Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U RITMU MAKARENE VOŠINI IGRAČI U TERETANI Mladi i iskusni, ruku pod ruku (foto, video)

22.01.2024. 15:14 15:24
Piše:
Izvor: Dnevnik/Aleksa Vukanović, najbolji strelac Vojvodine

Svaki sportista, bez obzira o kome je sportu reč, kao najteži i najmanje drag segment u pripremama navešće vežbe u teretani.

Atmosfera prilikom rada na spravama na pripremama fudbalera Vojvodine u Larnaki, međutim, odavala je vrlo raspoloženi kolektiv čiji je intenzitet rada diktirao kondicioni trener Aleksandar Jovančević. Radeći na podizanju fizičke pripremljenosti za iskušenja koja slede pođednako kvalitetno vežbama su se predavali iskusniji poput Vukanovića, Rosića, Crnomarkovića, na primer, kao i mladići Bukinac, Ivanović, Radulović i Jovanović, čije je insistiranja na ritmu makarene vežbe učinilo prihvatljivijim.

-Od svoje 16. godine, od Čelareva na dalje, koliko god da je svaki klub imao svoj princip rada, aktivnost u teretani se svodio na isto – ocena je najboljeg strelca Novosađana jesenas Alekse Vukanovića. – Rad u teretani uključuje snagu, brzinu, koordinaciju, razvoj mišićne i aerobne izdržljivosti, sve je nauka definisala, samo je potrebno naučna dostignuća primeniti. Ono po čemu se treninzi razlikuju jeste atmosfera u timu. Videli ste da je kod nas sve super, većinom su to mladi momci željni pozicioniranja na sceni, uz nas nekolicinu starijih da im pomognemo u svemu. Najvažnije je da smo svi zdravi i da radimo dobro.

Vukanović je naefikasnije strelac Vojvodine jesenas. Postigao je pet golova u 12 prvenstvenih utakmica. Na taj zbir dodao je i jedan gol protiv Novog Sada u prvom kolu takmičenja za Kup Srbije. Izvesno je da mu kolektivni rezultat tima jeste na prvom mestu, ali nije želeo da prenebregne ni individualni motiv u nastavku prvenstva.


Vukanović čestitao košarkašima Hercegovca

Fudbaler Vojvodine Aleksa Vukanović sa Kipra je čestitao košarkašima Hercegovca na značajnoj pobedi protiv Čačka u Kupu Srbije i na plasmanu u četvrtfinale Kupa „Radivoja Koraća“.

-Veliki rezultat. Iskreno žalim što nisam mogao da prisustvujem toj utakmici zbog obaveza u klubu – prokomentarisao je Vukanović. – Znam da je atmosfera bila na visokom nivou, puno taj uspeh znači za čitavo selo koje diše jednim plućima za svoje sportske reprezente, bez obzira da li su rukometaši ili fudbaleri, sada i košarkaši u prvom planu. Dugo nije bilo košarke u Gajdobri. Velika je to šteta jer su Gajdobrani genetski predodređeni za taj sport. Prepoznala je to nekolicina privatnika... Udružili su snage i eto nama radosti. Ponosan sam na moj Hercegovac. Iskreno im čestitam na velikom uspehu i želim sportsku sreću na višem nivou.


-Plasman među četiri najbolja tima u Superligi je naš cilj, a motiv ide i jedan korak bliže vrhu – iskreno će Vukanović. – U Kupu Srbije, znamo svi, Vojvodina je oduvek imala najviši cilj. To je plasman u finale, a u finalu kome se posreći. U svakom slučaju, plasman u evropske kvalifikacije ne bi trebalao da dovodimo u pitanje. Što se ličnih motiva tiče, želja mi je da sezonu završim kao najbolji strelac Lige. Ali, to je manje važno u odnosu na kolektivni rezuzltata kome težimo i kome smo podredili lične ambicije. Klub nam je omogućio maksimalne uslove za pripreme, red je da uzvratimo na najbolji način.

Fudbaleri Vojvodine i danas će imati dva treninga. Drugu utakmicu na pripremama, posle pobede protiv Voždovca (2:1), imaće sutra u 13 časova po našem vremenu sa kiparskim drugoligašem Onisilosom.

Do kraja meseca u Larnaki preostaju im još dva meča: sa jermenskim Araratom (28.1.) i sa Čukaričkim (31.1.).

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
PRIPREME POČELI FUDBALERI VOJVODINE IZ BAČKOG GRADIŠTA: Jači u nastavku

PRIPREME POČELI FUDBALERI VOJVODINE IZ BAČKOG GRADIŠTA: Jači u nastavku

21.01.2024. 17:22 17:25