Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zvezda posle penal drame osvojila Kup i duplu krunu

25.05.2021. 22:00 11:35
Piše:
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

BEOGRAD: Fudbaleri Crvene zvezde posle 14 godina osvojili su duplu krunu, pošto su večeras u finalu Kupa Srbije savladali Partizan posle penala - 0:0 - 4:3.

Utakmica je tokom 120 minuta bila prilično loša, sa malo šansi, oprezna sa obe strane, kao da su i jedni i drugi čekali penale.

A u penalima su viđene ružne scene, umalo tuča Nikole Krstovića i Vladimira Stojkovića, a potom i dve ključne odbrane Milana Borjana - Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću.

Zvezda je osvojila prvi Kup posle devet godina, ukupno 25. u istoriji.

Stanojević: Čestitke Zvezdi, sportski smo sve podneli

Čestitke Zvezdi na osvojenom Kupu, sve je na kraju bilo korektno, uz čarke u određenim trenucima, rekao je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević posle porazu u finalu Kupa.

"Nemam šta da zamerim momcima, kraj je sezone, bili smo teški, mogli smo da dobijemo i mi i oni u regularnom delu, ali penali su u uvom trenutku otišli na njihovu stranu", izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Bila je egal utakmica, bilo je na kraju i loših, nekih nesportskih stvari, dodao je Stanojevič.

"Ali, sportski smo podneli kao što dolikuje velikom klubu kao što je je Partizan, ostali na ceremoniji dodele trofeja", istakao je Stanojević.

Stanković: Bitan je trofej, ne da li je bilo lepo

Zaokružili smo jaku sezonu duplom krunom, zasluge idu momcima. Ne zanima me da li je bilo lepo kada treba da doneseš trofej kući, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle pobede u finalu Kupa.

"Brzo se zaboravi lepota. Čestitam klubu, igračima, navijačima, ali čestitam i mom kolegi Saletu Stanojeviću na izvanrednom radu, Partizan se dosta podigao njegovim dolaskom", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener se složio sa ocenama da je derbi bio "ružan za gledanje".

"Momci su dali sve, video sam u njihovim očima da nema više benzina. Imamo ogromno poverenje u sve momke, videli ste izmene, drugi su ušli, opravdali očekivanja. Krstović je dao celog sebe, postigao gol iz penala", poručio je Stanković.

Krstović: Ponele su me emocije, pa sam zato tako odreagovao

Fudbaler Crvene zvezde Nikola Krstović izjavio je da je bio siguran da će realizovati jedanesterac u penal seriji finala Kupa Srbije protiv Partizana.

Crvena zvezda sinoć je osvojila 25. put nacionalni kup, posle boljeg izvođenja penala 4:3, a prilikom izvođenja jedanesterca došlo je do koškanja sa Krstovića i golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

"Prvi sam se javio treneru Stankoviću za izvođenje penala jer sam bio siguran u sebe i u to da ću ga dati. Malo su me ponele emocije, pa sam zato tako odreagovao. Ovaj pogodak posvećujem mojoj porodici koja me je uvek podržavala, u lepim i teškim trenucima. Mom ocu, majci i sestri, koje volim najviše na svetu", rekao je Krstović za klupski sajt.

Borjan: Bog nam je vratio sa duplom krunom

Kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan rekao je da ovo bila nestvarna sezona za sve u klubu.

Crveno-beli su osvojili duplu krunu posle 14 godina, pošto su sinoć u finalu Kupa Srbije savladali Partizan na stadionu "Rajko Mitić" posle izvođenja penala 4:3.

"Godina je bila nestvarna za sve nas u klubu. Samo je jedan poraz bio od Hofenhajma u grupnoj fazi Lige Evrope, mislim da je ovo uspeh za sve nas. Stvarno sam preponosan na moje saigrače, uradili su odličan posao. Mnogi ne znaju kroz šta smo mi sve prošli u svlačionici, ali ovim momcima kapa dole i vratilo nam se sve", rekao je Borjan za klupski sajt.

Borjan je bio jedan od junaka Zvezdine pobede jer je obranio dva jedanesterca.

"Bog nam je vratio sa duplom krunom posle toliko godina i sa svim ovim uspesima, obaranjem rekorda i svega Želim da se zahvalim svojoj porodici, sinu i ženi koji su mi najveća podrška i uvek su uz mene, navijačima, saigračima i upravi kluba. Hvala vam na svemu zvezdaši", zaključio je Borjan.

Autor:
Pošaljite komentar