Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOŠIN PUN POGODAK U TRI UTAKMICE NA ZLATIBORSKIM PRIPREMAMA: Savladana i Mladost (FOTO)

06.07.2024. 20:11 20:15
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

U maratonskom meču 2 x 70 minuta Vojvodina je pobedila ekipu lučanske Mladosti sa 3:2 i tako sa tri pobede u tri utamice najavila pohod na tri fronta u novoj takmičarskoj sezoni.

Novosađani su po završetku utaikmice i kratkog predaha u Užicu krenuli put Novog Sada, gde će da nastave pripreme do početaka prvenstva, 20. jula. Generalna proba je 14. jula na terenu Centra FSS u Staroj Pazovi, protiv turskog prvoligaša Bašakšehira.

Po popodnevnoj vrelini julskog dana igrači obeju ekipa nisu bili na očekivanom nivou, ni što se igre tiče, niti zalaganja kakvo bi moralo da bude u nameri da se na odgovarajući način prikažu dostignuća usvojena na zlatiborskim pripremama. Vojvodina jeste bila bolja, ali je baš kao i u susretu sa jermenskim Noom počela da igra tek kada je protivnik stekao rezultatsku prednost. Momenat kada je Mladost povela, usledio je nakon pokušaja Alempijevića u četvrtom minutu. Carević je njegov šut zaustavio, ali nije Jakubuov jedan minut kasnije. Osim kasnijih protivnapada, koje je predvodio i izvodio strelac gola za Lučance, Mladostaši su uglavnom proveli u zoni ispred svog kaznenog prostora.

Tu zonu Novosađani su napadali sa Zadi Serijem u ulozi pokretača svih njihovih akcija. Njegovi centaršutevi ostajali su bez realizacije, posle Koraćevih pokušaja glavom u 10. i u 35. minutu, ili Ivanovićevog šuta iz okreta između. Dodalo li tom zbiru i dva Petrovićeva pokušaja izvan šesnaesterca, koje je sigrni Stamenković amortizovao, u osmom i 40. minutu, dobićemo okvir za sliku o Vošinom boljem izdanju u prvih 45 minuta.

Početni sastavi ostali su još 25 minuta na terenu. Jakuba je ponovo prvi zapretio posle tri minuta igre u nastavku, da bi u 56. minutu Veličković savladao odličnog Stamenkovića za svoj prvenac novoj sredini i za Vošino izjednačenje. Asistent je bio, ko bi drugi, Zadi Seri. Dva minuta kasnije Petrović je i treći put pretio sa dvadesetak metara, a u 62. minutu Zadi Seri je, posle duplog pasa sa Veličkovićem, lobovao Stamenkovića, ali je na gol-linije loptu zaustavio Divac i tako sprečio vođstvo Novosađana.

Sa novim sastavima nastavile su ekipe drugih 70 minuta, a prvu priliku imao je Vošin kapiten u tom delu Vukanović, posle centaršuta Brazilca Barosa, ali je šutirao iznad prečke, a promašajem okvira gola završio je akciju i Vukić tri minuta kasnije. Akter najlepše akcije u nastavku Savićević poveo je napad sa centra, izmenjao pas sa Drobnjakom, u kaznenm prostoru okrenuo je Andrića i potom prebacio prečku.

Konačno u 108. minutu, mladi Sukačev, koji je i u prethodnim utakmicama ostavio utisak da je reč o igraču na koga je moguće računati, savladao je Samčovića za Vošin novi preokret u finišu u za pobedu treću u nizu od tri utakmice na pripremama na zlatiborskim terenima. Isti igrač u situaciji jedan na jedan sa trećim lučanskim golmanom Matijaševićem šutirao je pravo u čuvara mreže, tako da je rezultat ostao nepromenjen u 129. minutu, ali samo do 133. minuta i nove akcije Sukačeva i njegovog pasa do Nikolića koji je savladao lučanskog golmana za 3:1. Vošinu pobedu umanjio je Ndiaj iz penala, dva minuta pre kraja.

Vojvodina – Mladost 3:2 (0:1)

UŽICE: Stadion „Radomir Antić“, strelci:Veličković u 56. Sukačev u 108. i Nikolić u 133. minutu za Vojvodinu, a Jakubu u 5. i Ndiaj (11 m) u 138. minutu za Mladost, žuti kartoni: Lazarević, Crnomarković, Rosić (Vojvodina), Andrić, Pribaković (Mladost).

VOJVODINA: Carević, Lazharević, Korać, Crnomarković, Đorđevć, Petrović, Poletanović, Radulović, Veličković, Zadi Seri, Ivanović. Od 70. minuta igrali su: Rosić, Butean, Jeličić, Drobnjak, Baros (Tanjga), Popović, Savićević, Sukačev, Nikolić, Vukić, Vukanović.

MLADOST: Stamenković, Divac, Cvetinović, Leković, Varjačić, Pejović, Udovičić, Ljubomirac, Alempijević (Bondžulić, Ndiaj), Bojić, Jakubu. Od 70. minuta igrali su: Samčović (Matijašević), Ćirković, Andrić, Petrović, Pribaković, Đurković, Frajdej, Tumbasević (Žunić), Joksimović, Ćirić, Bondžulić.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
U SUBOTU U UŽICU ZAVRŠNA PROVERA NIVOA VOŠINIH ZLATIBORSKIH PRIPREMA: Lučanci testiraju novosadske linije

U SUBOTU U UŽICU ZAVRŠNA PROVERA NIVOA VOŠINIH ZLATIBORSKIH PRIPREMA: Lučanci testiraju novosadske linije

05.07.2024. 16:57 17:22