel protiv Dominikanske Republike za prolaz u četvrtfinale.

Porazi u kvalifikacijama za Olimpijske igre i prošlogodišnjem Eurobasketu bili su motiv više za „orlove“ da u ovom susretu pokažu pravo lice. Počelo je, kako se i očekivalo, vrlo nervozno sa naše strane.

Selektor Pešić odlučio je da se od prvog minuta sve preuzima, što je donekle i davalo rezultat. Izgubila je Italija nekoliko lopti, ali naša selekcija nije uspevala to da materijalizuje. Veoma nervozan start imali su „orlovi“, o čemu svedoči i uvodnih šest promašaja za tri poena.

Prednjačio je Nikola Jović, koji nije pronalazio dobra rešenja, a nije bio ni na nivou u odbrani, pa je ubrzo zamenjen. Imali su „azuri“ tek 28 odsto šuta za tri poena do sada, da bi ovu utakmicu otvorili sa pet od pet. Ponovo je Spisu bio posebno raspoložen i već u prvom poluvremenu došao do 10 poena i bio pokretač serije, čiji epilog je bio dvocifreno vođstvo Italije. Nisu naši uspevali da pronađu unutrašnju igru, ali se bar odbrana konsolidovala ulaskom Avramovića, posle čega je Dobrić vezao nekoliko poena i približio „orlove“ na minus četiri.

Nastavio je bek Partizana da diriguje igrom na pravi način. Bio je Avramović precizan sa distance, zatim pogodio iz prodora za plus pet i činilo se da je Srbija u dobrom ritmu. Međutim, povratkom prve petorke Italije, pre svega Fontekija, „azuri“ su vratili vođstvo. Uspela je nekako naša selekcija da se konsoliduje u samoj završnici poluvremena i da prvom trojkom Bogdanovića, uz zvuk sirene, na poluvreme ode sa plus dva.

Možda je Stefan Jović odigrao nešto slabije u prvih 20 minuta, ali se to nikako ne može reći za nastavak. Krao je lopte, asistirao i poentirao i bio inicijator serije srpskog tima, koji je posle koša Milutinova otišao na plus sedam. Pronašla je tada Pešićeva ekipa dobro proveren recept za Italijane – odbranu i unutrašnju igru. Sve je lakše izgledalo tada.

Malo po malo, „orlovi“ su stekli dvocifrenu prednost i uspostavili kontrolu. Pogodio je potom Nikola Jović sa distance, za maksimalnih plus 16 sredinom trećeg kvartala, što je bio znak za Italijane da krenu na sve ili ništa. To im je i pošlo za rukom, pa su ekspresno smanjili na samo minus tri, posle dve vezane trojke Datomea.

Na tome su Italijani izgradili samopouzdanje, Fontekio je sve pogađao i na kraju doneo veliku pobedu svojoj ekipi. Imala je Srbija šansu da preokrene, ali je nespretno odigrala poslednji napad.

V. M. Petrović

Srbija – Italija 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19)

MANILA: Arena Koloseum, gledalaca: 4.000, sudije: Vulić (Hrvatska), Kastiljo (Španija), Kune (Španija).

SRBIJA: Avramović 7, Bogdanović 18, S. Jović 4, N. Jović 5, Milutinov 14, Petrušev, Dobrić 15, Davidovac 2, Gudurić 8, Marinković 3, Ristić.

ITALIJA: Severini 3, Datome 10, Fontekio 30, Meli 8, Spisu 12, Tonut 3, Riči, Pajola 7, Diuf, Polonara 3, Proćida, Spanjolo.

Marko Gudurić u prodoru

 

Autor:
Pošaljite komentar
Svetsko prvenstvo u košarci AMERIKANCI LAKO PREGAZILI GRKE

Svetsko prvenstvo u košarci AMERIKANCI LAKO PREGAZILI GRKE

28.08.2023. 17:08 17:13
FIBA: KOŠARKAŠI SRBIJE ŠESTI FAVORITI za osvajanje titule na Mundobasketu SAZNAJTE KO SE KOTIRA BOLJE OD ORLOVA

FIBA: KOŠARKAŠI SRBIJE ŠESTI FAVORITI za osvajanje titule na Mundobasketu SAZNAJTE KO SE KOTIRA BOLJE OD ORLOVA

31.08.2023. 11:38 11:45