Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvođanska liga – sever

01.12.2020. 12:38 12:40
Piše:
Foto: pixabay.com

Crvenka – Vojvodina (BG) 0:5 (0:3)

CRVENKA: Stadion „Milorad Džomba“. Sudija: Milešević (Novi Sad) 8. Strelci: B. Jelić u 7. Pelengić u 16. Vinović u 45. i 54. i  Vranješ u 64. minutu. Žuti karton: J.Subotić (Crvenka)

CRVENKA: Gostović 7, Đuričković 6, Ivić 6, J.Subotić 6, Mi.Kerekeš 6, Maksimović 6, Bešić 6, M. Subotić 6, Bakić 6, Todorović 6, Ma. Kerekeš 6

VOJVODINA: Milovanov -, Preradov 7 (od 46. Stefanov 7), B. Jelić 7 (od 60. Vranješ 7 ), Pelengić 7, Vinović 7,5 ( od 67. Prodanov -), N.Ćulum 7,

Lider na tabeli bio je neumoljiv prema domaćinima. Gosti su u svim elementima igre nadvisili domaće fudbalere Crvenke uverljivom pobedom i time potvrdili da su zasluženo jesenji prvaci.

Za razliku od svog kolege na suprotnoj strani, Milovanova, golman domaćih Rastko Gostović imao je pune ruke posla i ,posle svega, primio je „samo“ pet golova. Imali su Bačkogradištanci još sijaset prilika da savladaju Gostovića   i potpuno demoliraju  Crvenčane .

Seriju golova započeo je Bratislav Jelić u 7. minutu udarcem glavom. Udvostručena prednost gostiju usledila je u 16. minutu preko Pelengića preciznim udarcem sa desetak metara. U poslednjem minutu prvog dela utakmice usledio je pogodak  Vinovića  na asistenciju Bojana Ćuluma. U 9. minutu nastavka utakmice Vinović se po drugi put upisao u strelce i ovog puta uz nesebičnu pomoć Bojana Ćulima.

Četiri minuta je trebalo da prođe kako je u igru ušao Vranješ i našao se u idealnoj poziciji i sa desetak metara matirao Gostovića za konačan rezultat.                                                     

T. Jovović

 

Bačka (P) - Mladost (A) 2:2 (0:1)

PAČIR: Igralište  Bačke, sudija: Vasiljević (Odžaci), strelci: Jeknić u 75. D. Karaklajić u 84. za Bačku, a Mišković u 20. Jovović u 90. minutu za Mladost.

BAČKA: Sabo 6,5, N. Majus 6,5, Kujundžić 6, Panić 6,5, Čabrilo 6,5, Dondur 6 (K. Majus 6), Đuranović 6,5, D. Karaklajić 7, Šijačić 6,5, Jeknić 7,5 (Bačić ), Bakić 6,5.

MLADOST: Marković 6,5, Đeri 6,5, K. Jovović 7,5, Vejinović 6,5, Basarić 6,5 (Dumić 6), N. Jovović 6,5, Vukadinović 6,5, Repajić 7 (Divljan 6), Zlatković 6,5, Repac 6,5, Mišković 7,5.

Bila je to čvrsta i teška utakmica. Domaći su stegnuto ušli u utakmicu, igralo se dosta nepovezano sa puno grešaka, to su gosti iskoristili i prrko Miškovića poveli.  U finišu utakmice čak tri pogotka, prvo se u petercu najbolje snašao Luka Jeknić i udarcem glavom izjednačio rezultat. Šest minuta kasnije posle prodora Kujundžića, Karaklajić je postigao pogodak. Ipak, na kraju gosti su usopeli da izjednače , centrirao je Repac, a T. Jovović je poslao loptu u mrežu.

S. Stojiljković

 

Mladost (T) – Mladost (BP) 2:0 (0:0)

TURIJA: Igralište Mladosti , sudija: Krušić (Senta). Strelci: Jović u 48. i Gubaš u 73.minutu. Žuti kartoni: Plavšić (Mladost Bački Petrovac).

MLADOST (T): Ađanski, Adamović, Radulović, Vasić, Gubaš, Jović, Srdanov, Milovanović, Gašić, Ikrašev, Komlenić.

MLADOST (BP): Lenja, Ožvat, Jakuš, Brajković, Plavšić, Đaković, Zorić, Kanja, Stojaković, Kavčić, Beronja.

Pred utakmicu sa Bačkopetrovčanimatrener Knežević na raspologanju je imao samo 12 igrača, pa se sa velikom opreznošću ušli Turinci u meč. Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Šut Komlenića sa poludistance, koji je golman gostiju Lenja uspeo da izbaci u korner jedino je što je vredno pomena. Obe ekipe igrale su oprezno bez rizika, strpljivo čekajući grešku protivnika.

Drugi deo igre bio je znatno sadržajniji i već u 48 minutu snalažljivi Jović evro golom sa dvadesetak metara savladao je Lenju. Gosti su se nakon primljenog gola trgli i u 64. minutu imali zicer kada je golman Ađanski, nakon šuta Stojakovića, lepom paradom sačuvao svoj gol.

Utakmicu je prelomio štoper domaćih Gubaš u 73. minutu kada je, nakon kornera Srdanova, sa druge stative glavom duplirao prednost domaćih. Do kraja utakmice vredno je istači dva udarca Komlenića . Sv.  Srdanov

 

Bajša - ČSK Pivara 4:1 (3:1)

BAJŠA: Stadion Bajša, sudija: Šćepanović (Kruščić), strelci: Tresiglavić u 10. Lekaji u 17. i 60. Žemberi u 26. za Bajšu, a Krstanović u 43. minutu za ČSK Pivaru.

BAJŠA: Damjanović 7, Manojlović 7, Tresiglavić 8, D. Rahić 7 (Ivanov), Kaluđerović 7 (Rušak), Lekaji 8, Marijanović 7, Žemberi 8 (Der), Krivokapić 7 (Majkić), Stojanović 7, Batori 7 (Boroš).

ČSK PIVARA: Vujasinović 6, ANdrić 6, Jevrić 6 (Pavlov), Kotorov 7, Laković 7, Milanović 6,5, Potkozarac 6,5 (Antunović), Temunović 7, Rakić 6,5, Krstanović 7 (Srna), Jakovljević 6,5.

Fudbaleri Bajše voga puta su lako savladali ekipu  ČSK Pivare. Već u prvom poluvremenu su rešili sve dileme. Tresiglavić je u 10. minutu postigao gol, da bi Lekaji i Žemberi nastavili da rešetaju mrežu. Gosti su uspeli popstići pogodakz dva minuta pre kraja prvog poluvremena preko Krstanovića. U drugom delu  domaći su pogodili i prečku i stativu i i preko Lekajia postigli još jedan pogodak. .

S. St.

 

Njegoš - Tekstilac 1:0 (:0)

LOVĆENAC: Stadion Njegoša, sudija Šipiš (Srbobran), strelac: Bogovac u 75. minutu.

NJEGOŠ: Marković 7, Varga 8, Vujošević 7, I. Kočiš 8, Savović 8, Bogovac 8, Tešanović 7, S. Kočiš 8, Bojović 8, Bugarnik 7 (Savanović), Bičkeji 7.

TEKSILAC: Ignjatović 7, I. Jovanović 7 (Mijatović), Šarenac 7, Gostović 6,5, D. Jovanović 6,5 (Stakić), Božičić 7,5, Pešić 7,5, Prelić 7, Radojčić 6,5 (Đokić), Mitrović 7, Stevanović 6,5.

Odlična fudbalska predstva na stadionu Njegoša. Fudbaleri domaćina su zasluženo pobedili. obednik je odlučen u 75. minutu. Bila je to odlična akcija domaćina Uroš Bojović je poslao loptu do Bogovca, a Vojović je lepo pronašao Bogovca koji je plasirao loptu u mrežu.

U finišu gosti su pokušavali da izjednače ali nisu uspeli.

S. St.

 

Autor:
Pošaljite komentar