Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) VLAHOVIĆ SE NE BOJI ENGLEZA Jedan su od favorita, ali želimo da prođemo grupnu fazu

14.06.2024. 14:29 14:35
Piše:
Izvor: Youtube printscreen/ Fudbalski savez Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je nedavno u Nemačku, gde će nastupati na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a svoj prvi meč odigraće protiv reprezentacije Engleske.

Tim povodom se medijima obratio,u ime tima Dušan Vlahović

Znamo da Srbija ima dosta talentovanih igrača u napadu, ali na većim turnirima niste prošli grupne faze, šta sada očekujete.

- Nikad ne znate šta će se desiti, ali smo srećni što smo ovde posle toliko vremena. Želimo da prođemo dalje. Engleska je jedan od najjačih ekipa na turniru i naravno da su favoriti. Biće teško, ne želim da poredim timove, ali biće dobra utakmica i daćemo sve od sebe da napravimo najbolji rezultat. Engleska ima kompletan kvalitetan tim, jedan su od favorita, ali daćemo sve od sebe. Realistični cilj je da idemo od utakmice do utakmice, ali voleli bismo da prođemo grupnu fazu, a u nokautu se svašta može desiti. Svaka utakmica je bitna za nas, ali videćemo.

Da li je ovo prilika za tebe da pokažeš da možeš da budeš bolji od Harija Kejna?

- On je postigao preko 300 golova u karijeri i trenutno je jedan od najboljih. Ne želim da stavljam pritisak na sebe poredivši se sa njim. Igra na top nivou već deset godina, jedan je od najboljih ikada, a ja sam još mlad. Svi očekuju da osvoje EURO, ja nemam taj pritisak. Daću sve od sebe, ali ništa ne očekujem. Radiću maksimalno da dam sve fudbalu, ali najbitniji je jak rad, videćemo na kraju. Nadam se da imam još 15 godina igre, ali videćemo na kraju.

Koliko je važan Aleksandar Mitrović ekipi i tebi?

- Bitan je jako, on je najbolji skorer našeg nacionalnog tima, pomoći će nam da postižemo golove, naravno da je bitan i dosta će nam značiti. On je veoma drugačiji na terenu i van njega, veoma je miran, duhovit, volimo da provodimo vreme zajedno. Dobra je osoba i veliko je zadovoljstvo igrati sa njim.

Engleska se smatra najvećim favoritom, ali smo protiv Islanda videli da nije nepobediva.

- Niko nije nepobediv i u fudbalu i životu je sve moguće, pogledali smo tu utakmicu i sigurno da ima stvari koje se mogu prepisati od njih. Pobedili su ih na Vembliju pred 80.000 ljudi, sve je moguće. Oni su jedan od favorita na turniru, mi verujemo u sebe, idemo korak po korak i pokušaćemo se predstaviti u najboljem svetlu i da napravimo najbolji rezultat. Mi smo tu da budemo u službi tima, šta god da Piksi odluči mi ćemo poštovati njegove odluke i ko god da izađe na teren daće sto posto sebe.

Utisak je da ste omiljeni igrač ovde u Nemačkoj, dve devojčice su zaplakale tada, koliko sve to znači i koliko će znači kada budete videli 20-30.000 naših navijača kada sve to zagrmi?

- Emocija je jako velika zbog svega toga, naravno da sam ponosan jer do pre par godina sam ja bio na njihovom mestu i imao svoje idole i isto sam reagovao kada bih video nekog od njih. Puno mi je srce kada vidim to i uvek se trudim da svima izađem u susret i zadovoljim sve koji su došli da nas vide. To su iščekivanja, pričaju samo o tome i prepričavaće ceo život. To mi daje podstrek da nastavim dalje. Možemo da vidimo koliko ljudi nas voli. To je velika čast i srećan sam zbog toga, zahvaljujem se svima i jedva čekam da ih vidim sve u nedelju. 

Kako ti se čini nova lopta?

- Bogu hvala za sada sluša lopta i najbitnije je da se tako nastavi do kraja. Komentarisali smo da je čudna, ne da nam ne odgovara, zavisi kako šutneš, ali ne bih se žalio na te stvari. Imamo fantastične uslove vezano za sve, fudbal je mnogo napredovao, ne bi imali pravo da se žalimo na bilo šta. Koliko će golova biti to ne znam, fudbal je takav da ne možeš da predvidiš, ja znam šta je moj zadatak i daću sve od sebe da to ispunim.

Meč se igra u nedelju od 21 časa.

(Telegraf.rs)

 

 

Autor:
Pošaljite komentar