Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U Bačkoj Topoli se igra pokrajinski derbi TSC – Vojvodina (subota, 16.00)

24.09.2021. 10:16 10:18
Piše:
Foto: J. Grlić/ Stefan Đorđević (s loptom) u prethodnom duelu dva tima u Novom Sadu

Dve uzastopne pobede u minulim superligaškim kolima, u velikoj meri povećale su nivo samopouzdanja, ali i optimizma kod fudbalera Vojvodine.

Oni se sada nalaze na pristojnom, šestom mestu na superligaškoj tabeli, kako listom uveravaju, žele što pre da odu i na koju poziciju više, pa sutrašnji vojvođanski derbi s TSC-om koji ih očekuje na novom stadionu u Bačkoj Topoli, može da bude i te kako važan za crveno-bele. Naravno, na isti način razmišljaju i učenici trenera Mladena Krstajića, jer ekipa sa severa Bačke će debitovati pred svojom publikom u jednom susretu elitne srpske lige, pa se očekuje dobra i, po pitanju pobednika, neizvesna fudbalska predstava.

- Pred nama je u svakom slučaju teška utakmica u kojoj, međutim, želimo da produžimo seriju koju smo započeli pobedama nad Radnikom i Kolubarom – rekao je iskusni levi bek Stefan Đorđević, povratnik u prvi tim Novosađana. – Obaveza Vojvodine je da svake godine igra u Evropi, a da bismo i ovog puta to ostvarili, moramo da pobeđujemo direktne konkurente. TSC je, uz Čukarički, ekipa koju doživaljavamo na taj način i učinićemo sve što je do nas da cilj ostvarimo.

Ipak, Bačkotopolčani ponovo imaju izuzetno kvalitetan i snažan tim i jasno je da su i kod njih evropske ambicije izražene.

- TSC već duće igra u manje-više istom i veoma snažnom sastavu. Ta ekipa menja tek po dvojicu ili trojicu igrača u pauzama između polusezona, a sada je dovela nekolicinu zaista vrednih pojačanja. Tu, pre svih, mislim na mog dojučerašnjeg saigrača Aranđela Stojkovića, ali i na iskusnog reprezentativca naše zemlje Slobodana Rajkovića, koji su fudbaleri koje bi svaki tim u Srbiji poželeo da ima u svojim redovima. Naravno, naš sutrašnji rival ima i vrline i mane i nastojaćemo da uočimo nedostatke u njegovoj igri i pokušamo da ih iskoristimo. Ipak, razmišljamo prevashodno o našoj igri, svesni smo onog što želimo da učinimo, a na treneru Slavoljubu Đorđeviću je da skroji pravu taktiku i da onda probamo da je pretočimo u delo.


TSC nam očito ne leži

U do sada četiri odigrana zvanična susreta između TSC-a i Vojvodine, uspešniji su bili Bačkotopolčani, koji su ostvarili dve pobede i dva remija, dok Novosađani još uvek u međusobnim okršajima nisu osetili slast trijumfa.

- Očigledno je da nam TSC iz nekog razloga ne leži kao rival – napomenuo je Stefan Đorđević. – Ipak, pokušaćemo sutra da tu neprijatnu tradiciju prekinemo i napokon upišemo sva tri boda, iako smo, podvlačim, svesni težine zadatka koji je pred nama.


Skoro puna tri meseca Stefan Đorđević bio je van terena zbog teže povrede, odnosno loma ključne kosti. To ga, međutim, nije omelo da odigra sasvim dobra 63 minuta u duelu s Kolubarom i da bude asistent kod prvog (auto)gola za Novosađane.

- Uželeo sam se fudbala i na terenu sam se osećao sasvim dobro. Nisam osetio nikakvu krizu na fizičkom planu i mogu da budem zadovoljan onim što sam pokazao. Što se vodećeg gola tiče, uvežbavamo takve i slične akcije na treninzima, a sticaj okolnosti bio je što je sopstvenu mrežu pogodio jedan od igrača iz Lazarevca.

Trener Đorđević će, naravno, da odredi startnih 11 igrača Vojvodine koji će početi utakmicu, samim tim i dilemu da li će uz levu aut liniju biti Stefan Đorđević Ili Mladen Devetak.

- Iskusan sam igrač i, do povrede, bio sam uvek u prvoj postavi. Videćemo šta će da osmisli naš trener i za koji tim će da se opredeli. Treniram dobro, biću potpuno spreman za vojvođanski derbi, ali neće biti nikakva tragedija ni ako se šef bude odlučio za neku drugu soluciju– poručio je Đorđević.      

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar