Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) PRIJATELJSKA UTAKMICA: Rusija - Srbija 4:0

21.03.2024. 17:39 19:55
Piše:
Izvor: FSS

Fudbalske reprezentacije Rusije i Srbije u Moskvi igraju prijateljsku utakmicu.

Kraj utakmice

91. minut: Rusija je povela sa 4:0, a strelac je bio Sergejev.

90. minut: Igra se nadoknada od dva minuta.

88. minut: Zaharjan je postigao gol, ali je on poništen, jer je jedan igrač Rusije bio u ofsajdu, posle intervencije iz VAR sobe.

82. minut: Nova prilika za Rusiju. Šansu je imao Zaharjan, ali je pogodio prečku.

74. minut: Dve prilike za Rusiju, prvo je Zaharjan šutirao, ali je Petrović uspeo da odbrani, a onda je posle kornera  Sergejev je pogodio stativu.

60. minut: Prilika za Srbiju. Šansu je imao Mitrović, ali je lopta otišla pored stative.

55. minut: Rusija vodi sa 3:0, a strelac je bio rezervista Aleksej Mirančuk. Akcija po levoj strani, lopta u sredinu za napadača Atalante, koji je rutinski prosledio loptu u mrežu Petrovića.

Poluvreme

45. minut: Igraće se dva minuta sudijske nadoknade.

41. minut: Dve izgledne prilike za Srbiju u roku od minuta. Prvo je u šansi bio Jović, ali je golman Rusije bio na mestu, a onda je neprecizan bio Gaćinović.Sjajna promena strane Gaćinovića, potom dodavanje Živkovića za Tadića, koji je prosledio loptu Joviću, međutim, napadač Milana nije iskoristio dobru šansu. Šutirao je pravo u Matjeva Safonova. Zatim je Gaćinović hvatao "makazice", ali nije uspeo da lepo zahvati loptu.

32. minut: Rusija vodi sa 2:0. Strelac je Osipenko. Teško je našim fudbalerima posle isključenja Gajića. Rusi drže loptu u nogama i uspeli su da iskoriste već prvu izgledniju šanu da povećaju vođstvo.Posle centaršuta, Strahinja Pavlović je probao da glavom otkloni opasnost, ali je praktično samo spustio loptu na nogu Osipenku, kome nije bilo teško da savlada Petrovića.

 

21. minut: Strelac vodećeg gola za Rusiju sa bele tačke bio je Antun Mirančuk. Naš golman Đorđe Petrović je malo zakačio loptu, ali nedovoljno.

 

19. minut: Sporni momenat na utakmici. Gajić je zaustavio Hluščeviča u šesnaestercu i sudija je tražio proveru da li je bilo ofsajda. Posle provere u VAR sobi, odlučeno je da nije bilo ofsajda, tako da je Gajić dobio crveni karton, a Rusi su dobili penal.

10. minut: Sada su Rusi bili u prilici da povedu. Kombinovali su u našem šesnaestercu, Barinov je probao da progira Obljakova, ali je lopta na kraju završila u rukama Petrovića.

8. minut: Solidan tempo na početku utakmice. Prvi su do prilike stigli srpski fudbaleri. Tadić je pokrenuo akciju, dodao Živkoviću, koji je imao dosta vremena na ivici šesnaesterca da se namesti, šutirao je, ali je lopta prošla pored stative.

Utakmica je počela. Početni udarac izveo je naš poznati glumac Miloš Biković.

 

Usledio je mali muzički program pred početak utakmice, a onda su izvedene i himne.

Održan je i minut ćutanja na stadionu povodom smrti Vasilija Utkina, poznatog ruskog sportskog novinara i komentatora.

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da prijateljski meč protiv Rusije u Moskvi počne u sledećem sastavu: Petrović - Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović - Zđelar, Lukić - Tadić, Živković, Gaćinović - Jović.

Na klupi su ostali Vanja i Sergej, Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić...

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić posetio je danas fudbalsku reprezentaciju Srbije i, tom prilikom, razgovarao sa selektorom Draganom Stojkovićem i predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem.

 U prijatnom ambijentu i sportskoj atmosferi, Dačić je u društvu ministra sporta Zorana Gajića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, kao i ostalih sportskih zvaničnika i članova stručnog štaba, poručio selektoru da se večeras svim srcem bore za Srbiju, u duhu fer pleja i sportskog nadmetanja.

U srdačnom razgovoru, ministar Dačić je istakao i da reprezentaciji, kao i stručnom štabu, želi mnogo sreće i uspeha na predstojećoj prijateljskoj utakmici sa timom Rusije. kao i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor:
Pošaljite komentar
ORLOVI DOPUTOVALI U MOSKVU Evo gde možemo da gledamo prijateljski meč s RUSIMA (VIDEO)

ORLOVI DOPUTOVALI U MOSKVU Evo gde možemo da gledamo prijateljski meč s RUSIMA (VIDEO)

21.03.2024. 08:00 08:50
DUŠAN TADIĆ O RUSIMA: Željni su dokazivanja, mi jedva čekamo da izađemo na teren

DUŠAN TADIĆ O RUSIMA: Željni su dokazivanja, mi jedva čekamo da izađemo na teren

20.03.2024. 18:14 18:17
STOJKOVIĆ PRED DUEL U MOSKVI: Rusija kvalitetan rival, želimo da odigramo najbolje što možemo

STOJKOVIĆ PRED DUEL U MOSKVI: Rusija kvalitetan rival, želimo da odigramo najbolje što možemo

20.03.2024. 18:08 18:18