Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVOĐANSKA LIGA ISTOK Pobeda svadbeni dar kapitenu

20.08.2019. 11:31 11:33
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Fudbaleri debitanta iz Čente zabeležili su istorijsku pobedu na gradskom stadionu u Kikindi pobedivši domaćina sa 2:3. Zanimljivo je istaći da su gosti iz Čente na meč sa domaćinom doputovali sa svega 13 igrača, a razlog je bio što je čak njih sedmoro bilo na svadbi  kapitena Slobodana Eskića.

Po završetku susreta svi su jednoglasno izjavili da su pobedu posvetili kapitenu kao svadbeni dar.  

Gosti su već u 6. minutu poveli , nakon što je najbolji igrač susreta Stojanović uposlio svog suigrača Dobrića, a ovaj je iskoristio grešku odbrane i savldao golmana domaćina Harjovića. Deset minuta kasnije isti akteri ponovo su nadmudrili domaću odbranu i Dobrić se još jednom upisao u listu strelaca.

Trudili su se domaćini da smanje rezultat, stvarali idealne šanse, ali je golman Savkov iz gostujućeg tima bio na visini zadatka. U 74. minutu u kaznenom prostoru Banata oboren je Đukić i sudija je pokazao na belu tačku, sa koje je iskusni Radovan Ilić.  To je dalo krila domaćim fudbalerima da još žešće krenu prema golu golmana iz Čente, ali bezuspešno. I u 81. minutu gosti su preko Stojanovića postigli i treći pogodak i rešili meč.     

M. S.

 

KIKINDA: Gradski stadion, gledalaca oko 100, sudija: Šuljagić (Banatski Karlovac). Strelci: Ilić u 74. (iz penala) i Laništanin u 85. za Kikindu, a Dobrić u 6. i 16. i Stojanović u 81. minutu za Banat. Žuti kartoni: V. Kitanović, Vokić, Krdžalin (OFK Kikinda), a Marković i Čukić (Banat).

KIKINDA: Harjrović 7, Nešić 5 (Važić 6), Ilić 7, Utržan 6, V. Kitanović 5 (Krdžalin 6), Kresoja 6, Krasin 5 (D. Vukobrat 7), Reljić 6, Vokić 6, Đukić 6, Laništanin 7.

BANAT: Savkov 7, Stojić 6 (Cvetković 7), I. Raketić 7, S. Raketić 7, Marković 7, Đukić 7, Jovanović 7 (Simić), Grubor 7, Dobrić 8, Stojanović 8, Maksimović 7.

 

Naftagas - Sloboda  2:2 (1:1)

Posle dve decenije u Elemiru je odigran meč vojvođanske fudbalske lige i završen je podelom plena. Gosti iz Novih Kozaraca su poveli lepim pogotkom koji je u 15. minutu postigao Nikola Jovanović. U 33. minutu Panić je izjednačio rezultat. 

U nastavku igru domaćin je želeo da dođe do prve pobede, imao prilike za to, a u 84. minutu Robert Bakoš savladao je golmana iz Novih Kozaraca za vođstvo od 2:1. U samom finišu susreta gostujući igrač Jovanović još jednom je savladao domaćeg golmana i tako su gosti odneli bod.   

M. S.

ELEMIR: Igralište Naftagasa, gledalaca 400, sudija: Milosavljević (Kovin). Strelci: Panić u 33. i Bakoš u 84. za Naftagas, a Jovandić u 15. i 89. minutu za Slobodu.

NAFTAGAS: Bačalo 7, Prašćević 7 (Markov 7), Davidovac 7 (Aćimov), Popov 7, Bakoš 8, Petrov 8, Jankov 7, Golijanin 7, Grban 7, Panić 8 (Kontić 7, Baranji 8.

SLOBODA: Živkov 7, Ratko 7 (Bogojević 7), Števanov 7, Jovandić 8, S. Ćulibrk 8, Galić 8, Cvijanović 7, M. Spahić 7 (Ćosić), Gavrilović 7 (O. Ćulibrk), Ma. Zečević 8, Ž. Popov 7.

 

Jedinstvo (NB) – Begej 3:1 (0:1)

U prvom poluvremenu gosti su bili mnogo konkretniji iskoristili ležernost domaće odbrane i došli do vođstva u 38. minutu kada je Milan Trojanović prošao po levoj strani i spretno savladao istrčalog Barkocija. U nastavku sasvim druga slika domaći su krenuli silovito i izjednačili već u prvom minutu nastavka. Iskusni Ognjen Maleš je spretno izveo slobodan udarac, lopta je pogodila nekog od gostujućih fudbalera i završila u mreži. Za vođstvo Jedinstva ponovo je zaslužan Maleš, koji je idealno iz kornera pronašao svog  kapiten Marka Njagrina, koji je sve nadvisio i glavom postigao vodeći gol.

U poslednjem minutu grešku golmana Umićevića iskoristio je Aleksandar Kiurski i efektnim golom zapečatio sudbinu borbenog sastava iz Žitišta.

St. Davidović

NOVI BEČEJ: Stadion kraj Tise, gledalaca: 200. Sudija: Radulović (Elemir). Strelci: Maleš u 46, Njagrin u 60. i Kiurski u 89. za Jedinstvo, a Trojanović u 37. minutu za Begej. Žuti kartoni: M. Pecarski, Matić, Dražić, Njagrin (Jedinstvo), Ćurčija, D. Mijatović, S. Mijatović, (Begej).

JEDINSTVO (NB): Barkoci 7, Njagrin 7, M. Pecarski 6 (Balaban -), Matić 7, Kiurski 7, Maleš 7, Babić 6 (Lalić -), N. Pecarski 6 (Dražić -), S. Stanković 6, Ćulum 7, Vidić 6

BEGEJ: Umićević 5, J. Mijatović 6, D. Mijatović 6, Smailagić 6, Krasić 6, Trojanović 7, Ćurčija 6 (S. Mijatović -), Prošić 6, Ninić 6, Svejtlica 6, Ristić 6

 

Proleter – Crvena zvezda 3:0 (1:0)

Izgleda da se novajlije u ovoj ligi iz Vojvoda Stepe još  nisu privikli na takmičenje. Gosti su napadali, bili su borbeni, ali u završnici nisu imali sreće. Domaćini su to iskoristili.

R. Jovanović

 

BANATSKI KARLOVAC: Igralište Proletera, gledalaca 400, sudija Janković (Pančevo), strelci: Timić  u 13.  i 58. (iz penala) i Tomić u 50. minutu, žuti kartoni: Milošević (Proleter), Jeftinić, Popović, Tomac, Bojanić, Vukmirović.

PROLETER: Todorović 8, Getejanc 8, Miković 8, Bobić 8 (Milošević 8), Tomić 8, Đorđević 8,Timić 9, Nastanović 8, Vladić 7, Pobra 8, Grbić 8 (Karaklič 8).

CRVENA ZVEZDA: Ćirković 7, Tomin 7, Tomac 6, Stanojević 6, Vukoje 6 (Bojanić 6), Đorđević 6, Radenković 7( Matijević ), Kuburović 6, Popović 6, Lončarski 6, Jeftinić 6, Šarenac 6. 

 

Krajina - Mladost (O) 2:2 (2:2)

Domaćini su poveli pogodkom Miloša Miloševića u 7. minutu, a to je i činjenica da je ovom strelcu praktično pomogao golman gostiju Luković koji je nespretno intervenisao. Rezultat je povećao Kovačević i očekivala se prava katastrofa gostiju iz Omoljice. Međutim u 33. minutu gosti su preko Javora smanjili na 2:1, a četiri minuta pre odlaska na odmor i poravnali rezultat golom iskusnog Gigovića.

Mada su u nastavku imali i igrača više zbog isključenja gostujućeg prvotimca Antića, Krajišnici u ovu brojčanu prednost igrača nisu iskoristili.

M. S.

KRAJINA: Stadion Krajine, gledalaca 200, sudija: Subić (Vršac). Strelci: Milošević u 7. i Kovačević u 27. za Krajinu, a Javor u 33. i Gigović u 41. minutu za Mladost. Crveni karton: Antić u 60. minutu (Mladost).

KRAJINA: Đ. Rodić 7, M. Ivančević 7 (Grmuša 7), Kovačević 8, Kukolj 7, Mirčetić 7, Vučković 7 (Stojanović 7), B. Ivančević 7, M. Milošević 8, Vukoje 7, Bogić 7 (Juhas 7), Aleksić 7.

MLADOST: Luković 6, Grahovac 7, Celin 7, Antić 6, Pavlović 7, Savkov 7, Gigović 8 (Sakić), Javor 8, Pešterac 7, Jurišić 7, Simonović 7.

 

ŽAK - Budućnost (SC) 3:0 (0:0)

U prvih 45. minuta igre nije bilo prilika. međutim, u nastavku su kikindski železničari tri puta zatresli mrežu gostujućeg golmana Marića. Prvo je Danijel Kočiš u 48. minutu izbio sam ispred golmana Tomislava Marića i uspeo da ga prevari pogotkom. Dva minuta kasnije ponovo su se radovali „žuti mravi” sa Vašarišta jer je novi igrač Nemanja Vrbački iz neposredne blizine pogodio mrežu.  Treći pogodak delo je Marka Ratkova u 79. minutu. Ovaj mladi napadač poneo je loptu sa nekih 40 metara ,  potom je stigao na dvadesetak metara i oštrim šutem pogodio mrežu golmana gostiju.

Mogli su domaćini da postignu još koji pogodak. Gosti iz Srpske Crnje prikazali su bledu igru..     

M. Sekulić

KIKINDA: Stadion Vašarište, gledalaca oko 300, sudija: Jocić (Knićanin), strelci: Kočiš u 48. Vrbački u 50. i Ratko u 79. minutu. Žuti kartoni: Ratko, Fućak (ŽAK), Kovačević, Đukanović (Budućnost).

ŽAK: Mitrović 7, Lolić 7 (Dimitrić), Latković 7 (Berbakov), Ratko 8, Jankov 7, Kočiš 8, Radivojac 7, Kockar 7, Đurđević 7, Fućak 7, Vrbački 8 (Krnić 7).

BUDUĆNOST: Marić 6, Vasiljević 7, N. Kovačević 6 (Stojić 6), Topić 6, Aranitović 6, Prokin 6, Perin 6 (Manojlović), Kovačević 6, Jovandić 6, Đukanović 6 (Lukin), Prpa 6.

 

REZULTATI

Proleter (BK) - Crvena zvezda (VS) 3:0, ŽAK - Budućnost 3:0, Borac (St) - Radnički (S) 4:1, Naftagas - Sloboda 2:2, Kikinda - Banat (Č) 2:3, Krajina - Mladost (O) 2:2, Jedinstvo (NB) - Begej 3:1, Jedinstvo (BK) - Sloga 2:1

 

 

Autor:
Pošaljite komentar