Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVOĐANSKI SUPERLIGAŠKI DERBI U PLEJ-OFU OPRAVDAO OČEKIVANJA: Uspeo revanš Bačkotopolčana

20.04.2024. 17:15 17:35
Piše:
Foto: S. Šušnjević

Pobedom u pokrajinskom derbiju TSC se revanširao Vojvodini za poraz u Novom Sadu i što je važnije po klub učvrstio je treću poziciju na tabeli.

Novosađani praktično nisu bili ni zauzeli mesta u formaciji na terenu, a domaći tim je već vodio sa 2:0.

Prvi napad Bačkotopolčani su započeli uz desnu aut liniju, odakle je Cvetković u šesnaestercu pronašao Pantovića. Strelac vodećeg gola je šutirao iz prve, tako da odbrambeni igrači gostiju nisu ni stigli da postave blok ispred Carevića. Grogiranu Vošinu odbranu dotukao je Ćirković dva minuta kasnije. Ovoga puta akcija je išla uz levu aut liniju, a očekivani Ćirkovićev centaršut je izostao u korist korisnijeg epiloga po domaći tim. TSC-ov ofanzivac je iskosa gađao suprotni ugao Carevićevog gola i pogodio.

Neočekivani stampedo u plavom, međutim, nije demoralisao tim koji je u prethodne dve utakmice na TSC areni oba puta pobeđivao rivala. Vojvodina je preuzimala primat između kaznenih prostora, čekajući priliku da akcijama s krila pronađe prostor za konkretniju završnicu. Za razliku od novosadskog meča, gde je Zadi Seri diktirao ritam po levoj strani, sada je Kembel po suprotnoj strani bio začetnik većine akcija. Braneći se, od gostujućih napada Stojić je načinio prekršaj na ivici šesnaesterca, po sredini gola, namestivši tako idealnu poziciju za šutera Zukićevog kalibra, koji je iz prekida, baš kao i pre sedam dana, savladao Ilića.


Lazetić u „klubu 100“

Trener TSC-a Žarko Lazetić protiv Vojvodine je 100. put predvodio tim TSC-a u takmičarskim utakmicama. Tim povodom, pre početka utakmice, predsednik kluba Janoš Žemberi uručio je Lazetiću uramljen dres ekipe sa brojem 100. U susretu sa Vojvodinom TSC je, sa Lazetićevim na klupi, postigao 49. pobedu. U međuvremenu, 24 puta je remizirao i 27 puta izgubio utakmicu.

 I ostali treneri TSC -a  u stručnom štabu dobili su uramljen dres sa brojem 100, a to su: Bojić, Mutavdžić, Farago, Sabo i Jokić. 


Do finiša prvog dela Novosađani su imali posed, pokušavali su Zadi Seri u 37. i Korać glavom u 38. minutu, ali zrelije prilčike za ubedljivije vođstvo propustili su Stojić u 42. minutu kada je glavom gađao u Carevića iz neposredne blizine i Pantović tri minuta kasnije, kada je stativa asistirala Careviću u odbrani njegovog gola.

Promena u sastavima na početku drugog dela nije bilo, ali je posle desetak minuta, umesto Kembela Radulović nastavio uz desnu aut liniju. Vojvodina je u duhu prethodnih utakmica nastavila ofanzivnim stilom da traži način za izjednačenje. Pronašao ga je Ivanović u 62. minutu, nakon što je Petrović započeo akciju, a za izjednačujući gol Zadi Seri asistirao Ivanoviću.

Pobedonosni gol za TSC postigao je Pantović u 74. minutu. Prethodila mu je jedinstvena promenada igrača u plavom Vošinim petercem, a da niko od gostujućih igrača nije ni pokušao da preseče u putanju  lopte do Carevićeve mreže.

TSC – Vojvodina 3:2 (2:1)

BAČKA TOPOLA: TSC arena, gledalaca 2.000, sudija: Ivković (Lajkovac), strelci: Pantović u 3. i 74. Ćirković u 5. minutu za TSC, a Zukić u u 13. Ivanović u 62. minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Stojić, Đakovac, Krstić (TSC), Petrović, Vukčević (Vojvodina).

TSC: Ilić 6, Cvetković 6, Stojić 6, Đorđević 6, Krstić 6, Radin 6,5, Đakovac 6, Jovanović 6,5 (Rakonjac), Pantović 7,5 (Milosavljević), Ćirković7,5 (Šoš), Stanić 6,5 (Pejić).

VOJVODINA: Carević 6, Lazarević 6, Korać 6, Crnomarković 6, Đorđević 6, Savićević 6 (Vukanović), Petrović 6,5, Kembel6,5 (Radulović), Zukić 7, Zadi Seri 6,5, Ivanović 7.

L. Bakmaz

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) SUPERLIGA SRBIJE: TSC - Vojvodina 3:2

(UŽIVO) SUPERLIGA SRBIJE: TSC - Vojvodina 3:2

20.04.2024. 14:46 16:57
U VOŠI RAČUNAJU NA SPREMNOST DA PONOVE IGRU (I REZULTAT) SA „KARAĐORĐA“: Bandović tradiciji ne veruje

U VOŠI RAČUNAJU NA SPREMNOST DA PONOVE IGRU (I REZULTAT) SA „KARAĐORĐA“: Bandović tradiciji ne veruje

19.04.2024. 15:39 15:42
LAZETIĆ 100. PUT VODI TSC UPRAVO U DERBIJU S VOŠOM: Spremna nova taktika za revanš

LAZETIĆ 100. PUT VODI TSC UPRAVO U DERBIJU S VOŠOM: Spremna nova taktika za revanš

19.04.2024. 11:58 12:08