Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zrenjaninac Igor Bašić sa Mačvom na pripremama u Italiji

07.02.2023. 10:33 10:34
Piše:
Foto: FK Mačva/ Igor Bašić odlično se snašao u Šapcu

Od septembra prošle godine u redovima šabačkog prvoligaša Mačve nalazi se i Zrenjaninac Igor Bašić.

Visoki dvadesetšestogodišnji štoper trenutno sa saigračima boravi u italijanskoj regiji Udine, gde se priprema za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Srbije.

– Nalazimo se na pripremama u Linjanu, mestu koje se nalazi na pola puta između Venecije i Trsta. Dani ovde prolaze uz treninge i prijateljske utakmice koje imamo. Ujutru idemo na doručak, pa na trening, a posle ručka nas čeka još jedan trening i zatim večera. Dosta naporno radimo, dan zaista brzo prođe – poručuje iz Italije za “Dnevnik” Igor Bašić.

Slobodno vreme Bašić i saigrači uglavnom koriste za odmar jer im je, kako kaže, on najpotrebniji.

– Malo obilazimo i druge gradove, koji se nalaze u okolini. Takođe, odigramo Soni plejstejšn i kafenišemo. Uglavnom su sve to klasične aktivnosti tokom priprema – otkriva Bašić.

Bivši igrač podgoričke Budućnosti, koji je po povratku u Srbiju zaigrao za Zlatibor, a zatim se preselio u Šabac, napominje da do kraja takmičarske sezone definitivno ostaje u Mačvi.

– Lepo mi je u novom klubu. Svi su me odlično prihvatili i za sada ne razmišljam o promeni sredine – dodaje Bašić.

Posle 19 odigranih kola, Šapčani se nalaze na 11. mestu na tabeli, sa 22 osvojena boda i skorom od pet pobeda, sedam poraza i isto toliko remija.

– Dosta bodova smo izgubili na neke naše, mogu slobodno reći, gluposti, iako smo poprilično dobro igrali. Mislim da smo u prvom delu sezone zaslužili više bodova. U svakom slučaju, imamo dobru ekipu i očekujem da uđemo u plej of – zaključio je Igor Bašić.

Ž. Balaban

Piše:
Pošaljite komentar