Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVOĐANSKA LIGA – JUG Derbi u Rumenci bez pobednika

02.12.2020. 10:58 11:02
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Jedinstvo - Novi Sad 1:1 (1:0)

U utakmica koja je po kvalitetu prevazišla ovaj rang takmičenja rivali su podelili bodove. Rumenčane je do pobede delilo minut ili dva nadoknade, ali su uporni gosti uspeli da izjednače rezultat i ostanu neporaženi.

Rumečani su bili bolji u prvom delu i posle nekoliko propuštenih prilika u 36. minutu stigla je nagrada. Centaršut s leve strane uputio je Trišić, loptu je propustio Tepić, a Mitrović bio najprisebniji i zatresao mrežu. Kolosalnu priliku za izjednačenje „kanarinci” su imali preko Pekića. Simić je idealno uposlio bivšeg igrača Jedinstva, a ovaj sa nekoliko metara bio neodlučan. Najpovoljniju priliku da domaći odu na odmor sa dva gola prednosti imao je Rajak. Sve je uradio najbolji akter Dejan Mitrović, a Rajak umesto da plasira loptu u mrežu odlučio se na topovski udarac, koji je završio preko gola.

U nastavku je u dva navrata Jovan Pekić imao priliku za poravnanje, ali bez prave realizacije. Potom je priliku da overi pobedu imao je na dodavalje Veselinovića Berić uz šut preko prečke.

. Činilo se da će se domaći radovati minimalnoj pobedi, a onda je u drugom minutu nadoknade na nekih 16 metara iskosa s leve strane sudija Čekičević sa zakašnjenjem svirao prekršaj nad Vujovićem uz proteste domaćih i dva žuta kartona. Najiskusniji u reodvima Novog Sada Vladimir Branković pogodio je pored zida sami ugao, čini se da je golman Glišić slabo postavio zid .

M. Popović

RUMENKA: Igralište Jedinstva, sudija: Čekičević (Sremska Mitrovica), strelci: Mitrović u 36. za Jedinstvo, a Branković u 92. minutu za Novi Sad. Žuti kartoni: Glišić, Trišić, Zaov, Veselinović (Jedinstvo), Branković, Ilić, Vujović (Novi Sad).

JEDINSTVO: Glišić 6,5, Berić 7, Štefek 7, Gadžić 7,5, Mitrović 8 (Stojanović), Rajak 7 (Moravac 7), Skoko 7, Trišić 7 (Zirić), Tepić 7,5, Zaov 7, Veselinović 7,5.

NOVI SAD: Romić 7, Branković 7,5, Petrović 7 (Ivan 7), Ilić 7, Ignjić 7, Simić 8, Pekić 7, Vujović 7, Leđanac 7,5 (Panić), Vukobratović 6,5, Leškov 6,5 (Kantardžić 7).

Crvena zvezda - Radnički (NP) 2:1 (1:1)

Novom pobedom, petom u ovoj polusezoni momci trenera Dejana Vuletića na pauzu odlaze zadovoljni. Osvojili su 20 bodova i bliži su sredini tabele. Ušli su crveno-beli u meč sa namerom da što pre postignu gol, ali su ga primili. Nakon izrađene akcije gostiju loptu je prihvatio Kuburović i matirao golmana Vojvodića. Radost gostiju trajala je samo dva minuta, kombinovali su Babić i Stanković, a na pravom mestu bio je najbolji akter Mihailo Tubić.

Ređale su se prilike i na jednoj i na drugoj strani, ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom. I u nastavku ista slika na terenu, da bi u 54. minutu prodor i oštar centaršut Babića pogodio Baleševića i pogodio u mreži. Do kraja i pored nekoliko prilika mreže su mirovale.

M. Popović

NOVI SAD: Igralište Crvene zvezde, sudija: Petrović (Sremska Mitrovica), strelci: Tubić u 11. i Balešević u 54. (autogol) za Crvenu zvezdu, a Kuburović u 9. minutu za Radnički. Žuti kartoni: Babić (Crvena zvezda), Ivanović, Šavija,Zorić, Kuburović (Radnički).

CRVENA ZVEZDA: Vojvodić 7, Eror 7 (Apić 7), Jokić 7,5, Dokić 7,5, Nenezić 7,5, Popadić 7, Zvekan 7 (Popov 7), Babić 7,5, Tubić 8, Milovanović 7, Stanković 7.

RADNIČKI: Tanasić 8, Grujić 6,5 (Mikić 7), Cvetinović 6,5, Ivanović 6,5 (Ranitović), Balešević 7, Šavija 7, Saračević 7, Zorić 7,5, Dujić 6,5 (Simić 6,5), Igrač 6,5, Kuburović 7.

Sloga (T) – Budućnost 1:2 (1:2)

U slaboj predstavi, gosti iz Salaša Noćajskog, iskoristili su očajno izdanje Temerinaca, kojima alibi ne može da bude izostanak šestorice prvotimaca.

Ni Budućnost nije bila kompletna, ali se brzo oslobodila početnog pritiska domaćina. Opasni pokušaji Pavlovića i Grujića, uz dobre intervencije mladog Nemanje Rankova, bili su uvertira za vođstvo gostiju. Posle dijagonale golmana Jokića, loptu je prihvatio Miloš Pavlović, a kada mu je Rankov krenuo u susret, elegantno ga je prebacio.   

Pet minuta kasnije, u kaznenom prostoru je oboren Nemanja Tomić, pa je sudija Mitrović dosudio penal, pri čemu se gosti protestvovali, a najnervozniji Dušan Pavlović je dobio crveni karton, zbog vređanja sudije. Odgovornost je preuzeo Nemanja Grujić i matirao Milorada Jokića. Pred odlazak na odmor, Boro Prolić je naivno skrivio penal nad Milošem Pavlovićem, dok je realizator najstrože kazne bio Miloš Petrović, pogodivši gornji ugao.

U nastavku, nije se primećivalo da gostiju imaju igrača manje. Anemični domaćini nisu imali ideju za preokret, pa je udarac Grujića osujetio Jokić, prazan gol je promašio Požarev, dok je Nikola Tomić naciljao stativu.

M. Menićanin

Indeks - Sloboda 2:1 (2:0)

Zanimljiva utakmica odigrana je na teškom terenu. Borbena sa puno trčanja i velike želje igrača oba tima .

Studenti su imali priliku već u drugom minutu, Banjac se našao sam u šesnaestercu, umesto da progra saigrače odlučio se za šut i Oparnica  je uspeo odbrano odbrani njegov udarac. . Gosti su zapretili šutem iznad prečke dva minuta kasnije a u 10. minutu Đorđević je pogodio prečku glavom posle kornera. U 18. minutu Klaić je oduzeo loptu odbrani Slobode izašao je sam ispred golmana i savladao ga.

Drugi gol za Indeks postigao je Nedić sa penala u 45. minutu. Lopta je pogodila u ruku jednog od igrača gostiju i Grmuša je pokazao na belu tačku.

Sloboda se nije branila, pokušavala je da dođe do gola ali je poslednja linija Indeksa funkcionisala odlično.  Ipak, gosti su smanjili rezultat u 70. minutu kada je Vukotić izveo slobodan udarac sa oko 20 metara od gola, tukao je ispod nogu zida, lopta je nekog zakačila, promenila pravac i prevarila Sekickog.

U 82. minutu Klaić je odlično proigrao Banjca koji je ušao u šesnaesterac Slobode ali je izgubio loptu iz povoljne prilike za gol. U 85. minutu M. Simić je snažno raspalio po lopti sa 30 metara od gola Sekickog a ona je otišla malo iznad prečke.

M. Kovačević  

NOVI SAD: Đačko igralište, sudija: Grmuša (Novi Sad), strelci: Klaić u 18. i Nedić u 45. (s penala) za Indeks, a Vukotić u 70. minutu za Slobodu. Žuti kartoni: Barać, Knežević, Popović (Indeks), A. Simić, Štulić, Vukotić (Sloboda).

INDEKS: Sekicki 7, A. Ćuk 8, Vuković - (Knežević 7,5), Barać 8, Nedić 7,5, Banjac 7, Klaić 8 (Đerić), J. Ćuk 7, Luladžija 8, Beložanski 7 (Blešić), Nađ 7,5.

SLOBODA: Oparnica 6,5, A. Simić 6, M. Simić 6,5, Lazarević 6, Salkunić 6,5 (Ristić 6), Aćimović 6 (Jakšić), Vukotić 6,5, Ninić 6, Štulić 6,5, Dragojević 6,5, Đorđević 6 (Šobot 6). 

Borac - Jadran 3:0 (2:0)

Ekipa Borca opravdala je ulogu favorita i sve rešila oko pobednika u prvom poluvremenu. Raspoložen za igru i davanje golova bio je Davidov koji je već u 10. minutu na prodor i asistenciju Miletića omogućio Aleksandru Davidovu da savlada golmana Antića. U poslednjim trenucima pred odlazak na odmor Aleksandar Davidov je iz solo prodora udvostručio prednost. Na početku drugog dela Milutin Miletić samo je potvrdio ubedljivu pobedu koja je na kraju mogla biti izraženija i sa kojim golom više, ali su domaći smanjili gas. 

M. Po.

ŠAJKAŠ: Igralište Borca, sudija: Stojiljković (Novi Sad), strelci: Davidov u 10. i 45. Miletić u 49. minutu.

BORAC: Studen 7, Stančetić 7, Topić 7 (Đaković 7), Mijić 7,5 (Kalopović), Grgić 7, Kondić 7 (Đurić 7,5), Davidov 8, Zečević 7,5, Stanković 7, Miletić 7,5, Varga 7.

JADRAN: Antić 6,5, Drljača 6, Delić 6, Rosić 6,5, Trivić 6, Ivančević 6, Jurišić 6,5, Pekić 7, Vučković 6, Travica 7, Mihajlović 6 (Komnenović).

Sloga (E) - Jugović 8:0 (4:0)

Domaćin je bio mnogo bolji rival u toku cele utakmice. Prokockali su domaćini bezbroj šansi za još ubedljiviju pobedu.A, gosti iz Kaća, bili su preslab rival, ali su se pošteno borili i sportski su primili težak poraz.

A. Kuzmić

ERDEVIK: Stadion Sloge, sudija Bošković (Salaš Noćajski).Strelci: Herceg u 6. i 60, Volarević u 11, 37, 64. i 71, Mačvanski u 40. i Drobac u 80. minutu. 

SLOGA: Tojagić, Drobac, Đurkić, Volarević, Uglješić, Herceg, Matić (Belić), Stojčić, Mačvanski, Ristić, Stojšić.     

JUGOVIĆ:  Srdić, Gvozdenović, Čupić, Zečević, Đekić, Borovica, Popović, Šepa, Ris, Banda, Babić.

Sremac (V) - Cement 2:2 (1:0)

U fer i korektnoj igri dva stara rivala, krajnji rezultat je i najrealniji.Domaćini mnogo oslabljeni, imali su pred ovaj susret mnogo zaraženih igrača, ali su ipak zadovoljni osvojenim bodom u poslednjem kolu jesenjeg prvenstva.       

M. Inđić

VOJKA: Igralište Sremca, sudija Ranković (Jarak).Strelci: Grujin u 38. i 94. za Sremac, Zeljković u 65. i Milikić u 70. minutu za Cement.Žuti kartoni: Milikić, Laković (Cement).

SREMAC: Martinović 7, Kuburović 8, Turčinović 7 (Antunov 8), Kovačević 7, Šašić 7, Grujin 9, Božinović 7, Spalović 7, Knežević  (Bojić 7), Karna 7 (Đeri), Stanišljević 7.  

CEMENT: Mijanović 7, Peković 7, Tomić 7, Jelić 7, Senderak 7 (Marjanović), Zeljković 8, Stojanović 7, Zogović 7, Laković 7, Bajić 7, Milikić 7.  

Podrinje - Mladost (BJ) 2:2 (0:1)

Rani gol gostiju prosto je poremetio celu igru domaćina.I do kraja poluvremena nisu se oporavili.To znači nisu prikazali igru koja se očekivala. I u nastavku, gosti su imali dobre prilike da uvećaju  vođstvo.

A onda je usledila kardinalna greška golmana gostiju Rodića, koji je loptu igrao rukom van 16 metara. Zaradio je crveni karton, a svoju ekipu oštetio. Posle toga domaćini su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. I kada su domaćini očekivali pobedu, na scenu je ponovo stupio Andrej Vučković, koji je iskoristio sporost domaćih štopera, i između njih šutirao i lopta je završila iza leđa golmana Relića.

L. Krsmanović

MAČVANSKA MITROVICA: Stadion Podrinja, sudija Tepić (Šajkaš).Strelci: Mijailović u 70. i 75. za Podrinje, Vučković u 5. i 87. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Đurđević, Tomić (Podrinje), Zukić, Jovanović (Mladiost).Crveni karton: Rodić (Mladost).  

PODRINJE: Relić 7, Teodorović 7, Đurđević 7, Eraković 7, Delić 7, Janković 7, Mijailović 8, Lacković 7, Tomić 7 (Miglinci 7), Ivić 7, Petrović 7 (Stevanović 7).

MLADOST: Rodić 6, Vejin 7, Stojisavljević 7, Knežević 7, Stevančević 7, Miloš Kovačević 7 (Stojanovioć 7), Milan Kovačević 7, Vučković 8, Zukić 7, Erak 7, Jovanović (Ivanović 7). 

Hajduk (D) - Podunavac 2:0 (1:0)

U Divošu se igrao odličan fudbal.Domaćini su u prvom poluvreme, odigrali onako kako se od njih i očekivalo. I vodeći gol za jesenje lidere bio je ekstra gol Cvijića iz slobodnog udarca s 28 metara.Golman gostiju Trifunović, koji je u ovom meču pokazao sve svoje kvalitete, ovoga puta mogao je samo pogledom da isprati let lopte u mrežu.

U drugom poluvremenu razvila se velika borba.Rivali su se borili na svakom pedlju igrališta. Bilo je šansi na obe strane, više za domaćine, ali drugi gol  za šampione postigao je Trivunović sa penaltika. Skrivio ga je Filipović preoštrim startom u svom kaznenom prostoru.

U samom finišu utakmice i Divošani su skrivili najstrožu kaznu, ali Pejčenović je bio veoma neprecizan.Poslao je loptu pored gola.  

M. Gradić

DIVOŠ: Igralište Hajduka, sudija Kampić (Novi Sad). Strelci: Cvijić u 20. i Trivunović u 79. minutu (iz penala).

HAJDUK:  Leković 8, Simić 8, Cvetanović 7, Halilović 8, Đ. Simikić 7, Cvijić 8,5 (Živković), Balinović 7, Derajić 7, R. Ivković 7, Sovilj 7, Trivunović 8.

PODUNAVAC: Trifunović 6, Filipović 7, Pavlović 7, Marko A. Živković 6, Soldatović 6 (Miloš Živković), Pejčinović 6, Marko S. Živković 7, Jovanović 6, S. Mirčetić 6 (Ljubević), Rauković 7, Labović 7.  

 

DIVOŠ: Hajduk - Podunavac 2:0, TEMERIN: Sloga - Budućnost (SN) 1:2, ŠAJKAŠ: Borac - Jadran 3:0, NOVI SAD: Crvena zvezda - Radnički (NP) 2:1, RUMENKA: Jedinstvo - Novi Sad 1:1, NOVI SAD: Indeks - Sloboda 2:1, ERDEVIK: Sloga - Jugović 8:0, VOJKA: Sremac - Cement 2:2, MAČVANSKA MITROVICA: Podrinje - Mladost (BJ) 2:2.

Autor:
Pošaljite komentar