Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vošina klupa donela pobedu u gostima (foto, video)

28.09.2020. 19:18 19:40
Piše:
Izvor: F. Bakić/Fudbaleri Inđije i Vojvodine prikazali su sasvim solidnu partiju

Vojvodina je brzo prebolela poraz iz Liježa i vratila se na pobednički kolosek u domaćem prvenstvu.

Pred crveno-belima oružje je položila ekipa Inđije, koja je silno želela da još jednom iznenadi Novosađane, ali je ovog puta kvalitet bio na strani čete trenera Nenada Lalatovića. Voša je, dakle, upisala i šestu pobedu u Superligi i još jednom potvrdila da će i u ovoj sezoni biti i te kako konkurentna u borbi za vrh tabele.

Već u 4. minutu prvu priliku imala je ekipa iz Novog Sada, kada je Mrkaić odigrao povratnu loptu na peterac domaćina, glavom ju je zakačio Siniša Saničanin, ali nije bio precizan i ona je otišla iznad prečke. Motivisani su bili Inđijci, pokazujući želju da se nadmeću i da pokušaju da stignu do željenog rezultata.U 15. minutu Maksimović i Aleksić bili su u duelu u kaznenom prostoru Vojvodine, igrač u zelenom dresu je pao, a kompletna domaća klupa skočila je tražeći najstrožu kaznu. Sudija Mitić, međutim, procenio je da elemenata za dosuđivanje penala nije bilo i dozvolio je da se igra nastavi. Pet minuta posle toga dugo je vukao loptu kapiten Sremaca Brana Ilić, vratio je do Protića, ovaj je uputio šut po zemlji, ali je Goran Vukliš bio oprezan i dobro postavljen i otklonio opasnost.

Tempo igre bio je na zavidnom nivou, obe ekipe nisu skrivale ambiciju da osvoje sva tri boda, pa smo u prvom delu poluvremena pratili zanimljiv fudbal.Izvanredno je u 32. minutu sa preko 20 metara šutirai Inđijac Luka Cucin, sve je učinio majstorski, međutim Vukliš je ponovo bio na visini zadatka.Najveći deo fudbalske bitke vodio se na sredini terena, gde su oba tima nastojala da ostvare dominaciju i organizuju opasnije atake. Ipak, susret je lagano klizio u kolotečinu, doduše s puno obostranog trčanja, ali i (pre)malo dešavanja. Šansu da ipak zatrese mrežu, u nadoknadi vremena, imao je Momčilo Mrkaić, ali je glavom loptu uputio iznad prečke.

Sa tri izmene koje je načinio u poluvremenu Nenad Lalatović, Novosađani su zaigrali nešto ofanzivnije u nastavku, ali prilika u prvih desetak minuta nije bilo ni pred jednom golom.Gosti su nastavili da pritiskaju rivala i kao plod takvog opredeljanja u 59. minutu uspeli su da savladaju golmana Jovičića. Odlično su kombinovali Čović i Vukadinović, usledilo je ubacivanje lopte po zemlji do Petra Bojića, a ovaj je manirom rutinera zatresao mrežu, postigavši peti gol u šampionatu.

Nakon vođstva gostuiju, tempo igre je podignut, izmene je načinio i trener Inđije, pa je u 66. minutu Bastajić pokušao atraktivnim šutem da iznenadi Vukliša, ali je uputio udarac daleko od gola. A onda je Nemanja Čović povisio rezultat na 2:0, posle centaršuta Drinčića s desne strane. Neko je u gužvi prebacio loptu na drugu stativu, gde je Čović bio snalažljiv i doneo svm timu tada već ubedljivu prednost.

Pokušao je Bastajić i u 74. minutu, veoma dobro je šutirao sa 20 metara, ali ponovo nije bio precizan. Do kraja su crveno-beli sigurnom igrom kontrolisali situaciju na terenu, ne dozvoljavajući domaćinu da stigne makar do počasnog gola.

Inđija Vojvodina 0:2 (0:0)

INĐIJA: Stadion FK Inđija, igrano bez gledalaca, sudija: Mitić (Leskovac). Strelci: Bojić u 59. i  Čović u 70. Žuti kartoni: Protić (Inđija), a Mrkaić, Devetak, Kovačević (Vojvodina).

INĐIJA: Jovičić 6,5, Cucin 7, Mihajlov 6,5, B. Ilić 6,5 (Bakić -), M. Ilić 6,5 (Tripković 6), Bastajić 7 (Veličković -), Jovanović 6,5 (Eliomar 6,5), Aleksić 6,5 (Purtić ), Krneta 6,5, Protić 6,5, A. Đorđević 6,5.

VOJVODINA: Vukliš 7, Andrić 7, Kovačević 7, Saničanin 7, Devetak 7 (S. Đorđević 7), Maksimović 7 (Stojković 7,5), Drinčić 7,5, Mladenović 7, Zukić 7 (Čović 7,5), Vukadinović 7 (Gemović -), Mrkaić 7 (Bojić 7,5).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar