Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA I ČUKARIČKI REMIZIRALI NA "KARAĐORĐU": Vošina serija šansi za jedan bod

02.04.2024. 20:43 20:52
Piše:
Izvor: F. Bakić

Ni posed lopte, ni serija idealnih prilika, ništa nije popmoglo Vojvodini da u derbiju kola stigne do pete uzastopne prvenstve pobede i to u susretu sa direktnim takmacem za vrh superligaške tabele.

Vojvodina je od početka nametnula sopstveni stil, na kome je plela niz od četiri uzastopne pobede, kod kuće i u gostima, bez razlike. To je podrazumevalo otvorenu igru, sa visoko postavljenom postavom, koja je težište igre projektovala ispred protivničkog kaznenog prostora. Posed lopte bio je merljiv pogledom, a igra po bokovima nagoveštavala je rasplet koji su priželjkivali i očekivali navijači u rekordnom broju ovog proleća. I na vreme su poveli Novosađani, već posle 15 minuta i frtalj. Akcija za fudbalski udžbenik: Zadi je u svom stilu prošao uz levu aut liniju, centrirao na suprotnu stativu, gde je loptu dočekao Bjeković da bi je prosledio na Ivanovićevu glavu za Vošino vođstvo.

 

Rezultatska prednost nije promenila sliku na terenu. Domaći tim nastavio je istim ritmom ka Filipovićevom golu, ali je neopreznost u 25. minutu, preciznije rečeno neodlučnost u odbrani koštala gubitkom stečenog kapitala. Docić je asistirao Miladinoviću za izjednačenje, šutem iskosa sa desne strane u suprotni ugao gola.  Do odmora Novosađani nisu iskoristili dve prilike: u 40. minutu nisu se sporazumeli Ivanpović i Vukanovič, a pet minuta kasnije Zadi nije završio akciju u skladu sa Zukićevim manevrom po levoj strani.


Đorđević u klubu 100

Pre početka utakmice uramljeni dres sa brojem 100 uručen je Stefanu Đorđeviću za njegov jubilarni nastup u Vošinom sastavu.

Đorđević je 107. igrač Vojodine koji je bio u sastavu Vojvodine na 100 i više takmičarskih utakmica.

Istovremeno, glčedaociu su ovacijama pozdravili novog potgpredsednika kluba Milana Mandarića. Aplauzom su dočekali i srpskog selektora Dragana Stojkovića.


U drugom delu gosti praktično nisu ni prelazili centar, ali ako bi ga i prešli zavladao bi muk na tribinama, kao u 72. minutu kada je Kovač neometan šutirao pored gola, ili u 88. kada je Stevanović iz neposredne blizine glavom gađao u Carevića. U međuvremenu, domaći igrači su u naletima opsedali gol Čukaričkog, tražeći način da stignu do pobedničkog pogotka, ne retko utisak je dovodio u ravan ocenu da su želeli da se u gol ušetaju s loptom. U povoljnim prilikama bili su Ivanović u 56. Vukanović četiri minuta kasnije, Đorđević je pokušao s leva, Ivanović pogodio stativu s desna, da bi Bjeković u 76. minutu maestralni dribling u kaznenom prostoru završio početničkim promašajem levom nogom. Novi susret istih suparnika je za sedam dana u Beogradu, u četvrtfinalu Kupa Srbije.  

  Vojvodina – Čukarički  1:1 (1:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 4.000, sudija Aleksandar Živković (Niš), strelci: Ivanović u 16. za Vojvodinu, a Miladinović u 25. minutu za Čukarički, žuti kartoni: Petrović, Crnomarković, Vukanović (Vojvodina), Jovanović, Ivanović, Sisoko (Čukarički).

VOJVODINA: Carević 6, Bjeković 7 (Lazarević), Korać 6, Crnomarković 6, Đorđević 6,5, Petrović 6,5, Zukić 6 (Nikolić), Savićević 6 (Kembel), Ivanović 7, Zadi Seri 7, Vukanović 7. 

ČUKARIČKI: Filipović 6, Stanković 6, Stevanović 6, Jovanović 6, Tošić 6, Sisoko 5,5, Docić 5,5 (Kovač), Ivanović 5,5, Miladinović 6 (Milojević), Nikčević 5,5 (Adžić), Pavkov 5,5 (Silveira).

L. Bakmaz  

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
POGLEDAJTE KAKO JE VOŠA POVELA PROTIV ČUKARIČKOG (VIDEO): Vojvodina - Čukarički 1:1; Na stadionu i selektor Dragan Stojković Piksi

POGLEDAJTE KAKO JE VOŠA POVELA PROTIV ČUKARIČKOG (VIDEO): Vojvodina - Čukarički 1:1; Na stadionu i selektor Dragan Stojković Piksi

02.04.2024. 18:24 20:30